Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • liszi70

    nagyúr

    válasz Tamoo #92023 üzenetére

    "ha tetszik hogy valami ütemtelenül morog a zene alatt, akkor hajrá."

    Szubja és beállítása válogatja. Tudod jól, én szubbal hallgattam zenét, és jól összehozható egy normális, lehetőleg zárt szubbal, okos, visszafogott beállításokkal. A GS20-al már abszolút nem érzem a szub szükségességét, kiiktattam. De ugyanúgy megvan szub nélkül is az, hogy a forrástól, a keveréstől függően tud sok és kevés is lenni a mély, tehát nem csak szub esetén lehetséges "ütemtelen morgás" a zene alatt, egy rosszul kevert felvétel szub nélkül is tudja produkálni.

    (#92025) dgyuri0123 "Volt Subom, de semmi értelmét sem láttam - hallottam, az örökös dünnyögésnek, ami folyton jelen volt még a triangulum csilingelése alatt is."

    Rossz szubot és/vagy rossz beállítást hallgattál.

    (#92016) xtremetuning "Ha nem (amire fogadnék), akkor kíváncsi lennék, hogyan jelenítesz meg egy nagybőgőt helyesen..."

    Ez pontosan így van. És nem csak 5.1-es felvétel és LFE esetén. Sztereó zenéből is hiányzik sokszor az alsó szegmens, és nagyon zavaró, hogy nem nagyon létezik sem a basszgitár, sem a nagybőgő, sem egyes dobhangok, stb. Bármennyire tudom, hogy "szabály szerint" nem ajánlott sztereóhoz szubot használni, de engem nagyon zavart, hogy ezeknek a hangszereknek a hangja kizárólag akkor jelent meg normálisan, amikor szubot kapcsoltam. (Hál' Istennek ez tényleg megoldódott, már nincs hiányérzetem szub nélkül sem.)

Új hozzászólás Aktív témák