Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz jancsi20 #4161 üzenetére

    "copy-paste" és "write only" :U

    Egy piciny guglizással találnál egy vásárlói véleményt, mely szerint épeszű grafikai képességeket legfeljebb Win7 alatt tudnál kicsikarni belőle. Ha ez igaz, a HTPC képességeket máris el lehet felejteni más OS (pl. Linux) alatt. Innentől viszont koncentrálhatsz egy jó kis NAS alapra, ami igen, valószínűleg jobban fog teljesíteni a jelenlegi ZYXEL NSA 310 S-nél (legalább másoláskor kijavíthatnád a korábbi elírásodat).

    Aztán az adatlapján azt is láthatnád, hogy a gigabites LAN-jával és a 2 db SATA2 portjával csak annyival tud többet a jelenlegi NAS-odnál, hogy nem 1, hanem 2 adattárolót tudsz rákötni. Persze a kategóriákkal több RAM-mal nyilván nagyobb játéktered lesz a többi szerver szolgáltatás terén, ez nem is vitás, és valószínűleg a 2 db HT-es mag is sokat segít majd a gép teljesítményében. A fogyasztása viszont valószínűleg némileg több lesz, mint a mostani NAS-odnak.

    Hogy megéri-e 25k-t? Ha csak házi szervernek szánod (és van hozzá házad), valószínűleg igen. Ha nincs házad, talán akkor is, elvégre a gép ház nélkül is gép, csak csúnyább. :)

Új hozzászólás Aktív témák