Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Omli85

    őstag

    válasz imibogyo #55993 üzenetére

    Igen jól látod DDC-ről van szó.
    Gyári pcb cserélve van/lesz a pumpán/pumpákon melegedéssel nekem nem volt gondom eddig a gyári 18w-s panellal sem. Most az egyik pumpa pcb cserélve lett egy pwm-es 18w-s pcb-re de mivel igazából szükségtelen a max fordulat maximum mikor légtelenítek feltöltés után így leszabályozva megy.
    Ezért is szereztem be szintén custom 10w-s pcb-t mivel az is bőven elég lesz. Aztán lehet a 10w-s annyival halkabb lesz, hogy nem lesz szükség a kiöntésre csak kicsit inkább előre gondolkozok :D.
    Egy pumpa van amúgy jelenleg a rendszerben a másik jelenleg azért van hogy váltásban tudok kísérletezgetni a moddolásokkal :D. Melegedésre ha úgy van semeddig nem tart felaplikálni egy fém zárólemezt a gyári helyett az aljára gappaddal szigetelve a pcb-t egy bordát meg rácuppantani a fém zárólemezre és fillérekből megvan az egész :). Nem riadok el az ilyen barkácsoktól sőt jobb szeretem bütykölni mint megvenni a kész cuccokat :D.

    Szivacsozás van jelenleg de csak fél megoldás mert sajna a fa kuckóban elég jól felerősödik minden rezonancia illetve a jellegzetes ddc "visító" hangját is elég jól megtolja köszönhetően a fa doboz jótékony hatásának :D azért gondoltam, hogy a kiöntés talán kicsit csökkentene már az alap zajon ami ki indul a pumpából. Persze csak elmélkedek meg ötletelek :).

    Mondjuk a gépházból már tervben van a második verzió de mivel fáról beszélünk a rezgés és zaj felerősítés ugyanúgy megmarad. Bár az új verzióban a fa kap egy zaj szigetelő/elnyelő "borítást" belűről biztos ami ziher :D

    Létezik amúgy gyárilag ilyen "kiöntött" verziós ddc azért is gondoltam rá én is, hogy kiönteném epoxival vagy valamivel csak jó lenne tudni mi lenne ajánlott erre a célra :).

    [ Szerkesztve ]

    ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W

Új hozzászólás Aktív témák