Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tranceplanet

    addikt

    Sziasztok! Nem feltétlen az árkategória miatt, de úgy érzem talán elfér itt a kérdésem. Olvastam korábban, hogy páran próbálkoztak többféle megoldással, hogy az erősítőt leválasszák a szennyezett elektromos hálózatról. Szóba került az akkumulátoros táplálás lehetősége is. Engem pont ez érdekelne. 12V, minimum 3A leadására képes akkut szeretnék vásárolni, 18-20 Ah kapacitást céloztam be. A kérdésem az, hogy ehhez ciklikus akkumulátor kell nekem? Olvasgattam [link] :
    "
    Indító (autó) akkumulátor, munkaakkumulátor, ipari akkumulátor
    Gyakran felmerül a kérdés nálunk is, hogy külső akkus tápegységhez tehetünk-e indító avagy autókban használatos akkumulátort. Alapvetően lehet hozzá tenni, azonban érdemes tisztában lenni azzal, hogy az indító akkumulátorok rövid idejű nagyobb áramfelvételre vannak tervezve, még az ipari AGM akkumulátorok hosszabb idejű kisebb áramfelvételre, ezen belül a ciklikus akkumulátorok pedig kifejezettem például elektromos járművekbe (kerékpár, roller, rokkant kocsi, stb.). Ez körülbelül olyan, mint egy sprintfutás és egy maraton összehasonlítása. Érdemes tehát a megfelelő felhasználási területhez akkumulátort választani, még ha az pillanatnyilag árban drágább is, hosszú távon kifizetődik.

    Példaként egy átlag 50Ah-s autó akkumulátor 100 pénzegység, várhatóan 1-3 évet fog üzemelni, közben 100 egység ideig képes ellátni a rendszert árammal. Ugyanez egy 50Ah-s UPS sima akku esetén 3-5 év, longlife akku esetén 7-10 év. Igaz az ára 150-180 pénzegység, viszont a rendszert kb. 120-140 egység ideig képes árammal ellátni. Tehát hosszútávon egy iylen akkumulátor a felébe kerül. "

    Szóval melyik kell nekem egy kisebb teljesítmény igényű erősítőhöz:
    - indító avagy autókban használatos akkumulátor (én esetemhez motorkerékpár)
    -ipari AGM akkumulátorok hosszabb idejű kisebb áramfelvételre
    -ciklikus akkumulátor (elektromos kerékpár)

    A ciklikus akkumulátorok jellemzően elektromos járművek akkumulátorai, de használják még gyermek játékokban, takarító gépekben, sziget üzemű napelemes rendszerekben is.
    A ciklikus használat a feltöltés és lemerítés ciklusszerű használatára utal.

    Köszi előre is a segítséget!

    [ Szerkesztve ]

    " Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!

Új hozzászólás Aktív témák