Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    válasz Core2duo6600 #12037 üzenetére

    Köszi! Megmondom őszintén, nem néztem nagyon utána mit vegyek. Asztali gépbe rendeltem cuccot, oda egy 1 TB-os Samsung F1-et. Aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve rendeltem ezt a kis Samsungot is, egy külső merevlemezházzal. Asztali vinyóknál bevált a Samsung, és úgy van vele az ember, hogy nem szívesen változtat, ha valami bevált.
    A külső USB-s házban próbálgattam a vinyót, de nem az igazi. USB-hubra kötve nem működik (Gondolom kevés az áram), ahogy az USB hosszabbító kábelen sem. Kötvetlen a gépre csatlakoztatva látja a PC, de pár giga másolás után befagyott a totálcommander, kétszer egymásután.
    Nem is kínoztam, gép oldala le, és ment a Sata portra. Menne a helyére majd, a laptopba, a 160GB-os Hitachi leváltására, de ezek után gondolkodom rajta.Mivel pár adatvesztésen túlvagyok (IBM Death Star :) ) azóta kényesen ügyelek a merevlemezeimre.

    JA, igen, jut eszembe, vadiújan is ráengedtem felosztás után a HD sentinelt, akkor 100%-os volt. Miután telepakoltam, na és előtte USB-n vesződtem vele, utána jelzett szektorhibákat.....
    Vigyáztam rá, le sem esett, meg se mozdítottam működés közben.

    Annyit szeretnék kérdezni, ennyire háklisak ezek a külső mervlemezházak az USB-n, vagy csak én csinálok valamit rosszul? Elvileg elég kéne neki lenni az USB árama, ugye?
    Másik kérdés: Be merjem tenni a laptopba rendszervinyónak, vagy inkább hagyjam meg adathordozónak a külső házban? :)

Új hozzászólás Aktív témák