Hirdetés

Aktív témák

 • Logan1343

  friss újonc

  Sziasztok!

  Segítséget szeretnék kérni, mert teljesen tanácstalan vagyok.

  Januárban vettem egy gépet. FX-6300-as processzor, 2gb 1050-es kártya, 14 giga ddr3 ram, és volt benne egy 500-as winchester, majd belekerült az előző gépemből a 320-as hdd, és egy 130 gigás ss-d. Minden tökéletesen működött tegnap előttig. Pár nappal még az eset előtt lefagyott az egész gép, de újraindítás után normálisan működött. Majd tegnap előtt ugyanez történt, újraindítottam, aztán se kép, se hang. A monitor nem kapott jelet, az usb-kben nem volt áram, csak a ventik mentek.
  Lakótársam segítségét kérve és a tanácsára hallgatva kihúztam a ramok jelentős részét, (azt hiszem csak 2 giga maradt benn), a videó kártyát is kihúztam, majd visszaraktam, tehát minden ilyen dolgot elvégeztünk, de ugyanaz volt a helyzet. Integráltról sem ment semmit.
  Végül, elővettem a régi gépem, amiben egy i3-550-es van, és 2x2 giga ram. Rákötöttem a winchestert, aztán indítottam is, és ugyanaz volt a probléma. Rákötöttem az 500-as vinyót, és szintén ugyanaz. Próbálkoztunk másik monitorral, egyik alkatrészt tettük a másik gépbe, 3 videókártyával is próbálkoztunk mind a kettő gépben, de semmi.
  Ez történt úgy kb hajnal 5-ig. Végül, visszapakoltam mindent az eredeti helyére, és beüzemeltem az i3-ast az 1050-es kártyával. (Azzal azóta is működik). De még előtte csinált olyat, hogy elindult, se kép, se hang, szintén. Végül, amikor újra próbálkoztam, elindult a gép, majd kb 5 másodperc után leállt. Idegességemben, megnyomogattam a csatikat, a hardvereket, és rávertem egy isteneset a tápra, végül ezután próbálkoztam, és b..meg, működik!

  A probléma az, hogy nem merem leállítani a gépet, mert félek attól, hogy megint nem kap képet majd. Őszintén szólva, fogalmam sincs arról, hogy mi volt vele a probléma. Nem merem leállítani, hogy ramot cseréljek, vagy csak hogy az ssd-t rákössem, sőt, úgy egyáltalán nem merem kikapcsolni, mert félek, hogy megint kínlódnék vele. Van valakinek valami ötlete, hogy mégis mi a gond? Baj volna a ramokkal, és zárlatot okoznak, vagy a vinyó sz.r? Az 1050-es kártya, és a táp biztos, hogy hibátlan.
  Kérlek, segítsetek, mert az ideg összeroppanás határait súrolom :D
  Köszönöm előre is

 • CoolMan

  MODERÁTOR

  válasz Logan1343 #1 üzenetére

  Üdv!

  Kérdezd meg a Nem indul és mi a baja a gépemnek topikban.

  Legközelebb kérlek, ne nyiss feleslegesen új topikot hanem használd a keresőt.

  Ezt zártam.

Aktív témák