Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mauzes

    őstag

    Sziasztok!

    Nem tudom pontosan, hogy ide illik-e a kérdés, de adott az alábbi helyzet:

    Van egy Fractal Design Node 304 házam, ami 6 HDD-t tud befogadni és mini-ITX alaplapot. Az alaplapom LGA 1150-es egy számomra megfelelő procival, alapvetően nem szeretném cserélni. Csakhogy az alaplapon csak 4 db sata port van, így meglévő 4 HDD-vel csak úgy tudnék egyszerűen bővíteni tárhelyet, ha egyre nagyobb HDD-ket veszek. De ez nagyon költséges lenne, főleg mert 1 lemez mindig tartalék a raid-ben.

    Na most inkább arra mennék rá, hogy plusz HDD-vel tudjak bővíteni, akár 6 db-ig, és itt kérném a ti tanácsotokat, hogy hogyan lenne a legjobb:

    1. Van PCI csatlakozó az alaplapon, így abba tudnék sata bővítőkártyát tenni. De ez a legalapabb 1.0-ás PCI csati, így nem tudom, hogy mennyire korlátozná be a NAS és raid tömb teljesítményét/sebességét, ha így menne rá a bővítőkártyán +2 HDD.

    2. Veszek egy olyan LGA1150-es alaplapot, amelyen már PCI express csatlakozó van, és azzal hátha már nem romlana a rendszer teljesítménye.

    3. Veszek olyan alaplapot, amelyen 6 db sata port van. Viszont ilyenből nincs LGA1150-es, tehát processzort is kellene cserélnem, amire amúgy nincs szükségem.

    Nyilván az 1-es lenne a legolcsóbb és legegyszerűbb, de kicsit félek a PCI-től. Van bárkinek ezzel kapcsolatos tapasztalata vagy meglátása?

Új hozzászólás Aktív témák