-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
Tisztázzuk! Sztereó a forrás, vagy sokcsatornás, amiben van LFE? Ha az utóbbi, azt szubláda nélkül képtelenség maradéktalanul megszólaltatni.
Hibás a megközelítésed, nem arról van szó, hogy a kottában milyen hangok vannak, hanem arról, hogy a film hangsávja milyen frekvenciákat tartalmaz.
Ráadásul - már számtalanszor volt erről szó - nemhogy a belépő, de a csúcskategóriás AVR-ek sem rendelkeznek akkora tápegységgel és ebből következően elegendő teljesítménnyel ahhoz, hogy a 80-100 Hz alatti tartományt kellő erővel, energiával, dinamikával szólaltassák meg. Ahogy fentebb olvasható, a szubbasszus élvezhető szintjéhez még a 800 watt is kevés. Az AVR-ed ennek a felét tudja 5 csatornára elosztva.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
" Írtam, hallottam nem egy szubbal házimozit, nyilván a mozihoz az effektekhez kell az akciófilmeknél, akinek az kell."
Nem az akciófilmek effektjeihez kell a szub, illetve nem csak arra, más szempontok is játszanak.
Azért érezheted "elégnek" a Spektor alsó tartományát, mert feltehetően egy mélykiemelésben ülsz, amit nem hallgatni, hanem jobbik esetben -EQ- eltűntetni kellene. -
lenox
veterán
Te sem gondoltad ezt komolyan...
Miert is? Gondolod, hogy csak te hallgatsz zenet?Amúgy a hangfalam nem úgy működik, hogy 43 Hz-en még szól, alatta meg mint akit elvágtak...
Valoban, gondolom mar felette gyengul. Sima baszgitarnak az aljabol is foleg a felharmonikusokat hallod. Mar linkeltem korabban:https://www.youtube.com/watch?v=bzJqA5kL2S4&t=185s
Persze kene egy szub, hogy legyen mihez hasonlitani...
De ha mégsem hallanám, akkor az egész szimpad összeomlik?
Nem, Sokol radion is lehet zenet hallgatni. Csak amikor meghallod egy rendes szubbal, hogy egy klasszikust idezzek 'Lef@sod a bokad'. Persze valoban van olyan zene, amihez kevesebbet ad hozza, de ugy lattam, Metallicat emlegettel, na a metal az nem olyan, ahhoz jol jon a szub. Nyilvan nem kotelezo, csak mas az elmeny.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Razer Kaira wireless fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Pioneer HDJ-X5 DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G733 Vezeték Nélküli LILA Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Reloop RHP-20 KNIGHT DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest