Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • imibogyo

    veterán

    válasz seger #64765 üzenetére

    Igen, az lesz. Gondolkodtam úszókapuban is, de az egy bő 60.000 Ft-omba fájna még, míg a tolókapuhoz mindenem adott. Sokan mondták, hogy "majd meglátod télen", "majd jól elkoszolódik" stb... De igazából vagy 10 éve nézem, ahogy a keresztanyám tolókapujával csak nem akar semmi baj lenni. Így szerintem nekem is meg fog felelni.

    (#64766) Kvardlipot: van rajtuk mindig valamilyen oldható kötés, retesz (általában kulcsos) és akkor manuálisan is működnek. Igazából túl nagy problémát nem látok az áramszünetben sem. Először is a kiskapu adott a bejárásra, tehát kitudom kerülni a nagykaput és akkor belülről könnyen tudom hatástalanítani a mechanizmust kézi nyitáshoz. Másrészt mindig van itthon tartalék autó akkumulátorom (most pl. három is), tehát ha arra jövök haza, hogy nincs áram, könnyen meg tudom táplálni kívülről az egész cuccot. De egyelőre a legegyszerűbb dologban gondolkodom, vagyis, hogy nem csinálok semmit (:DDD). Az ablaktörlő motor nem túl erős, szóval ha nincs kulcsra zárva a nagykapu, akkor szerintem "simán" félretolható lesz áramszünet esetén.

    (#64767) emre: Igen, még egy kvázi szünetmentes egységen is gondolkodtam. Egy "munka"-akkumulátort építenék a motorházba egy automata töltésvezérlővel egyetemben. Arduino-val szerintem meg lehetne oldani a vezérlést is, hogy "okos" legyen (például csak akkor adjon áramot a motornak az akkuról, ha áramszünet van). Vagy még ennél is egyszerűbb megoldás, hogy beépítek egy sima csepptöltésre alkalmas akkutöltőt a motorházba az akkunak és az egészet rákötöm egy időzítőre, ami hetente egyszer mondjuk 10 órára bekapcsolja a töltőt. Így nem kap túl sok felesleges töltést, viszont annyi mindig lesz az akksiban ami egy-két nyitást kibír majd.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák