Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Madn!ght

    addikt

    Sziasztok!

    Kb 3. éve használok egy WD Caviar Green (WD10EADS) 1TB-os vinyót. Kezdetben rendszerpartíciót is tartalmazott, azonban ezt egy éve ssd-vel váltottam ki. Jelenleg 2 partíciót tartalmaz, egy 160-ast ill egy 800-ast.

    Terveim szerint a 160-ra azok a játékok kerültek volna, amelyekkel nem szerettem volna az SSD-t terhelni (ritkán veszem elő, viszont nem gond, ha fent van), a 800-as pedig letöltések, arcív dolgok, etc. részére lettek volna fenntartva.

    Az utóbbi hónapokban az alábbi hibajelenségeket észleltem:

    Egyes bekapcsolásokkor mielőtt a windows bejön elindul a "DOS"-os checkdisk, mert szerinte vizsgálni kell a konzisztenciát. Ez megtörténik, majd talál egy csomó hibás fájt, "árva" fájltöredékeket, stb-t.

    Ez nem minden alkalommal történik meg, kb 20-ból egyszer. Futtattam már windowsos hibakeresőket, töredezettségmentesítést is, mindent rendben talált. A sentinel szerint szintén minden rendben 100/100-as a vinyó.

    Ami viszont bosszantóbb: mostanában mintha a fájlokat hibásan töltené le a vinyóra. A tömörített fájlok crc hibával elszállnak, az mp3 fájlokban akadásokat/sercenéseket tapasztalok. (olyan mint régen, mikor alacsony bitrátával volt grabbelve a fájl)

    A 160-as partícióra többször megpróbáltam feltenni a farcry 3-at ill bf3-at, de mindig valami hibával elszállt indításkor. (már telepítést követően) Az ssd-re telepítve gond nélkül megy mind2.

    Olvastam korábban róla, hogy a WD-nek egyik szériája (köztük ez a típus is) többször parkolóra teszi a fejet, de nem tudom, hogy ez összefüggésben lehet-e a hibákkal.

    Vélemény, javaslat?

    Köszi előre is!

    üdv: mad

    ₪ Herbalife Nutrition ₪ (rendelésben tudok segíteni) - FB: fit2gether

Új hozzászólás Aktív témák