Hirdetés
- A hardverek is nehezen viselik ezt a kánikulát
- A Noctua szerint néha nem megbízhatók a házgyártók termékspecifikációi
- Kisebb csavar jellemzi az ASUS új TUF-os alaplapját
- Az AOC év végére ígért monitora szerint is három a magyar igazság
- Modellspecifikus hardvertervezésben utazna a Taalas felvásárlásával az AMD
- Variálható karakterisztikájú főklikkekkel jön a Pwnage magnéziumegere
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Megfizethető ASUS ROG kütyü, ami nélkül élni sem lehet
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
Egy multiméter használatához kevesebb tudás kell mint egy sms írásához.
Amúgy nem tudom de nekünk még általánosba tanították a multiméter használatát technika órán.
Egy procihütő felszerelése bonyolultabb mint a multiméter használata.Én nem vagyok a teszter cuccok ellen, de ez egy negyedére butított multiméter, 2x áron.
Ez tényleg az a cucc 8x túlárazom ugyan azt az egéralátétet mert ráragasztottam egy matricát hogy "gamer"
Sokan nem tudják helyesen használni a multimétert. Még mérni se nagyon tudnak. Azok se nagyon akiknek műszerész a végzettségűk .Az újabb típusok már egyszerűbbek de egy régebbi esetén?
-
Mekiúr
tag
Jó, ne csináljunk már úgy mintha feszültséget mérni úrsikló tervezés lenne.
Aki olyan féleszű nem tudja értelmezni a fekete banándugót a fekete lyukba, a piros banándugót a piros lyukba dugja (fúú bele ne köss com/v com/vohm stb jelölés). Állítsa be a méréskapcsolót az egyenes vízszintes vonal/szaggatott vonalra és a neten keresse ki a csatlakozó kiosztásokat pcn majd a mérőtüskét dugja oda ahova a csatlakozókiosztás jelöli... Annak ez a teszter cucc is magas lesz.
Értem én teri néni a hímzőszakkör face csoportban nem tudja használni a multimétert, de egy ph tag a fenti művelet végrehajtására képtelen akkor feltételeznem kell "pc dokit" hív mert frissíteni kell a drivert a vgan...
Ez egy alap szervízes műszer. Olyan mintha a villanyszerelőt lehülyéznétek, mert fáziskeresőt használ és nem a multimétert dugdossa a konnektorba. Kezedbe nyomnak egy tápot, akkor első lépésben nem állsz neki feldogni egy alaplapra, mert biztos tele van védelemmel mi baj lehet, nem állsz neki méricskélni, hanem bedugod a tápteszterbe.
-
dongettó
tag
Aki olyan féleszű nem tudja értelmezni a fekete banándugót a fekete lyukba, a piros banándugót a piros lyukba dugja (fúú bele ne köss com/v com/vohm stb jelölés). Állítsa be a méréskapcsolót az egyenes vízszintes vonal/szaggatott vonalra és a neten keresse ki a csatlakozó kiosztásokat pcn majd a mérőtüskét dugja oda ahova a csatlakozókiosztás jelöli... Annak ez a teszter cucc is magas lesz.
Értem én teri néni a hímzőszakkör face csoportban nem tudja használni a multimétert, de egy ph tag a fenti művelet végrehajtására képtelen akkor feltételeznem kell "pc dokit" hív mert frissíteni kell a drivert a vgan...

-
Lacika112
senior tag
-
dongettó
tag
Naaa, most miért mondasz ilyet?
Volt az 2 perc is, míg kicsomagolta, összedugta, majd bedugta a madzagokat a konnektorba árammérésre kapcsolva.
Mondjuk ezt a funkciót kb. sosem használja az ember. És szerencsére csak az árammérés lett kinyírva.Legtöbben talán villanymotor mérésekor nyírják ki még a normálisabbakat is. De egy 1000 Ft os alis förtelmet én is kinyírtam véletlenül de nem volt kár érte. Az U1282A -t már nem adnám kölcsön
Inkább írjanak sms-t a Jézuskának ájfónon. -
JulianSinulf
őstag
Naaa, most miért mondasz ilyet?
Volt az 2 perc is, míg kicsomagolta, összedugta, majd bedugta a madzagokat a konnektorba árammérésre kapcsolva.
Mondjuk ezt a funkciót kb. sosem használja az ember. És szerencsére csak az árammérés lett kinyírva. -
dongettó
tag
Egy multiméter használatához kevesebb tudás kell mint egy sms írásához.
Amúgy nem tudom de nekünk még általánosba tanították a multiméter használatát technika órán.
Egy procihütő felszerelése bonyolultabb mint a multiméter használata.Én nem vagyok a teszter cuccok ellen, de ez egy negyedére butított multiméter, 2x áron.
Ez tényleg az a cucc 8x túlárazom ugyan azt az egéralátétet mert ráragasztottam egy matricát hogy "gamer"
Egy multiméter használatához kevesebb tudás kell mint egy sms írásához. "
Majd Jocó 2mp alatt kinyírta a multimétert. -
Lacika112
senior tag
Azért lehet jobb a cikkben szereplő, mert nem kell hozzá semmi tudás, bárki belegudossa és kész. Nem felejti el hogy mindent megmérjen, nem kell mókolni a rövidzárral a bekapcsoláshoz, mindent is megcsinál automatikusan. Nem kell fejben tartani a tűréshatárokat stb stb.
Egyetlen probléma lehet, hogy elég tartósak-e a csatlakozók.
Arra esetleg jobb lehet ha nem normál csatlakozók vannak benne hanem valami spec tüskék amiknek csak nekinyomja és akkor szinte örök életű.Egy multiméter használatához kevesebb tudás kell mint egy sms írásához.
-
JulianSinulf
őstag
Szerintem LLM sem kell hozzá.
Biztos találni videót yt-n vagy egyéb szoc.médián.És még mindig nem értem, hogy mi értelme, hogy bedugja és megnézi, hogy milyenek az értékek.
A jobb tápokban van védelem. Ma már nem is szabad olyat venni, amiben nincs. Amellett, hogy eleve értelmetlen a készülék, így még értelmetlenebb lesz.
Ráadásul egyes gyártók adnak teszt dugót is a táphoz. Ami annyit tesz, hogy még beépítés előtt be kell kapcsolni és, ha felpörög a venti, akkor jó.
Biztos lefut valami önteszt vagy nem tudom.
Szóval ez a készülék még mindig értelmetlen.Egyszer a Corsair táphoz használtam egy Seasonic kábelt. Nem indult a gép. De szerencsére nem ment tönkre semmi.
Sajnos a táp oldalán a pin kiosztásra nincs szabvány, míg periféria oldalon meg követni kell az egységet.Ez a cucc esetleg ettől megmenthet és lehet vele tesztelni, hogy mely kábelek kompatibilisek az adott táppal. (Oké, általában ráírják a tápra, hogy ne használd más tápok kábeleit. És amúgy is, csak modulárisnál van ez a veszély.)
De azt már nem mondja meg, hogy mely pineket cseréld fel, hogy adott táppal működjön a kábel.Ha esetleg valakinek nem menne a gépe és nekiállna hibát keresni pont a táp részen, pont a feszültségértékek vizsgálatával, akkor attól elvárható, hogy ismerje a multiméter használatát, meg úgy legyen fogalma az alap dolgokról, mint, hogy mi az a V a szám mögött.
-
Crus
addikt
-
Ribi
nagyúr
-
Crus
addikt
Azért lehet jobb a cikkben szereplő, mert nem kell hozzá semmi tudás, bárki belegudossa és kész. Nem felejti el hogy mindent megmérjen, nem kell mókolni a rövidzárral a bekapcsoláshoz, mindent is megcsinál automatikusan. Nem kell fejben tartani a tűréshatárokat stb stb.
Arra esetleg jobb lehet ha nem normál csatlakozók vannak benne hanem valami spec tüskék amiknek csak nekinyomja és akkor szinte örök életű.Ez az LLM-ek óta már mind nem számít... 2 perc alatt elmond mindent, hogy használd jól.
-
Ribi
nagyúr
Ne viccelj, ~16000, mire ideér lesz 25000.

Házhoz szállítással nincs 18 ezer egy ilyen multiméter (egy fele ennyibe kerülő is ugyan úgy megméri de ezen dupla akkora színes csilli-villi kijelző van)Valaki mondjon nekem egy olyan pc csatit amit nem lehet multiméterrel kimérni de azzal igen....
Arra esetleg jobb lehet ha nem normál csatlakozók vannak benne hanem valami spec tüskék amiknek csak nekinyomja és akkor szinte örök életű. -
Lacika112
senior tag
Ne viccelj, ~16000, mire ideér lesz 25000.

Házhoz szállítással nincs 18 ezer egy ilyen multiméter (egy fele ennyibe kerülő is ugyan úgy megméri de ezen dupla akkora színes csilli-villi kijelző van)Valaki mondjon nekem egy olyan pc csatit amit nem lehet multiméterrel kimérni de azzal igen....
-
dongettó
tag
-
IstvánLászló
őstag
Ez a teszter a 12V-2x6 újra kiadott javított változata?
Anno még 7000Ft vett az első kiadása van meg azóta.
Thermaltake Dr. Power II -Universal Power Supply Tester
A molex részének a műanyag csatlakozó rögz.pontja kikopott,ezen kivül rendben is van.
A hibát úgy jelzi ki,hogy ha valamely ága nem megfelelő akkor a háttér pirosan jelez.
Igaz az új csatira már nem tud mérni,de ha mindegyiken jó akkor azon a 12V-2x6-n is jónak kell lennie.
Amúgy írtátok ez a kütyü nem arra van,hogy a terhelést végezve tesztelje is arra.
Azt nem tudja.
Az adott pillanatnyi pontok mérésére és kontakt hiba (csati és kábel mozgatásra) tesztelésére jó ez."Az adott pillanatnyi pontok mérésére és kontakt hiba (csati és kábel mozgatásra) tesztelésére jó ez.",igen így igaz.
-
jeni
félisten
Ez a teszter a 12V-2x6 újra kiadott javított változata?
Anno még 7000Ft vett az első kiadása van meg azóta.
Thermaltake Dr. Power II -Universal Power Supply Tester
A molex részének a műanyag csatlakozó rögz.pontja kikopott,ezen kivül rendben is van.
A hibát úgy jelzi ki,hogy ha valamely ága nem megfelelő akkor a háttér pirosan jelez.
Igaz az új csatira már nem tud mérni,de ha mindegyiken jó akkor azon a 12V-2x6-n is jónak kell lennie.
Amúgy írtátok ez a kütyü nem arra van,hogy a terhelést végezve tesztelje is arra.
Azt nem tudja.
Az adott pillanatnyi pontok mérésére és kontakt hiba (csati és kábel mozgatásra) tesztelésére jó ez. -
BütyökLiza
csendes tag
Mint egy falat kenyér!

-
IstvánLászló
őstag
Ugyan ezt tudja kb ez is és 4000FT, amit tud arra jó....
Igen valoban igaz,ez a tester is csak tájékoztato - célú és arra jó,hogy megmutassa azt hogy a tápnak az alapáramkörei müködöképesek,például méri a képen is látható feszültségeget,de komoj terhelést nem ad rá és ez a fontós,tömören ezt tudom most mondani.
-
Fox Mulder
senior tag
Ugyan ezt tudja kb ez is és 4000FT, amit tud arra jó....
-
Crus
addikt
Terhelést nem ad rá, innentől fogva csak laikusok lehúzására alkalmas. Ez gyakorlatilag egy scam.
-
JulianSinulf
őstag
Miért lenne nehezebb. Simán ki lehet mérni mindegyiket.
Sőt, egyes alaplapoknál még ott a helye a be nem forrasztott tüskesornak is, amin lehet mérni.
És a multival úgy is lehet mérni, hogy mondjuk közben stresszteszteled a gép egyes részeit. Így meg lehet nézni a feszültségeséseket is, amik terheletlenül nem jelentkeznek.A sokféle védelemmel ellátott tápoknál ez egy fölösleges eszköz.
És ma már inkább a védelemmel ellátott tápok vannak többségben, mint a védelem nélküliek. Aki ezen spóról, annak meg teljesen mindegy.Ennek úgy lenne esetleg értelme, ha mérné térhelés alatt a feszültségeket. Vagy akár terheletlenül is, de mindenhol minden csatlakoztatva lenne.
Vagy akkor lenne értelme, ha terheléses tesztet lehetne vele csinálni.De nekem mindegy. Vegyétek-vigyétek. Biztos van rá igény. Különben miért csinálták volna meg.
-
laed
senior tag
Ezt egy multiméter is tudja. És egyéb más dolgokra is használható, mint a 3V-os elem megmérése.
Ha esetleg képes lenne a teljesítmény tesztelésére is, akkor azt mondom, hogy tök jó. De így csak egy drága és nagyon korlátozott multiméter.
Amúgy a hwinfo is kiír értékeket. És ingyen van.MOLEX-et még könnyű kimérni, a többit már nehezebb.
Szóval szerintem jó hogy van 1 céleszköz.
Otthonra lehet nem éri meg; na de mondjuk 1 kereskedőnek, ahol gépeket építenek.... -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ezt egy multiméter is tudja. És egyéb más dolgokra is használható, mint a 3V-os elem megmérése.
Ha esetleg képes lenne a teljesítmény tesztelésére is, akkor azt mondom, hogy tök jó. De így csak egy drága és nagyon korlátozott multiméter.
Amúgy a hwinfo is kiír értékeket. És ingyen van.Egen, tudom, enterprise NAS-t is mindenki tízezeré épít otthon.
-
IstvánLászló
őstag
Igen így igaz tömören eggyetértek.
-
MLaca
őstag
ezek a "tápteszterek" szart se érnek, mivel nem terhelik a tápot. tucatnyi olyan rossz táppal találkoztam, ami terhelés nélkül tök jónak tűnt, minden paraméter makulátlanul benne a tól-ig sávban, azt rátettem két vinyót megy egy kisebb vga-t és kakukk.
-
IstvánLászló
őstag
Amúgy a hwinfo is kiír értékeket. És ingyen van.Igen így igaz a multiméterrel sok mindent tudunk is mérni,fölösleges pénz kiadás.
Az egy példám - isminek teszteltem egy tápot,műterheléssel és minden feszültségek jók voltak.
A hwinfo kapcsán azt tudom mondani,valóban kiír minden feszültségértékeket,tápnak a ténylegesen pontos méréséhez - inkáb a multimétert érdemes - használni. -
JulianSinulf
őstag
Amúgy a hwinfo is kiír értékeket. És ingyen van.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AliExpress tapasztalatok
- Variálható karakterisztikájú főklikkekkel jön a Pwnage magnéziumegere
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- Mortal Shell ll
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tesla topik
- További aktív témák...
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Intel Iris Xe FHD
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Brutál Lenovo Legion 5 Pro i7-13700HX Rtx 4070 32GB DDR5 512GB SSD
- Samsung Galaxy A55 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával