Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Efbialy

    tag

    Sziasztok!

    Olyan problémám lenne, hogy a vinyómon (Samsung HD403LJ 400GB) megjelent 1-2 badsector, amit ha megpróbál olvasni egy progi, akkor szépen egy két perc szenvedés után kékhalálal leáll a windows (win7 64bit).(+ restart után nem tud bootolni, de azt egy leállítás + újraindítás megoldja).
    Először egy wines Chkdisc-el probálkoztam de az ahogy elért a hibához produkálta a kékhalált.
    Második körben a HDTune tesztje már megtalálta a hibás szektort(itt is megfagyot a win, de végül is túlélte). + A SMART-ban sárgával megjelölte a Reallocated Sector Count sort.
    Harmadik körben a Hard Disk Sentinelt próbáltam ki. Ő már az elején közölte hogy a vinyó kondíciója 50% és hogy 2 szektor hibás de ezek át lettek helyezve, ja és hogy már csak 305 napja van hátra az életéből. Itt is próbáltam tesztet futtatni de vagy nem futott le vagy amikor elért a hibához, akkor kékhalál.

    Szóval a kérdésem az lenne,hogy van e rá mód hogy a badsector-okat elkülönítsem hogy nem okozzanak kékhalált, és hogy a programok még véletlenül se akarják őket piszkálni.
    Nincs sok fontos adat a vinyón, ami van rajta azt nem érinti a hiba, szóval ha drasztikusabb eszközökhöz kellene folyamodni a siker érdekében akkor azt is vállalom.


Új hozzászólás Aktív témák