Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Murphistic

    aktív tag

    válasz jonasg #22164 üzenetére

    Szervusz!

    Az nem lehet, hogy a SATA-s lemezen volt valamilyen vírus? Mert ha beállítási hiba lenne, akkor szerintem csak a SATA-s lemeznek kéne lassúnak lennie, a régi maradt volna ugyanolyan gyors.

    Ha újratelepíted a gépet, akkor az XP-t érdemes a SATA-s lemezre rakni ( valószínűleg gyorsabb a réginél ). Annyit érdemes még megpróbálni, hogy ha telepíted,akkor az alaplapon érdemes átkapcsolni AHCI módba a vezérlőt ( erről pl. biztos írnak az alaplap használati utasításában is ), viszont ilyenkor fontos, hogy a Windows telepítőjének rendelkezni kell a szükséges meghajtóprogrammal.

    Ha van időd szerintem próbálkozz, hogy lesz a legkényelmesebb és a legjobb. Először a SATA lemezre próbáld meg feltelepíteni, olyan beállítások mellett, amilyenekkel most is rendelkezik a géped, ha nem megy akkor marad a régi lemezre való telepítés.

    Esetleg írd le, hogy milyen alaplapod van, akkor kiderül, hogy hogyan lehet beállítani.

    A fenti tanácsaimat kezeld óvatosan és ha a BIOSban ügyködsz valamit,akkor légy körültekintő és figyeld meg, hogy mit állítottál át. ( A BIOSban kellene lennie az AHCI-t beállító pontnak, de mint mondtam csak óvatosan - semmi komoly nem történhet egyébként, de jobb félni mint megijedni )

    spista222: Erre nem is gondoltam, hogy a 160 gigás lehet akár rossz is. Azért talán nagy hülyeséget nem írtam :) .

    [ Szerkesztve ]

    "A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."

Új hozzászólás Aktív témák