Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na ez komoly monitor, elfogadnám, de az ára sem piskóta, kemény 2069€
Nincs tollam aláírni
-
Goblin12
őstag
Samsung Odyssey OLED G9 G95SC ha ennél jobb lesz akkor okés.
Szebbnek szebb külsőre ez a Philips
[ Szerkesztve ]
-
L3zl13
nagyúr
Az 5120x1440 képpontos felbontás ráadásul azt sejteti, hogy a részletességre sem lehet panasz.
Szerintem hamarosan felbukkan valaki, hogy ez a függőleges felbontás kevés. Miért nem 4k? Ő 20 méterről látja a pixeleket a 1440-es monitorokon. etc.Aki hülye, haljon meg!
-
pengwin
addikt
-
Pipó
őstag
Nekem a vége felé sikerült elcsípnem egy új HP 30"-t, nem is cserélem le soha, csak ha javíthatatlanul tönkremegy. Igaz, előtte is ilyen volt, csak Samsung, de azt állandóan bga-zni kellett. Végül hozattam bele egy új csipet aztán eladtam.
"Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
Low Noise
senior tag
A 21:9 képarány meg ok, de ezeket a nagyon széleseket nem értem, 32 col 4K-t vinnék szerintem mint a cukrot, ez szerintem rájuk rohad.
-
nuke7
veterán
-
JulianSinulf
senior tag
Én nem is értem, hogy miért kerül minden gamer monitorra csak egy DP bemenet?
A kártyámon van 3 kimenet belőle.
Ez a talp meg már most rettenetes.Elég kevéske az infó a monitorról.
Használható dual módban?
Kapunk USB-C kábelt?
A 30W hangcucc érdekes lehet. Ha jó, akkor megérheti a felárat.Én nemrég vettem a Samsung Odyssey OLED G9 monitort 1800€-ért. A leírást elnézve eléggé koppintásnak tűnik.
USB-C kábel nem volt hozzá, magamnak kellett venni. A HUB kimenetei meg két USB-C. Egy átalakítót kaptam, USB-A aljzattal, ami kb. 10 cm.
A benne lévő hangcucc viccnek is rossz. A smart OS meg tök fölösleges. Elég lett volna a gamer cucc bele.
Szerencsére a talpa lapos és stabilan tartja a monitort. Nem úgy, mint az LG V és C alakú talpai.
Még nagyobb szerencsére a lényeg, ami miatt vettem, a kép, valami eszméletlen szép.
És nincs elsötétítős beégés elleni védelem.
A képet mozgatja ide-oda, ez tetten is érhető, viszont úgy oldották meg, hogy semmi nem lóg ki a képből. Az LG TV esetén pár pixel hiányzik valamelyik szélről.Mondanám, hogy örülök, mert lesz konkurencia és talán lejjebb mennek az árak, de mivel már megvettem, ezért nekem mindegy.
Én bőven ki tudom használni a felületét. Itt egy ablak, ott egy ablak, amoda kerül még egy és, ha elfogy a terület, akkor igénybe veszem a felette lévő 48" LG OLED monitor területét is.
3D tervezésnél a szélesebbre húzott ablakban jobb dolgozni is.Játékok esetén is nagyon jó, nem csak sim-hez. Cyberpunk-ot is teljes szélességben játszom és nincs gondom vele.
-
sb
veterán
Régebben én is amíg lehet 5:4 il. 16:10-et kerestem mert maga a felült is nagyobb azonos (átló)méretben, és praktikusabb. Viszont szvsz ez egy ideje már nem valós szempont... mióta van megfelelő méretű/felbontású monitor.
Értsd: 16:9 és 16:0 között annyira kicsi a különbség méretben, hogy ha pl. 27-29"-t szeretnél mint ahogy írod, veszel egy 32" 16:9-est és megvan a vágyott terület/függőleges méret... meg egy kis extra oldalt amit még használhatsz, ha nem adott programnál akkor máshol.Ezért már kár 1-2db túlárazott cuccot hajtani amikor a másik méretből lehet választani.
Ahol még mindig vadászom a 16:10-et, de szerencsére ott mintha újra divatba is jött volna: noti. Ott korlátozott a méret, nem így működik, hogy veszek nagyobbat. Adott notiméretből - és ráadásul nagyon korlátozott méretből, mivel 14-16" sehol sincs az asztali 27-32"-os méretektől - ez a kicsi különbség is sokat ad hozzá.
-
HThomas
senior tag
Szerintem is, desktop monitoroknál, ha megvan a kellő magasság és pixelszám, akkor egy idő után már nem kritikus a képarány. Egyszerűen több hely van vízszintesen a 16:9-hez képest, lehet normálisan több ablakban dolgozni egymás mellett és nincs zavaró káva (két egymás melletti monitorhoz képest). Íróasztalon, 40" fölötti méreteknél a 16:10 vagy 16:9 már amúgy is kényelmetlenül magas lenne sok esetben. Messzebbről nézve, játékra meg egyszerűbb venni egy 4K OLED TV-t, abból vannak nagyok.
-
pengwin
addikt
Cégnél nemrég kaptam egy Macbook Prót, a 16"-es 16:10-es képernyőbe azonnal beleszerettem. Hihetelenül praktikus.
Volt 32"-es monitorom, de visszajöttem 27"-re, mert a 32"-et már nem látom be kartávolságból... fél látótérrel kell boldogulnom, ez van.
Én azt mondom, hogy jelenleg nincs választék monitorok terén. Kb. ugyanazt lehet megvenni kismillió gyártótól, de tényleges eltérés nagyon kevés van a kaphatóü modellek között.Üdv, pengwin
-
Az árazása érdekes lesz. Vannak már más gyártóknál is hasonló paraméterekkel rendelkező kijelzők. Plusz pixelhiba garancia remélem lesz rá. Tekintve, a várható árát.
[ Szerkesztve ]
YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCPOOVQF1ff2oAL3strJ_5Uw
-
válasz
Komplikato #14 üzenetére
Nem én leszek a célközönség, mert ennyit soha nem adnék TV/monitorért.
Nincs tollam aláírni
-
Joshi
titán
Nekem is van hasonló felbontású monitor és én szimezéshez használom. Mondjuk ennyi pénzt csak akkor adnák ki egy monitorért, ha éjt nappallá téve játszanék.
Nekem a kis felbontású van Samsung C49HG90, de legalább beéri kisebb VGA teljesítménnyel.Nem is OLED, de a színek itt is rendben vannak.
-
pengwin
addikt
Ha fele ennyibe kerülne akkor még el is gondolkoztam volna azon az LG-n.
Kicsit túlzásnak érzem, hogy ekkora felárat kérjenek el 60Hz-es monitorokért egy eltérő képarány miatt. Gyakorlatilag egy 2-5x-es szorzó a hasonló képességű panelekkel szerelt 16:9-esekhez képest.
Üdv, pengwin
-
Low Noise
senior tag
Fénytöréseket látok benne, így tudnám legjobban leírni, olyan mintha beeső fény lenne rajta, ezüstös fénylés, de nem esik be fény. Korábbi sajátomon is ilyesmit láttam, no meg a kontrasztnak is örülök VA nál. Kekec is vagyok ám, a sima VA már itthonra nem is lenne jó, VA alapú QLED az bejön, ha igaz akkor a a Samsung G7 em olyan, vagy legalábbis jók a színek, korábbi VA hoz képest. Persze ennek meg a kontrasztja meg homogenitása ratyi va hoz képes, nincs tökéletes monitor, talán a QD-OLED.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
Low Noise #34 üzenetére
A mini led önmagában nem jelent mást, mint hogy LCD-ből vagy IPS vagy VA paneles háttérvilágítása. Tehát attól hogy egy LCD tévé mini ledes, attól a natív kontrasztot még az LCD panel típusa fogja meghatározni (IPS, VA). Ugye LCD monitorokban még mindig vannak TN panelesek is, na azoknak a legrosszabb a kontrasztjuk és a betekintési szögük.
-
sb
veterán
válasz
Low Noise #27 üzenetére
Mitől lenne jobb a szemnek a VA? Én fordítva vagyok vele, általában kényelmesebb az IPS képe (itt sztem a nagyobb kontraszt inkább ront a helyzeten VA-nál), beállítani normál fényerő/kontrasztra is eddig nehezebben sikerült mindig mint IPS-t. Színhelyességben is jobb az IPS általában és betekintési szögben is lehet zavaró a nagy felületen a VA. Sokkal többször futottam bele vállalhatatlanul lassú response time-ba is VA-n.
Most épp VA monitorom van, ezen is nehezebb volt számomra kényelmes, visszafogottabb képet belőni de rendben van. Ezen kívül viszont csak IPS volt. És a slusszpoén: TV-m pedig 15+ éve VA, ott és azzal a tartalommal - ellentétben a monitoros felhasználástól - gyk. használhatatlannak tartom az IPS kis kontrasztját és gyenge feketéjét.
@pengwin
Nekem mobilitás miatt 14" 16:10 van de most vadászom a 16"-os 16:10-eseket, ezzel a kettővel lefedjük a családi igényeket. Előbbi 16:9-ből 13.3"-ossal, utóbbi 15.6-os notival van egy szélességben és mennyivel használhatóbbak!És persze high dpi. Asztalon meg ha ez utóbbiból indulunk ki akkor valóban semmi mozgástér. 4k 27-32" van, 60Hz-en, afelett alig és csak aranyáron. Minden más méretben/ppi-ben már nem felel meg alatta. Felette meg megint nincs semmi gyakorlatilag.
-
Low Noise
senior tag
Nem vagyunk egyformak, nekem az IPS nézhetetlen, az IPS hez képest, az IPS terheli a szemem, könnyezik, káprazik, megfájdul. VA nál nincs ilyen. IPS-t nagyon alacsony fényerő mellet, erős kék fény szűrés mellett tudom nézni, kollégák mondják is, hogy ők nem látják ami a monitoromon van, közös munka esetében, korrigálom a fényerőt, hogy ők is lássák. + Igen a kontraszt is nagyon fontos nekem ami a VA nál jobb.
Az újabb VA-k mi denben jobbak az IPS nél, Szín, válaszidő, kontraszt. Meg lehet nézni egy Samsung G7 et, G8-at[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
őstag
abszolút egyetértek. kiegészíteném azzal, hogy nagyra értékelném ha lennének megint 4:3-as monitorok, csak nagyobb felbontásban. 1440*1080 például, de ilyen monitorral én még nem nagyon találkoztam
#23 hokuszpk: igen, akár valami ilyesmi is, bár ezt én vízszintesre forgatva használnám.
[ Szerkesztve ]
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
VTom
addikt
A nagyobb probléma, hogy a Samsung nem ad garanciát a beégésre. Egyedül a Dell cseréli a panelt 3 éven belül.
És monitorként sajnos beég a QD OLED, már napi 3 óra windows használat mellett is.
Csak azoknak ajánlottak ezek a monitorok, akik csak játékra és filmre használják, munkára viszont semennyire sem.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
VTom
addikt
válasz
fatpingvin #43 üzenetére
Nem windows specifikus, hanem statikus képtartalom specifikus (pl. windows taskbar ikonok, vagy fix méretben használt ablakok)
Ha munkára használod, és fix ablakméretekkel, akkor előbb-utóbb jelentkezni fog sajnos.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
sb
veterán
válasz
Low Noise #40 üzenetére
Egyformák semmiképp, persze ez lehet tök egyedi. De ezért csodálkoztam, mert ezzel így általánosítva még sehol nem találkoztam.
@fatpingvin
oké, értem. well, asszem erre jó az undecorated window
"Az ellen nem véd" semmi szvsz. Ha ugyanarra használja az ember és nem tök más programokkal, akkor egyéb elemek is ugyanott lesznek. Vagy hát lehet variálni, hogy hol itt, hol ott legyenek a megszokott ikonok, eszköztárak, scrollbarok, ki tudja mik... vicces lenne úgy bármit csinálni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph A 49 hüvelykes, Evnia családba tartozó termék QD-OLED panelt kapott.
Állásajánlatok
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest