Hirdetés
- Acer Predator 21 X: szürreális
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED monitor topic
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Aggódhatnak a amerikaiak: a Huawei újabb lépést tett a modern AI gyorsítók felé
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Zeratul
üzenetére
Nem azt írtam, hogy az MBR-ben mi van, talán figyelmesebben kellene olvasni!
Szó szerint MBR-szektort írtam, melynek 512 bájtos területén helyezkedik a partíciós tábla és az MBR-kód is. De említhetném még az NT Disk Signature bejegyzést is, ami NT-alapú rendszerek részére egyedi azonosítót képez.
A partíciós táblában találhatók az elsődleges partíciók határait leíró bejegyzések, beleértve a kiterjesztett partíciót is, mivel az is elsődleges. A logikai partíciókat leíró tábla pedig a kiterjesztett elején található, már csak azért is, mert 512 bájtba már nem nagyon férne el.
Vírusok és bootmanagerek sem férnek el egyébként, ezek általában úgy működnek, hogy módosítják a szabvány MBR-kódot, ami ezután átirányítja a bootfolyamatot, mégpedig az MBR-szektora utáni területre, ahol még 62 üres szektor található, itt már elfér vírus, Lilo, GRUB stb. bootmanagerek is ide telepednek.
MFT defragmentálódhat nyilván, bár nem tudom, hogy jön ez ide. Partíciós táblákról írtam előzőleg, nem MFT-ről. Talán kicsit kevered a dolgokat, vagy nem tudom. (Az is kétséges, hogy olyan nagyon szabadon variálhatná a helyét, de mindegy, ennek semmi köze ahhoz, amiről én írtam.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Acer Predator 21 X: szürreális
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- BestBuy topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Battlefield 6
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- Nokia 8 Sirocco / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy Z Fold 6 Silver Shadow Hajlítható csúcstechnológia, AI extrákkal,2028. 01. 24
- Intel Core i9 12900K 16mag/24 szál BOX új, bontatlan processzor garanciával!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest