Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #09634560

    törölt tag

    válasz vd79 #50007 üzenetére

    SZia.
    Megpróbálok minden kérdésedre válaszolni, kérdezz még ha valami nem tiszta. Jó uton jársz.
    Igen a pio 922 legyen mindenkép.
    Jó a Tannoy és a BX is oké, igazából ezek karaktere már más, meg kell hallgatni mert lehet nekem tetszik,neked nem jön be.zensor is jó, bár nekem a lektor jobban bejön.. QA-t nem hallottam...
    Sub még ha ráérsz is megvenni de létszülkséglet!! Technikai magyarázzattal is szolgálok. Az Impedanviáról annyi hogy minél alacsonyabb, annál könnyebben hajtja a hangfalat, annál több áramot tud kipumpálni az erősitő viszont annál is jobban melegszik (ezért kell betartani a gyári oldal és tetőtávolságot) ez az érték viszont frekvenciafüggő éspedig minél alacsonyabb mármint minél mélyebb a hang annál alacsonyabb. Na ezt a Dolby mérnökei épp a mélyhangsugárzó beiktatásával oldották meg 8egyik ok, mert több van!!) igy amit az erősitőd a mélyhangokra pazarolna, azt más hangok előálitására (pl párbeszéd) tudja tartalékolni. íígy a mélyhangszóró jelenléte növelia beszédérthetőséget megfelelő elhelyezéssel (mert rossz elhelyezéssel el is ronthatjuk) valamint a mélyhangszóró helyes beállitása épp az az állás hogy nem döng ki a többi hangfalból, éépp csak beleszoljon a hangképbe,kikapcsolva viszoont hiányozzék.
    Itt sok szó esik a sinus live-ről keress olyant.2.5-ös szerintem épp megfelel, frontokra és a centerre viszon nézhetsz minőségibb 3-5 ezer forintos kábelt is, az méretileg másfeles is lehet viszont hosszra lehetőleg egyforma a frontoké center lehet rövidebb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák