Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Danika256

    aktív tag

    Sziasztok,

    Tanácsot szeretnék kérni tőletek egy probléma megoldásához.
    Van egy 7.1-es analóg hangrendszerem, tehát az erősítőm nem tud HD hangot dekódolni. A dekódolást eddig egy Creative-DDTS-100-al oldottam meg, ami működik is szuperül. Egyetlen egy probléma van csak, hogy ez természetesen még nem tudja a HD hanganyagot dekódolni, így eddig erről le kellett mondanom.Illetve ha az eredeti hangot akartam ami HD stream volt, akkor bele kellett nyúlni a filmekbe, konvertálni stb, ami meg nagy nyűg! Szóval ezen szeretnék változtatni, de több probléma és kérdés merült fel:

    -Sajnos a piacon nincs jelenleg HD audió dekoder, (vagy én nem találtam) ami a creative-hoz hasonlóan dekódolná a hangot és a HD-t is tudná úgy, hogy az analóg 7.1 kimenetekre dekódolná azt.

    -Olyan opcióm is van, hogy esetlegesen beszereznék egy Bluray playert, amiben van dekóder 7.1 analóg kimenetekkel. De nem vagyok benne biztos, hogy ez is nem csak a HDMI-n továbbítja a veszteségmentes hangot, vagy ténylegesen dekódolja azt az analóg kimenetekre.

    -Továbbá van már médialejátszóm amitől nem szeretnék megválni, így a bluray lejátszót csak mint dekóder egységet használnám, de ahhoz meg kéne HDMI-bemenet is. Ti tudtok ilyenről? Ráadásul olyan kéne ami megfizethető is.

    -PC-t nem szeretnék ilyenre használni, illetve összeállítani, amikor megvan minden csak egy " dekóder" kéne.. Illetve HD-s erősítőre nem szeretnék 100 ezreket költeni ismételten az előzőek miatt.

    Tehát jó lenne egy "olcsó" és praktikus megoldás!

    Várom a tanácsaitokat, ötleteket a probléma megoldásához!

    Nagyon köszi!

Új hozzászólás Aktív témák