Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jasonka

    aktív tag

    (Bocsánat, elkeveredtem az előző hsz-om nem válasz volt....) Sorry...

    Szóval mégegyszer - ( az előző ballépést pedig törölheti a MODI ÚR )

    Üdv !

    Segítsetek kérlek !
    Két winchesterem van - egy 40 GB-os Seagate, amin WIN'98SE van - dugig adatokkal - ezt meg is akarom tartani: őkelme a primary FAT 32-es.
    A másik egy új 300 GB-os PATA-s Samsung 300 LD secondaryként - erre szeretnék XP-Prof-ot telepíteni DE szintén FAT32-essel, hogy szükség esetén át tudjak nyúlni 98-ból.
    ÁMDE: XP telepítés elindul, de a Samsungon csak 131 GB-ot lát - holott még nincs particionálva a Samsung ( még csak most szeretném 3 részre osztani és formázni ). Emellett még pluszban " további öröm", hogy a telepítéskori partícionáláskor csak az NTFS-et ajánlja fel, azt meg nem szeretném.
    Partition Magic-ot csak ezért külön nem vennék...
    1./ Miért csak kb. a felét látja a winch-nek az XP telepítő is - mikor még semmi sincs rajta és az alaplap felismeri, kiírja a 300 GB-ot ? Mivel-hogyan szabdalhatnám és formázhatnám meg mind a 300 névleges GB-ot ( gondolom effektív lesz kb. 260 GB - mindegy...- szóval az egészet ) ?
    2./ Mért nem ajánlja fel / engedi az XP telepítő FAT32-vel a telepítést - mint korábban egy 40 GB-os HDD-nél - ahol választhattam, hogy NTFS-sel vagy FAT 32-vel kérem ?

    [ Szerkesztve ]

    Hja kérem ! A Belváros !...

Új hozzászólás Aktív témák