Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dunkel

    őstag

    válasz xtremetuning #120221 üzenetére

    Még karácsony előtt sikerült eljutni xt-hez. Kérte írjak pár sort, hogy mi volt, ekkor még nem tudtam, hogy a fórumra szánja. De legyen, copy-paste, uncut. Előszóként még annyit annak aki nem ismer/hallgatott ilyen kvalitású rendszereket (én sem), hogy ezt nem lehet sem elképzelni sem leírni (ez sajnos komoly, nem nyalás). Kb. akkora az ugrás mozin a HMS-ben lévő Synthesis rendszer és pl. az én rendszerem között, mint xt rendszere és a Synthesis közt. Pedig az a JBL maga a Kánaán.

    A sztereó lánc tudásának kb. a 10%-át ha kihallottam. Annyira más dimenzió mint amikhez eddig közöm volt és van otthon is. Emlékszel az elején le kellett lassítani, már egy cintányér ütésben is több az info mint otthon egy egész nagyzenekarban... Azt a tracklistet meg kéne 2 hónapig hetente hallgatni nálad úgy, hogy előtte mondasz mindig 3 mondatot. Lenyűgöző na, legyen ennyi elég. :P

    Mozi az olyat tol, erősen kéne. Ott a mozi tér, információ a basszus tartományban, sebesség, koncerten az élethűség és zeneiség, természetesség, óriási dinamika, torzítatlan óriási hangnyomás, annyi részlet és finomság...

    Nehéz bármiféle konklúziót levonni, vagy ha igen azt is csak a saját rendszeremre vonatkozóan tudok a tapasztaltak alapján.
    Kb. kijött, hogy jelen 17nm szobában jó mélyeim nem lesznek, 150Hz alatt olyan utózengés van elmaszatolja. Eddig nem is zavart/tűnt fel, egyre jobb lett a hang a szub meg kábel cserével, de ez nagy pofon volt. :D Az extrákról amiket a procid, a JL-ek stb. hozzátesz nem is beszélek, a következő lakásunkban kellő méretek és megfelelő környezet lesz teremtve az alapokhoz, aztán meglátjuk meddig ér a takaró (Halcrotól egyből nedves lesz).
    A bogár zizeg, suttogja, hogy kell menni dobozcserébe és szép lassan felépíteni köré új rendszert stb.

Új hozzászólás Aktív témák