Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • R.P.

    aktív tag

    Sziasztok!

    Két problémám lenne, mindkettő mostanában történt.

    1.) A másik gépben van egy vinyó, ami néha egy kattogó hangot adott ki, és utána néha újraindult. Fel voltunk rá készülve hogy meg fog halni, úgy látszik hogy most elérkezett ez a pillanat.

    Típusa: ExcelStor J360 - egy 60Gb-os ATA/100 darab (NTFS-be volt formázva ha érdekes). 2003-as konfigban vettük. Egy rossz szektor volt rajta.

    Történet:
    Ma gondoltam hogy újrarakom a másik gépet: vinyó ki, adatok le, két partíció töröl, új formáz, készenvan. Adatok vissza: 67% - egyszercsak baromi hangosan ugyanaz a kattogó hang, de egymás után többször. Majd újraindítottam a gépet, mert teljesen le voltam meredve azt se tudtam hova kapjak :B . Gép bekapcs - hang ugyanaz, Windowsig el sem jut. Másik gépben ugyanez.
    Azt is észrevettem hogy ha egy másik vinyót megfogok, és elkezdem "pörgetni", akkor hallani hogy forog benne a lemez. Na ez semmi ilyet nem reagál.

    Ha valakinek lenne valami ötlete hogy hogyan lehetne valamit kezdeni vele, esetleg valamilyen rész cseréjével, akkor az legyen szíves és ossza meg velem, szívesen fogadom. Természetesen nem gondolom hogy ezután teljes értékűen lehet használni, de egy próbát csak megér.

    2.) Már írtam erről a vinyóról ide, de röviden:
    Maxtor DiamondMax Plus 9 (a szeretett széria) 80Gb ATA/133. Jó régi vinyó, haverom nyúzta sokat, majd egyszer csak eltűnt róla a partíció adatokkal együtt. Formázni sem lehetett. Kiderült hogy van rajta 132 rossz szektor. Aztmondta hogy ő már ezt nem fogja használni, ha akarom vigyem. Vittem.
    Még aznap este sikerült újraformázni, isten tudja nekem miért sikerült. Azóta használtam hordozó vinyónak, teljesen jó volt egyészen péntekig. Ugyanennél a havrnál voltam, néhány filmet gondoltam elkérek, ez a vinyó volt kéznél. Vonakodott berakni, hogy nem lesz jó, mondtam hogy de mert nekem jó volt. Beraktuk, teljesen jó volt, 50000-rel másolt rá.

    Hazaviszem, berakom, mondom jé, az IDE kártya (mivel csak egy IDE port van a lapomon kénytelen vagyok kártyát használni) 60gb-osnak látja. Winfos elindult, játékok, filmek leszed(ne) ha tudná olvasni. Kb. 40Gb cucc lejött róla, a többi, ami gondolom azon a helyen volt ahova a 60Gb és a 80Gb közötti különbség esett, azt nem olvassa. Pont 20Gb adatot.

    Nézem, a vinyó 60Gb (minden ezt írta rá) de 80Gn-nak van megformázva. Most ezen gondolkodok hogy hova lett az a maradék 20?? :F Levágta magáról a rossz szektoros részt? :C Ha valakinek van valami ötlete nagyon örülök.

    Köszi előre is, üdv!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák