Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CsodaP

    csendes tag

    válasz sutszi #4505 üzenetére

    Szia sutszi!

    Kösz a választ!

    Ami az igazi problémám, az a "médiaszerver" témakör. Ezt nem igazán sikerült megértenem.

    Vegyük pl. a Plex-et, amit te is írtál. Miben más ez (és a hasonló progik) a TV-n történő filmnézés szempontjából, mint a Windows Media Player beépített lehetősége? (Jelenleg az egyik gépemen a WMP-vel vannak beállítva mappák megosztásra, ezt látja a TV-m, és ott szépen megnyitogatom a filmeket.)

    A másik kérdés, hogy ezt a Plex-et pl. a TV-mre is telepítenem kell, vagy úgy is tudom használni, ha a TV-m egy kvázi monitor a médiszerverhez? Merthogy pl. az én TV-m egy Samsung UE49K5510AW, és szerintem erre pont nem tudok telepíteni semmi extra dolgot. Mondjuk ha csak monitorként nyomom, akkor meg van értelme egy sima MPC-HC-n kívül mással variálni?
    Azt értem, hogy mondjuk a telefonomra le tudom tölteni a Plex app-ot, és boldogság vala.

    Eleve mennyire fontos, hogy szereljek bele külön VGA-t? Mennyire segít, és mekkora az ajánlott?
    Van a VGA teljesítményének bármi köze a "transzkódoláshoz" (ami szintén nem 100%-ig tiszta)? Azt értem, hogy ez a megfelelő formátumra hozza a médiákat, de mi van az én esetemben, amikor a TV-re nem tudok telepíteni? Ahogy most megy a WMP-vel, az is transzkódol, vagy itt csak az számít, hogy a TV milyen formátumokat kezel?

    Amúgy kb. azt szeretném, hogy amit lehet windows serverrel megoldani (file, ftp, torrent, stb.-stb). Tároláshoz meg szerintem elég lenne a 4 sata, nem szeretnék nagyon trükközni. Egy 120-as SSD a progiknak, és a többi meg megosztásra/tárolásra (redundancia annyira nem érdekes, a fontos cuccok úgy sem itt lesznek).

    Viszont szeretnék egy kicsi, csendes, relatív alacsony fogyasztású masinát. Van "rendes nagy" gépem kettő is, és pont ezek mellé szeretnék egy "kicsi" servert, hogy tudjak vacakolni a hálózatos dolgokkal (is).

    Köszi a válaszokat!

    István

Új hozzászólás Aktív témák