Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz trialboj #53513 üzenetére

    Ha menetirányból tekintjük a helyszínt, akkor nekem úgy tűnik, hogy a pocsolyától 2 óra irányában nagyjából vízszintes vagy csak enyhén emelkedik a domborzat kb. 1-1,5 méteren keresztül, majd elkezd lejteni. Na, ha ebbe az irányban egy ásónyomnyi árkot ásol a pocsolyától (a pocsolyánál lehet kicsit kisebb is, hogy ne bukj fel bicajjal), akkor esélyes, hogy a víz lassan elszivárog és a talajnak lesz alkalma felszáradni. Ez persze még mindig azért necces, mert a bukkanó még így is magasabban van, és simán lehet, hogy a talajvíz onnan táplálja folyamatosan a pocsolyát.

    Másik megoldás, hogy a pocsolyától 10...f10 irányban, a fától jobbra fél méterre ásol hasonló vízelvezető árkot, bár ott meg ott a fa és ki tudja, merre mennek a gyökerei. Lehet, hogy elakadsz bennük.

    Mindkét esetben az a gáz, hogy ha a vízelvezető árok mellett döntesz, akkor amíg csak egy kicsit is nedves a föld és tényleg agyagos a talaj, ahogy mondod, addig valahányszor átmész a pocsolya (helyén) biciklivel, az árok eldeformálhatja ott a talajt, így közvetlenül a bukkanó előtt lesz egyenetlen az utad.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák