Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Üdv!

Van egy még garanciális, majdnem 3 éve vásárolt Samsung HD502HJ 500 gigás winchesterem.
    Azt a kezdetektől kezdve furcsálltam, hogy bekapcsolás után, a felpörgés végén mindig volt egy pici reccsenő hangja a vinyónak. De ez csak egy pillanat volt, a HDSentinel szerint is minden rendben volt, használtam a vincsit semmilyen problémát nem tapasztaltam a használata során.
    Mostanában elkezdett egy olyat csinálni, hogy 10 bekapcsolásból 9-szer a felpörgéskor elkezd kattogni (most ez lehet hülyén fog kijönni, de olyan a hang, hogy 3 kisebb kattanást egy nagyobb követ, valahogy így: takk-takk-takk-TAKK-takk-takk-takk-TAKK...) így erőlködik kb. 20-30 másodpercet, majd leáll a vinyó. 10 bekapcsolásból egyszer be tudom kapcsolni, felpörög és megy. A HDSentinel továbbra sem jelez benne semmilyen hibát, ám a gép használhatatlan, mert egy idő után semmilyen fájlt nem tudok betölteni, sőt egyszer teljesen lefagyott a gép, a kurzort sem tudtam mozgatni.
    Próbáltam másik SATA portra dugni, valamint másik tápkábelt és adatkábelt is, másik konfigban is próbáltam, ám a hiba fennáll.

Kérdésem, hogy mennyi esélyem van rá, hogy így javítsák/cseréljék garanciában, mikor egy rapszodikus hibáról van szó, ám gyakorlatilag használhatatlan tőle a gép?

A konfigom: FSP Hexa 500W, AMD A8-5600K, Gigabyte FM2A85XM-D3H és a fent említett vinyó.

Új hozzászólás Aktív témák