Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • péjé

    őstag

    sziasztok,
    némi tapasztalat megosztás azokkal akik esetleg Nas4free telepítésén gondolkodnak....

    Szerettem volna állandó Plex szervert (is) használni de 2 Zyxel NAS(310 és 320) amik amúgy nagyon stabilak de állandóan sokkot kaptak ettől, az erősebb NAS-ok meg túl drágák. Kiválasztottam egy Acer Aspire Revo R3610 minipc-t (kis energiaigény , halk, x64 Intel Atom, 3gb ram) amire feltettem az utolsó x64 NAS4FREE embedded verziót (usb-ről megy). Lehet kijött volna egy kis itx-es gép is de arra már megvettem ezt.
    Kipróbáltam a Freenast de jobban utánaolvasva hát nagyobb a hw igénye mint amire én gondoltam meg a beállítása sem egyszerű így hagytam és kipróbáltam a Nas4free-t.
    Egyszerű, némi ssh ismeret, kis angol fórumozás meg pár óra kellett míg összehoztam. Azoknak tudom főleg ajánlani akik nem túl járatosak (mint én) a linux/unix dolgokban de szeretnének egy kis szervert.
    Transmission, Plex, Samba megy most, ftp-t majd beüzemelem.
    Acer tapasztalat: amíg win7 ment rajta (azzal is próbáltam) állandóan hallottam a ventit pörögni, állandóan pörgette vmi a procit. A nas4free-nél nagyon alaphangon megy, fájl másolásnál látom a procit/memóriát 20-60% között, most kb. 50 torrentet osztok meg de ez nem nagyon hatja meg. Plex szerver adatbázis építése megdolgoztatta de filmnézés közben (direkt lejátszásra van állítva) nincs különösebb proci/memória mozgás.
    Plexet csak x64-re lehet telepíteni nas4free-n, ezzel az x86 feltelepítés/konfigurálása után szembesültem, talán vkinek spórolok némi időt. Hátránya ennek az acernek hogy a kicsi háza annyira össze van belül zsufizva hogy némi próbálgatás után feladtam a hdd cseréjét, attól tartottam h elpattan a ház így most esata meghajtóra tettem egy külső hdd-t.

    Egy kérdésem van: beállított időtartamra tudom hibernálni az egész pc-t? a hdd-ket beállítottam hogy ne menjenek feleslegesen de esetleg van ilyen beállítás? A transmissiont beállítottam h napközben ne menjen, ilyenkor leállnak a vinyók is de lehet van vmi hibernálós beállítás is...

    előre is köszi ha vkinek van tippje.

Új hozzászólás Aktív témák