Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Egy-két

    tag

    válasz vadkörte #4112 üzenetére

    Teljesen igazad van, mert arm alapon ritkaság a sata vagy ha az van (cubieboard) akkor egy teljesen kifutott gyenge nem támogatott dologról van szó. Bár azt hiszem valamelyik orange pi ad sata portot és rendes teljesítményt is, viszont ott nincs kb semmi grafikus egység, így azt azért se vettem számításba.
    Aztán van az odroid itt is USB 3 van csak, de úgyis külső winyós tokban van mindegyik merevlemezem, így nem gond, ráadásul a dietpi-s srácok nagy megelégedéssel ajánlják.

    A munka megosztás az lesz, hogy konyhai tv mögött van egy kis hely, most ott van az rpi, helyére megy az odroid majd, és ő végzi az összes feladatot majd, amit most az rpi ellát, csak persze a nas része jóval erősebb lesz (~6* gyorsabb). Média lejátszás kodi segítségével a TV-n ami mögött lesz, open VPN is rajta, samba is meg AirPlay és dlna, torrent, és kitudja lehet, hogy újra adok esélyt egy privát felhős szolgáltatásnak, csak legutóbb nem éreztem hogy ez könnyítené az életemet.
    Amit még mindenképpen meg fogok csinálni az, az infra szenzor átpakolása az odroid-ra gpio-n keresztül.
    A távirányító+ infra szenzor egy áldott jó dolog !! Elsőnek vezeték-nélküli egeret használtam a távirányításhoz, majd a kodi appot telefonon, de miután megcsináltam/ beprogtamoztam/ tanítottam a régi DVD lejátszónk távirányítóját a kodihoz, na azóta még szívesebben használom én is, és a család is ( 3 éves unokaöcsém már tudja hogy mihez kell nyúlnia :D ).
    Azt elfelejtettem mondani hogy eladom a raspberry pi 3am ( nem reklám :D komolyan ) így tulajdonképpen kicserélem az rpit egy odroidra.
    Rendszer tekintetében régebben saját kézzel beállított debiant használtam, de rátaláltam a dietpi nevű módosított/ tuningolt debian disztróra, meg rájöttem hogy mennyivel könnyebb azt beállítani mint a stock debiant, így azóta azt használom rpi-n és szerencsére van odroidra is.
    Lényegében kevesebb fölös app van rajta, jobban bánik a rammal, van benne direkt erre a rendszerre optimalizált appok listája, ahol bepipálással lehet őket feltelepíttetni, közben meg nyugodtan lehet teázni :D
    A végén a config fileokat kell személyre szabni itt ott, de pl az open VPNnél hozzá se kellett nyúlni :) pedig tudom mennyit kell azzal foglalkozni mire feltelepíted és tökéletesen működőképessé teszed.

Új hozzászólás Aktív témák