Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • Tomi_78

  tag

  Nemrég bukkantam rá a "Kárpátalja térjen haza!" nevű FaceBook oldalra: [link]
  Ezt böngészve felmerült bennem a kérdés, hogy vajon a mostani történelmi helyzetben tényleg lenne esély Kárpátalja visszacsatolására a magyar anyaországhoz?
  Ezt mindenképpen békés módon, diplomáciailag kellene rendezni - de vajon van most olyan diplomáciánk, külpolitikai irányvonalunk, amely felvállalja ezt a sorskérdést?
  Ha már úgyis megszavaztátok (már aki) a Fidesz-KDNP újabb 2/3-os hatalmát, ez a régi-új, de magát nemzetinek valló kormánypárt szerintetek valóban nyitott ezen kérdéskör felé? Ha igen, mit tesz a gyakorlatban érte?
  A délszláv háború idején is volt az egyik akkori magyar párt, a MIÉP részéről felvetés a Délvidék, vagy legalább annak még magyarlakta részének visszacsatolásáról NATO és ENSZ támogatással, ám ebben egyetlen akkori más hazai pártunk sem volt partner, a Fidesz-t is beleértve.
  Tehát vajon a magyar társadalom részéről lenne igény a határrevízióra, amit felülről gáncsolnak, vagy mi a helyzet ezzel kapcsolatban? Kinek mi a véleménye, meglátása, ki van ellene és mellette és miért?

 • válasz Tomi_78 #1 üzenetére

  Tehát egy olyan országtól szeretnénk kérni területet akit jelenleg a fél világ támogat katonailag kivéve Magyarország. Ez miatt persze hosszú távon az ukrán nép sem fogja jó szemmel nézni a kárpátaljai magyarokat. Teljesen valótlan lenne akár milyen visszacsatolás gondolata is. Twitter tele van fröcsögésekkel hogy mi vagyunk a világ szégyene, de legalább az EU-é mert totál kiszámíthatatlanul működik az egész hozzáálásunk az ukránokhoz. Már szinte ellenségnek számítunk vagy legalábbis a megítélésünk jelenleg az hogy az oroszokat támogatjuk.
  Azon csodálkoznék ha most a kárpátaljai magyarokat nem érné semmi hátrány a jelen kormányunk miatt.
  Ha most gesztus szinten is akár milyen kis mértékben de támogatnánk hadianyaggal (akár milyen levedlett rozsdás ruszki maradvány cuccokkal) az ukránokat már esélyes hogy másképp állnának a magyarokhoz. Tény hogy eddig ők sem bántak túl jól a magyarsággal a területükön de most lehetne változtatni úgy hogy segítenénk nekik.
  Szerintem töröltesd ezt a topikot és politika topikba indítsd el a témát. De esélytelen az egész.

  [ Szerkesztve ]

 • Tomi_78

  tag

  válasz MasterDeeJay #2 üzenetére

  Szerintem is valami ördögi kört alakított itt ki a kormányunk.
  És a kárpátaljai magyarokon mindenképpen csattan az ostor: a banderisták és egyéb ukrán szélsőségesek már évekkel ezelőtt célba vették őket és az ottani magyar emlékeket (pl. vereckei honfoglalási emlékmű meggyalázása) és ez nem valószínű, hogy jó értelemben változni fog a jövőben. Mi a garancia, hogy ezek kezébe nem jut fegyver, vagy legalábbis visszaveszik tőlük a háború után?
  Szóval ha a kormány komolyan venné a területkérdést, akkor azt már évekkel ezelőtt felvetette volna, legkorábban az első atrocitások alkalmával. Így nem is tudom, hogy mit akar, mik a tervei, mert valószínűbb, hogy Kárpátalja magyar szempontból elnéptelenedik.
  A fő baj, hogy itt mindkét fél olyan, aki nem igazán szívleli a magyarokat: vagy történelmi szempontból negatív hatással voltak ránk, mint az oroszok, vagy most nyomja el politikai és gazdasági téren az uralma alá került magyar közösséget, mint az ukránok. Szóval két rossz közül kellene választanunk és úgy tűnik, hogy itt még az állítólagos pártatlanság is állásfoglalás az egyik fél mellett.

  U.I.: van politika témakör?

 • válasz Tomi_78 #3 üzenetére

  Nem az a kérdés hogy marad-e fegyver (biztos marad igen jeletős mennyiség) hanem az hogy ki ellen akarják használni, kinek milyen híre van. Egy ukrán kormány ha pozitívan áll a magyarokhoz akkor esélyes hogy a nép is hasonlóan kezeli. A szélsőség szélsőség marad, azt nem tudjuk befolyásolni totál mindegy hogy adunk-e vagy sem.
  It a világban és EUban való megitélésünk lenne jobb a támogatástól.

  Politika topik: [link]

  [ Szerkesztve ]

 • Tomi_78

  tag

  válasz MasterDeeJay #4 üzenetére

  Az a baj, hogy a mostani kormány pusztán az orosz energiahordozók miatt teszi kockára a megítélésünket, és eddig semmit nem tett azért, hogy ez az ország kevésbé függjön ezektől és bárki egyéb energiaszállítótól a világban.
  Brüsszellel szemben tudnak keménykedni, ám ugyanez a határozottság már nem figyelhető meg azon környező országokkal szemben, ahol bántalmazták és máig atrocitások érik a magyarságot. Pedig semmi kivetni- és szégyellnivaló nem lenne abban, ha nekünk is lennének területi követeléseink, akárcsak a japánoknak, spanyoloknak, szlovéneknek, hogy csak a legismertebbeket említsem. Végül is a világnak a bűne az, hogy ilyen helyzetbe hozta (kétszer is: 1920 és 1947) Magyarországot.
  Kárpátalján is már volt egy népszavazás 1991-ben a nagyobb önállóságról, amit az ukrán fél persze azóta sem tart be. Vannak viszont azóta rendszeres támadások az ottani magyarság ellen, őket sújtja a központi nyelvtörvény... Viszont az oroszok vezette Szovjetunió csatolta el tőlünk hozzájuk Kárpátalját 1945-ben, tehát rajtuk sincs mit szeretnem.
  No mindegy, biztosan én vagyok a szélsőséges gondolkodású ezzel, hogy a magyar érdekeket tartom előrébb minden más országénál.
  De azért köszi a hivatkozást a politika témakörre, mert nálam ez valamiért nem szerepelt a fórumtémák listájában.

 • Tomi_78

  tag

  Röhej, ami a napokban is volt Bp.-en: tüntetés az oroszok mellett, tüntetés az ukránok mellett - de hogy a magyarok és a magyar érdekek mellett is lett volna valaha tüntetés, arról nem tudni.
  Na jó, volt egy 1989-ben Ceausescu falurombolási terve ellen, de azóta semmi.
  Pedig lehetnének a székely szabadság napján vagy június 4-éken, de úgy látszik, a külföldi eseményeket és külországokat fontosabbnak tartjuk magunknál. :F

 • Pikari

  őstag

  válasz Tomi_78 #1 üzenetére

  Érkezz utolsóként a harctérre, hogy elsőként távozhass onnan.

  A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

Új hozzászólás Aktív témák