Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bile Demon

    őstag

    Rendeltem konyhaszekrény ajtókat. Egyszer csak kész lesz. Kértem pánt hely fúrást is.
    Mondtam úgy fúrják, hogy a szokásos 35mm pánttal 16mm-t takarjon a korpuszra, mert eszerint méreteztem az ajtólapok méretét (19mm-es lap tartja az ajtót és 3mm-el kisebb az ajtó) és hogy ne kelljen majd speciális ofszetes drágább pántot vadászni.

    Biztos nagyon durván hülyeséget mondhattam, mert az ember megvetően nézett, hogy ők egyféleképpen fúrják a pántot: sorozatmaró géppel és euró szabványos, stb. 36mm átmérő és 3.5mm-re a lap szélétől van (ha jól emlékszem ezeket mondta, meg valami 98mm az aljától tetejétől).
    Ugyanezzel a szöveggel bementem egy vasáru boltba pántot venni, és ott is lesajnáltak.

    Tehát milyen pántot kell vennem, hogy jó legyen? 16mm-t takarjon a pánt mellett úgy, hogy 3.5mm-re a szélétől van marva a fészek. Egy két felső szekrény feletti kisszekrény ajtónál van olyan, hogy optimális lenne 12mm-re letekerni a rátakarást, talán ennyi tolerancia még van a pántokban.
    A bútor elég vegyes lent 30-40mm korpusz van, itt úgy méreteztem, hogy erre csukódik rá 20mm-t és becsokva egyformák szépek az ajtók, de a 16mm-t tartani kellene a pánt oldalon.

    Rugós kellene, ha van ilyen méretben, ami lehetőleg nem csapódik be, hanem lelassul, bár ez a funkció elég a gyakran használtakhoz.
    Webshopból rendelném, vagy észak-pesten valahol venném.

    Bruhe

Új hozzászólás Aktív témák