Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • DooDoo21

  csendes tag

  Sziasztok!

  Szeretnék segítségt kérni, ugyanis HTPC/szerver összerakással még nem foglalkoztam.
  Jelenleg egy Raspberry Pi 3-at használok osmc-vel otthoni filmezésre, valamint plex media szerver fut rajta távoli eléréshez. Plex kliensek úgy vannak beállítva, hogy direct play/stream módon játsszanak le, így tehermentesítve a Pi prociját (egy stream transcodeolását még elviszi, úgy is, hogy Kodival lehet filmet nézni közben, de többet már nem bír). Egy sima 1 TB-os külső USB vinyó van a Pi-re dugva.

  A Raspberry helyett szeretnék valami erősebb gépet, ami elbírna akár 5-6 transcodeolást is párhuzamosan, hogy a családtagok + pár haver is tudja használni a plexet párhuzamosan. Ugyanakkor fontos, hogy kb hangtalan legyen, és alacsony a fogyasztása. Lehet HTPC, miniPC, szerver, akármi, csak teljesítsen.

  Torrent is futna rajta, kb max 100 torrenttel. 24/7 menne a gép, lehet megint OSMC rendszerrel, de ha van jobb ötlet arra is nyitott vagyok.

  Gigabit net és LAN van kiépítve, szóval az is fontos lenne, hogy a helyi adattároló is megfelelő sebességgel csatlakozzon/működjön.

  (Idővel aztán lehet, hogy próbálkoznék valami cloud-os adattárolással, úgy, hogy encryptálva tárolná az adatot a cloudban, így erre is kellene CPU kapacitás (rclone, mondjuk amazon cloud-al, és onnan szedné a nézett filmet, és streamelné tovább a célhoz))

  Köszi!

  P.S.: ja és kb 50-60 ezret szánnék rá mondjuk, de ha jóval értelmesebb dolgot lehetne összehozni nem túl sokkal több pénzből, akkor még azt is meggondolnám

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák