- Milyen notebookot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 / 4070 Ti (AD104)
- Házimozi haladó szinten
- Autós kamerák
- Március végi hardverfolyam
- Az új Ryzen Threadripperről árulkodik az ASUS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Már elkezdték árulni néhány régiós országban az LG B3 OLED tévét
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
félisten
Mindenképpen praktikusabbnak érzem mint 3 db monitor egymás mellé téve akinek ilyen igénye van annak biztos jó választás egy ilyen bazi nagy monitor.
-
fatpingvin
senior tag
ha lenne egy ilyenem azonnal és gondolkodás nélkül cserélném össz képernyőterületre passzoló három másik monitorra.
nyilván nem vagyok mérvadó de én soha nem fogom megérteni mitől lenne egy ilyen megoldás praktikus. egyetlen kivétel ha szoftveresen képes tényleg arra hogy 2-3 monitorként viselkedjen, külön inputokkal.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Cs1csó
félisten
válasz
fatpingvin #2 üzenetére
Elvileg képes lehet ez a lényeg de nincs a fölösleges 4db káva (a középső monitornál 2 a két szélsőnél 1-1 lóg be)
De nem feltétlen kell külön input elég ha több asztalt külön monitorral jelenítünk meg. -
fatpingvin
senior tag
nemtom nekem a monitoraim között kb 5 centi a két káva össz szélessége, nem zavar met nem egy egybefüggő munkaterületként kezelem őket. persze ez megszokás meg workflow kérdése. nekem ez így bejött.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Cs1csó
félisten
válasz
fatpingvin #4 üzenetére
-
subset
senior tag
Wow ! Bejönne egy ilyen az asztalomon.
Használj Te is szabad szoftvert !
-
válasz
fatpingvin #2 üzenetére
Ha háromra nem is, de kettőre szét lehet ezeket választani, külön inputtal. Ebben az esetben ez 2 db, kb 27"-os QHD monitornak felel meg.
Olyan esetekben praktikusabb, amikor egy nagyobb ablakot szeretnél középen látni.
Biztos ki lehet hasonlót rakni 3 db 5:4-ből, de azokon azért nem nagy élmény játszani vagy filmezni, de mondjuk egy Lightroom vagy Photoshop sem ideális, hogy ne csak szórakozás legyen a példa. Itt meg simán kiteszed középre nagyban, max a széleken lesz némi kihasználatlan terület. Ha meg az kell, akkor van két teljes értékű 16:9-es monitorod.[ Szerkesztve ]
-
vadkörte
addikt
A történet ott hasal el, amikor (legalább) az egyik monitort a háromból a felhasználás jellege miatt pivot-ba kell forgatni. Szép és jó az ilyen monitor, de olyan mint a svájcibicska. Nem mindenkinek és nem mindenre alkalmas.
#8 HThomas Ha fotókat dolgozok fel, (CaptureOneExpress, Affinity Photo (PS, ACR...) mindenre elég a kettő monitor. De ha tördelek, akkor a gördülékeny munkához nekem spec szükséges a három monitor. A középső a szerkesztő monitor, a jobb oldalin vannak a paletták, a bal oldalin a képnézegető az az illusztrációknak és a nyers szöveg mivel a legtöbb esetben az eredeti szöveget is látnom kell. (szerkesztői utasítások, szerzői megjegyzések vannak/lehetnek a szövegben legtöbbször korrektúra buborékban és baromi idegesítő volt amikor váltogatnom kellett az ablakok között) De ez én vagyok...[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte
-
-
Raysen623
addikt
válasz
fatpingvin #2 üzenetére
Valószínűleg olyan munkát végzel ahol egyszerűbb 3 kijelző használata. Én meg pont olyat ahol jobb a széles kijelző és lehetőleg egy képernyőt kelljen bámulni. Ha valamit el kell különítenem, akkor beállítok több asztalt neki (jelenleg is 4-et használok legdurvább esetben). Egy ilyen széles kijelzőnél már elfér egymás mellett egy széles Excel és Word is mondjuk. De ha több platformon is dolgozol egyszerre, oda már lehet jobb választás a több kijelző, bár láttam már erre egy monitoros megoldást is.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
Yany
addikt
Ehh, mindig felcsillan a szemem a hasonló hírek láttán, aztán lelohadok, hogy kevesebb, mint 1600px függőleges felbontással. Egy jó 1600-as IPS, vagy OLED csodát senki nem dob idén piacra? Leragadtunk a WN95c/GN950 párosnál?
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
JulianSinulf
aktív tag
OLED-et ne akarj munkára vagy általános felhasználásra. Az nem arra való.
Én is azon gondolkodom, hogy mi legyen a 48" LG monitorral. Játékra nagyon jó, de egyéb esetben a statikus kép miatti erős fényerőcsökkentés nagyon zavaró. Emellett azt is észrevenni, hogy a képet tologatja ide-oda. Azt nem tudom, hogy más márkák megjelenítői is ilyenek, de tekintve, hogy mindenki tart a beégéstől, esélyes, hogy igen.Ez a szép nagy ívelt jó is lenne általános felhasználásra, csak az ára annyira nem tetszetős.
És valahogy el is kellene helyeznem ergonomikusan a két nagy dögöt.
Vagy eladni az LG-t, ami instant bukta, mert én még 1250-ért vettem, most meg már csak 950, és vennék helyette egy nem OLED 4K-sat. Esetleg kisebb méretben. Vagy inkább íveltet.
A sok hely jó, mert gyakran használok több programot egyszerre és úgy a jó, ha egymás mellett-fölött-alatt vannak az ablakok. Ilyen szempontból is jó lenne ez a széles. Ráadásul nem csak 1080p a magassága. -
Vesa
veterán
Ebből kéne egy olyan, ami nem ívelt! Ívelt monitoron nem tudok dolgozni. A mérete viszont impozáns, videóvágáshoz csúcs lenne egy ilyen, csak flat verzióban.
A tudomány a valóság költészete! #Slava Ukraini!
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az 45B1U6900CH jelzésű modell VA panelt kapott, és még saját webkamerája is van.
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Musk szerint ideje leállni, az AI veszélyes az emberiségre
- Milyen notebookot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 / 4070 Ti (AD104)
- Házimozi haladó szinten
- Ukrajnai háború
- Autós kamerák
- Március végi hardverfolyam
- Az új Ryzen Threadripperről árulkodik az ASUS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest