Hirdetés
- Hét színben kerül piacra az Apple M1 SoC köré épített iMac
- Nem szűnik a Biostar B550-es vezérlőhíd iránt tanúsított lelkesedése
- Befékezi az ARM felvásárlását az Egyesült Királyság
- 20 TB-os, MLC-s Novachips SSD tolatott be a 2,5 hüvelykes vágányra
- A felhasználói élményt helyezi a középpontba a 2021-es Radeon Software
- Milyen széket vegyek?
- [Re:] Hét színben kerül piacra az Apple M1 SoC köré épített iMac
- Milyen processzort vegyek?
- [Re:] Egy időre lelőtte a Cinebench R23 világrekordjának hajkurászását az új EPYC
- [Re:] Megkapta az M1 chipet az iPad Pro
- Melyik tápegységet vegyem?
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Milyen SSD-t vegyek?
- Hobby elektronika
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Hozzászólok Aktív témák
-
UdVi86
aktív tag
válasz
szab.tam #18652 üzenetére
Itt köszönném meg a léghűtés topikban adott tanácsokat.
Az az igazság, hogy nálam jelenleg is (s már közel 1 éve) fut egy projekt (hosszúak voltak a szünetek, összeségében a ház építés 3-4 napot vett igénybe eddig). Bár lehet, hogy sosem lesz befejezve. Ennek legfőbb oka, hogy miután összeállt nagyjából a ház, akkor rádöbbentem, hogy ez így még mindig nagy. Néhány fotó a régóta készülő házról.
És pont emiatt gondolkozok most a táp, a lap, a ventik és a procihűtő lecserélésén és a Quiet Drive 3,5 eladásán. A táp egy 120W-os picoPSU lenne, a lap egy Zotac 880G-ITX, a venti egy Scythe Slip Stream 140mm és a hűtő egy Scythe Big Shuriken.
A jelenlegi cuccok eladásából szeretném összehozni az új konfigot, ezért platformcsere biztos nem lesz. Marad a 785g (vagy 880g), s így esett a választás a Zotac lapra, mivel elég gyér a kínálat ezen a fronton. A lapba lehet kell egy kis plusz pénz, de a többi alkatrésznél szerintem az eladással tudom fedezni az új árát.
És akkor egy gyors vázlatrajz az elképzelésemről (elnézést a Paint rajzért). A ház méretei 180mm(H) x 180mm(SZ) x ~140mm(M).
Az általad írtak alapján marad az az elgondolás, hogy a felső venti szívja a levegőt. Egyedül az nem kivitelezhető, hogy befúvó ventik is legyenek. Tehát befelé csak passzívan fog áramlani a levegő a felső venti hatására a szellőző furatokon. Ezekből két oldalra 1 vagy 2 sort akarok.
Mit gondolsz a tervről, így hogy már látod lerajzolva is?
Hozzászólok Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- BestBuy topik
- Milyen széket vegyek?
- [Re:] Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- World of Tanks - MMO
- Outriders (PS4, PS5, XO, XS, PC, Stadia)
- Alternatív kriptopénzek (altcoin-ok) és bányászatuk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- [Re:] Hét színben kerül piacra az Apple M1 SoC köré épített iMac
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Chameleon Smart Home Zrt.
Város: Budapest
Cég: ProDSP Technologies Zrt.
Város: Budapest