Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • NorbixD

    tag

    Üdv.

    Én is egy otthoni szervert szeretnék építeni, illetve bővíteni az eddigi "szerverem".

    A felállás a következő:
    A jelenlegi szerverem egy ESP8266 mikrokontrolleren fut (ez egy wifi képes cucc, 80-160Mhz prcesszorral, pár KB memóriával és néhány MB flast tárhellyel), szóval egy nagyon egyszerű webszerver fut rajta.

    Ez a mikrokontroller többféle dolgot csinál:
    -néhány percenként néhány darab szintén ESP8266 mikrokontrollerből felépített kliens bejelentkezik hozzá, megoszt vele néhány adatot (hőmérséklet, páratartalom, stb..) és lekérdezi hogy kinyisson-e egy szelepet vagy ne. Majd lekapcsolódik és pár percre "elalszik".
    -Egy rövid egyszerűcske weboldal fut rajta amin mindenféle dolgot be tudok állítani vagy felül tudok bírálni.
    -Fut pát háttérfunkció ami ezt-azt kiszámol folyamatosan.

    Ezt a programot szeretném átültetni windowsra vagy ubuntura, mivel úgyis van egy 24órában futó számítógépem.
    Jelenleg úgy kell elképzelni, hogy fut egy C kód a mikrokontrolleren, ami kezeli ezeket a fent említett kapcsolatokat és az egyik része legenerálja a weboldalat amire aztán rá tudok menni böngészőből. Az egész weboldal egy string változóban van belerakva (nem túl kényelmes megoldás).

    Sajnos szinte csak a c++ nyelvben vagyok jártas. Ezt a programot szeretném valahogy átültetni rendes számítógépre, ehhez várnék ötleteket, gyorstalpalót esetleg példákat.

    Azaz elképzelésem, hogy szintén egy C program futna a számítógépen ami kezelné a ki és bemenő kapcsolatokat számolná amit kell és valamilyen fájlból beolvasná a weboldalt is. De nekem ez nagyon primitív megoldásnak tűnik biztos vagyok benne hogy van erre profibb megoldás is, erre kérnék pár jó ötletet. Köszi!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák