Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • quby

  senior tag

  Én a xeonos verzióval csináltam ilyesmit probélma nélkül. A win-t viszont gyorsan elfelejeném erre a célra...

  A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.

 • Luskan

  tag

  A RAM-ra nehéz válaszolni látatlanban. A weboldal forráskódjának összetettségétől, hanyagságától és a látogatók számától is függ. Jó kérdés, hogy arányaiban egy-egy funkciónál az adatbázisnak is mekkora erőforrás kell. Például az egyik legmagasabb látogatottságú oldalunkon, havi 130 millió oldal lekérdezést is kiszolgálunk, de csak 4Gb RAM-ja van a gépnek, mert elég pehelysúlyú az üzleti logika.

  PHP-hoz nem ajánlom a windowst, mert belefutottam már egy pár figyelmeztetésbe a php.net-en, hogy windowson emígyen müxik. Például winfos szerveren a mai napig csak 32 bites integereket kezel.

  Az i3-as gépet nem dobnám ki, hanem inkább több gépre pakolnám szét az elvégzendő feladatokat. Az is lehet több virtuális gépet alakítanék ki, amiket könnyebben lehetne költöztetni idővel.

  Ha ez is egy irodába lesz beállítva, akkor lehet egy szünetmentes tápegység sem ártana, meg egy kicsit komolyabb hűtés bele. Mennyire számít amúgy a magas rendelkezésre állás? Mekkora kárt okoz a kiesés? Ezeket is mérlegelni kell, mert ez most nem otthoni szerver.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák