Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mikisys

    őstag

    válasz alphamooncam #121040 üzenetére

    Szeretnék pár dolgot leírni, hogy tisztázzunk egy-két félinformációból, vagy kereskedői reklám fogásokból álló és műszakilag megalapozatlan állítást.
    1. Studio monitor:
    a; aktív, amely tartalmaz egy, a hangszórókat érintő belső korrekciót, valamint a teljes hangsugárzó frekvencia-futási-idő, fázismenet és egyéb módokra korrigált átvitelét egy, vagy több beépített végfokkal meghajtva.
    Felhasználhatósága kötött, nagyobb igények esetén nem használható megfelelő hangzás megítélő monitorként. Áruk magas, méretük általában kicsi, minőségük hagy kívánnivalót, teljesítményük csakis igen közelről való meghallgatásra alkalmas. Ízlés-ficamosok előnyben!
    b/1; passzív monitor: bármekkora lehet, falba is építik, bármilyen nagyobb igény kielégítésére alkalmas, igazán jó térhatás a nagyobb méret, nagyobb hangszórók(!) és nagyobb lehallgatási távolság miatt jobban észlelhető és kézbentartható. Jobb velük dolgozni(!) és olcsóbbak is lehetnek aktív társaiknál.
    Nagy hangnyomást is képesek kelteni és még akkor is igen jó a minőségük. Többféle, többutas kivitelűek. Többnyire kapcsolókkal beállítható a magassugárzó és a középsugárzó keresztezési frekvenciája, valamint az adott hangszóróra jutó teljesítmény is. Kitűnő passzív-monitor hangsugárzókat ismerek, amik mindent meg tudnak szólaltatni, ami a felvételen rajta van.
    b/2: tulajdonképpen a passzív csoportba tartoznak a valóban jó minőségű HIFI hangsugárzók.
    -
    Az összes többi hangsugárzó csak szól úgy-ahogy.
    -
    A passzív hangrendszer kiépítése kevesebb hálózati kábelt, elosztót kíván, ez pedig előny.
    Kevesebb a jelvezetékek hossza, esetleg fém-Rack álllványban van a cucc és így sokkal kevésbé érzékeny a külső és belső elektromágneses zavarokra.
    -
    Sok olvasni való van a neten, de többségük maszlag, etetés, a hozzánemértés teljes skálája.
    Tudományosnak ható abrakadabra szövegekkel, teljesen megtévesztve a leendő vásárlókat, felhasználókat.
    Semmi műszaki adat, kidumálnak mindent, nincs méréssel igazolt háttér, semmi fogodzó, ami esetleges reklamációt feltételezve, elállhatunk a vételtől, vagy javíttathatjuk a megvett cuccot.

Új hozzászólás Aktív témák