Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rootmin

    tag

    Liszi70, VoidXs csodálom a kitartásotokat :R

    Az anti-szkpetikusoknak (hívőknek ;] ) írhattok ugyan bármit, de remélhetőleg a csendes readonly többség nem dől be a marketing-gerjeszette tévhiteknek. Biztos vannak még vacilálók, elsősorban miattuk koptatom picit a billentyűzetet.

    Csatlakozom az ésszerű HDMI-vásárlást progagálók táborához. A projektor.hu-s idézettel messzemenőleg egyetértek. Az előző ~50 hszt átböngészve, tulajdonképpen nem is értem mibe kapaszkodnak még a HDMI-hívők, olyan szépen ki lett tárgyalva a dolog.

    Egyébként pont néhány napja "sikerült" megtörnöm egy 10 méteres noname kábelt. Láss csodát, elő is jött a tárgyalt hibajelenség: random oda nem illő pixelzaj jelent meg a kép egyes részein. A kábelen kicsit igazítva a kép ismét kitisztult, tökéletes lett. ( van róla fotóm, ha valakit érdekel, tölthetek fel )

    A hozzászólásokat olvasva van itt azért kavarodás a fejekben a digitális átvitellel kapcsolatban, mókás látni ezt a felszínes tiltakozást (nem csak itt, nem csak most)
    "há' mer' digitális akkor 1010 tehát tökéletes" vs. "a digitális jel is analóg".

    SZVSZ legtöbb ilyen vitában azt nem sikerül belátni:
    1, Minden kódolástól függetlenül először is van egy komparálási szint, amit a jelet szállító feszültség -
    tehát az ördögi analóg tényező a digitális átvitelben - vagy átlép vagy nem (ettől lesz ugye "egy" vagy "nulla") és tök mindegy, hogy a szomszédasszony hajszárítója miatt egy ezredmásodpercre épp megnő a feszültség 4,7-ről 4,75 V-ra.
    Vö. komponens videojelnél az összes kábelre került zaj mérhető a végeredményen, látható direktben, az ugye full analóg.

    2, ha akkora zaj, hogy mindenféle trükk ellenére is rossz irányba billen a komparátorunk (pl: 0 jött volna, 1-nek érzékelte) tehát bithibánk van, akkor az nem tud, ismétlem nem tud olyat csinálni, hogy a fekete szintet, színtelítettséget stb-t módosítsa.

    (ezeket már sokszor leírta más is előttem, szerintem az lehet a probléma gyökere, hogy aki még így is ellenkezik az a hasonló érveket nem érti. Nem kell ide mégcsak a TMDS-t, vagy bármi HDMI specifikus dolgot keverni.

    Kedves hívő, kérlek állj meg itt egy pillanatra. Gondold végig :)
    Csináljunk egy saját PHMI szabványt fejben, 3x8 biten (RGB-ben) ábrázolva tolja a színeket, sorról sorra, pixelenként. Full HD képet tolok, jönnek a pixeleim egymás után szépen pl. egy kék pixel így néz ki binárisan: 000000000000000011111111 Ha az egész sorom ugyanolyan kék, ez ismétődik 1920-szor. Ha az egész képem kék, összesen 2073600-szor jön egymás után a mintám. Véletlenszerűen kiválasztva elrontok 1000 értéket. Fakóbb lett, ugye? ;]

    De ahogy már többen rámutattatok, a dolog nem csak műszakilag megközelíthető, pragmatikusan is belátható hogy felesleges vagyonokat költeni ilyesmire. Kivéve ha azt szeretnénk hogy "pörögjön a gazdaság", ugye. :P

    PS: regger, hiányzol innen :(

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák