Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    válasz kasee #2658 üzenetére

    A NAS/HTPC funkciót egyszerre, egy gépben nem olyan könnyű összehozni.

    Ha NAS funkciókra XPenology-t akarsz használni mindenképp, akkor azt csak virtualizálva tudnád megtenni. Én is kacérkodtam ezzel a gondolattal, de elvetettem. Több érv szólt ellene, mint mellette.

    NAS funkciókat is át kell szerintem gondolnod, hogy mire van szükséged pontosan és utánanézni, hogy ezekre milyen megoldások léteznek.

    A két funkciót egy Q1900/Q2900-as lappal én csakis Linux alapon tudom elképzelni, amire raksz XBMC-t/KODI-t, + olyan programokat, amik kiszolgálják a NAS funkciókat.

    Én a NAS-nak épített gépemet jelenleg asztalinak is használom, és utánanézve a dolgoknak arra jutottam (ajánlások alapján), hogy Debian alapra építkezzek és erre telepíthető az Open Media Vault nevezetű NAS szoftver/megoldás és még további más programok is, többek között XBMC (ha jól rémlik, akkor 12-es verzió - Frodo) is. (Kodi még túl új ahhoz, hogy bekerülhessen a tárolókba.)

    Az XPenology akkor jó, ha csak NAS-t akarsz építeni. Ha másra is akarod használni ugyan azt a gépet, akkor (szerintem) felejtős.

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák