Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • robi-k

    őstag

    válasz t.zolka #99014 üzenetére

    Én is ismerem és nagyon tisztelem Varga István Urat, beszélgettem is vele a hangszóróiról, na meg sok minden másról is :)

    Ami a hangfalakat illeti, egy speciális (a termékpalettán nem szereplő), nagyon gyors és dupla mágneses rendszerrel rendelkező SFR-175 hangszórókat használtunk az építéshez (Bl több mint 9 T.m, Qts 0,19) és eleve az volt a kiindulási koncepció, hogy nem nagy méretű hangfalakat építünk (mint pl. az Aion), hanem labirintus rendszerű állványos hangfalakat építünk úgy, hogy 80 Hz-nél 0 db legyen (ennél fogva nem is mennek le túl mélyre, de ezt kompenzálja az SVS sub).

    Tény, a széles sávúak egy teljesen más hangzást képviselnek, és elsőre nekem is soknak tűnt a középsáv, de a bejáratással érezhetően "tágul" a frekvenciatartomány (erre figyelmezettek is, hogy az első 1 hónapban ne vonjak le semmilyen következtetést a hangfalak hangjára vonatkozóan, a széles sávúak sokkal jobban igénylik a bejáratást, mint a hagyományos hangváltós többutas dobozok).
    De még bőven van fejlesztési igény/feladat: új kábelek a frontokhoz (a centerhez már megvan), na és egy jó csöves erősítő megépítése, mert igazából az illik hozzájuk :)

Új hozzászólás Aktív témák