Hirdetés

2019. augusztus 20., kedd

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Használt notebookot vennél? mennyiért? (téma lezárva)

Hozzászólások

(#1) EG0


EG0
(aktív tag)

Sziasztok!

Sikerült pár taggal összezörrennem Piacon, hogy mi a reális ár használt notikért. Az alapvető probléma szerintem az, hogy amit 1-2 éve megvett valaki sokszázezer forintért, az most nemcsak hogy annak töredékét éri (ebben nincs vita, felénél drágábban senki nem próbálkozik), de arányosan kevesebbnek kell lenni az új noti áraknál is. Ehhez képest mintha mesterségesen igyekeznének magasan tartani az árakat sokan. Minden más HW esetén természetes, hogy a kínált árak közelében sincsenek a nagyker nettó árnak, pl. az én bontatlan 1GB-os 22e-es (bruttó) pendrive-omért 12e-et ajánlottak maximum. (A többiek annyit se.)
Jelenleg egy Celeron-M-es gép nettó ára 120e, ami bruttó 150e. (Aki nem tud nagykerben vásárolni, az vegye meg Piacon, többen adják nagyker áron notikat, vagy várjon 1-2 hónapot, és ugyanott lesz az ár.) Nettó 150e-ért MÁR lehet kapni Centrino Pentium-M -es gépeket.

Nézőpontok
A többiek nézőpontjának egy-egy eleme, de majd kifejtik:
- Én x-ért vettem a sajátom, tehát ez is ér x-et (mert ha nem, akkor én vagyok hülye)
- Én is el akarom adni a sajátom, nehogy már ennyit érjen
- Jó márka egykori csúcsmodellje kultikus.. árú (ez mobiltelefonoknál szintén létező jelenség)

Az én nézőpontom:
- egy noti egy olyan hw egység, ami sokkal hajlamosabb tönkremenni, mint pl. egy asztali processzor vagy ram, a javítása ált. több tízezrekbe kerül. Tehát ennyit ér az 1-2 év garancia, meg csomó idegességtől ment meg, aminek imho ára van. Egyébként a gari kiterjesztés sem véletlenül legalább 30e pénz.
- egy 2-3 éves gép legjobb felszereltség mellett sem éri el egy új Celeron-M -es vagy mobil Sempronos gép teljesítményét, sem proci, sem ram, hdd, akku tekintetében.

Így én jelenleg 100e -ben húzok meg egy olyan lélektani határt, aminél feljebb nem megyek használt noti tekintetében.
Pár hónap múlva vszínű kapok céges notit, így most inkább olcsón akarok áthidaló megoldást. Ha nem így lenne, már rég vettem volna boltban hosszútávra

Értéknövelő tényezők az én szememben:
- hibátlan működés (nem fagy, nem indul újra, LCD foltmentes) és jó akku (gyakorlatilag pár hónapos új, régebbi úgyis gáz lesz)
- szép állapot: nem nagyon karcos, nem zörög, nem lötyög, főleg nem törött
- magyar billentyűzet, nem ragasztgatott (csere drága lenne)
- nem asztali, nem Celeron proci (ezt használt gépnél már ált. nem érdemes bántani)
- sok RAM: 256 MB a minimum, 512 ideális, annál több használt gépnél ált. felesleges, nem szűk keresztmetszet a ram

Amik NEM annyira:
- nagy márka: ugyanott készül mind, a szerviztámogatás nem garis gépnél nem érdekes, a gyengék típushibái (hdd-akku-alaplap stb. halál) már általában kijöttek és cserélve lettek.
- nagy hdd: tárolni mind kicsi, op. rendszer és programoknak 15-20 GB felett mind elég.
- opt.meghajtó: Úgyis külső dvd írót használok. Akinek nincs, annak persze nagyobb előny lehet. Cipelni se szeretnék beépítve feles dolgokat.
- jó vga: régi ATi és Nvidia kártyák már éppúgy alkalmatlanok új játékra, mint egy integrált. Munkára mindkettő jó, játszani meg asztali gépen nagy LCD előtt Geforce6600-assal úgyis sokkal jobb. (Használtan nem tipikusak a 9700/x700/6600 gépek jelenleg.)

Hol vegyünk laptopot:
- 150e felett tuti csak újat vennék garival boltban (munkára, nem játékra)
- Használt boltok drágák, a Németországban leselejtezett notikat passzolják itt el (megjegyzem, ez PC-k és monitorok terén már kifújt biznisz)
- Aukciós portálok: kevés hirdetés, irreális minimál ár, amiket rendre nem érnek el
- Apróhirdető portálok: bizalmatlan vagyok, hibás cuccokat mindenki itt akar elpasszolni
- PH! :) : Sokkal jobban megbízom itteni tagokban, kevésbé hazudják el a hibákat (csak jó tapasztalatom van). Az árképzésben mindig más hirdetések magas árait veszik alapul, sokan tüzelik is őket erre, aztán meg rendre nem tudják eladni a cuccost. (Páran nem is akarják, inkább megtartják végül.) Sokkal kevésbé pörög és kevésbé összehasonlítható a piac, mint pl. egy 512MB DDR400 -as RAM esetén.

Készítettem magamnak egy táblázatot, hogy egy használt notinál mi mennyi ér szerintem, és ez alapján kalkulálok árat. Ez nem publikus tábla, mert abból flame lenne, alapvetően a fentieket veszi figyelembe. De szolgálhatna ez a topic akár ''névtelen'' beárazási kérésekre is a Piactól függetlenül, itt talán nem esünk egymás torkának egy-egy konkrét portékán.

Kapcsolódó téma:
Használt notebook vásárlás - Mire figyeljünk? (peterkeT) Bővebben: link
Üdv,
EG0

A topicban mellőzük a bárminemű alkatrész adását - vételét. Amennyiben ilyent látunk azonnal törlésre kerül a hozzászólás! Loretto

[Szerkesztve]

(#2) WN31RD válasza EG0 (#1) üzenetére


WN31RD
(addikt)

(''Jelenleg egy Celeron-M-es gép nettó ára 120e, ami bruttó 150e. [...] Nettó 150e-ért MÁR lehet kapni Centrino Pentium-M -es gépeket.''
''150e felett tuti csak újat vennék garival boltban''
Halkan megjegyzem, hogy nem mindenki ebben az ár- és minőségi kategóriában gondolkodik, még akkor sem feltétlenül, ha használtat vesz. Pl. van olyan gép, ami használtan 400e-ért nem rossz vétel.)

''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#3) mryocee


mryocee
(csendes tag)

Csak egy észrevétel. Amit írtál, hogy a noti hajlamosabb elromlani mint egy PC. Lehet, hogy én tudom rosszul, de egyPc esetében a sokféle alkatrész típus miatt nagyobb az esély arra, hogy gubanc legyen. Lehet a cuccokat standardok szerint gyártják, ám van minden esettben némi differencia. Ez nem jelenti azt hogy rosszabb, csak arányaiban kevesebb noti hibásodhat meg ezen okból kifolyólag. A notikban összetervezett alkatrészek vannak, emiatt bonyolultabbak, és drágábbak is.
Félre ne érts nem kötöszködni akartam:)
A témának van létjogosultsága, ezért UP!:DD

Haai!

(#4) WN31RD válasza EG0 (#1) üzenetére


WN31RD
(addikt)

''egy 2-3 éves gép legjobb felszereltség mellett sem éri el egy új Celeron-M -es vagy mobil Sempronos gép teljesítményét, sem proci, sem ram, hdd, akku tekintetében''
A teljesítmény egy dolog, de megbízhatóság és ergonómia terén egyáltalán nem biztos, hogy le lesz maradva a régi gép. Pl. egy ismerősöm kb. 5 éves ThinkPad 600X-e, ami az aksijától eltekintve kifogástalan (!) állapotban van, a legtöbb (!) új laptopra lazán ráver néhány kört megbízhatóság és ergonómia tekintetében.

Én pl., ha most kevés pénzből kellene laptopot vennem, mindenképpen valami régi, felső kategóriás ThinkPad-et vennék, inkább, mint valami low-end új gépet, és ezt tanácsolom, tanácsoltam másoknak is. (Persze ha valakinek mindenképpen kevés pénzből nagy teljesítmény kell, az más tészta, annak inkább nem adok tanácsot.)

Egyszóval igen sokféle szempont alapján lehet vásárolni.

''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#5) peterkeT válasza EG0 (#1) üzenetére


peterkeT
(nagyúr)

Jó téma, és alapvetően nekem szól.

WN31RD: Nem lehetne, az itt található OFF hozzászólásokat ide átkopizni? Bővebben: link Nem kellene elölről kezdeni mindent, és azt a topikot is ki lehetne legalább pucolni.

Amúgy néhány dologra reagálnék:

''Az alapvető probléma szerintem az, hogy amit 1-2 éve megvett valaki sokszázezer forintért, az most nemcsak hogy annak töredékét éri.''

Ez nem is vita tárgya - az elmúlt egy évben (notebook és TFT fronton főleg) iszonyatos áresés történt, ma töredékéért lehet kapni egy akár új notebookot, mint akár fél évvel ezelőtt.

''Jelenleg egy Celeron-M-es gép nettó ára 120e, ami bruttó 150e. (Aki nem tud nagykerben vásárolni, az vegye meg Piacon, többen adják nagyker áron notikat, vagy várjon 1-2 hónapot, és ugyanott lesz az ár.) Nettó 150e-ért MÁR lehet kapni Centrino Pentium-M -es gépeket.''

Továbbra is nettó (nagyker) árakról beszélsz. Egy vidéken élő, a számítástechnikában nem jártas valakinek esélye sincs ezeken az árakon vásárolni - persze, megtehetné, de nagyon nem is akar, nem is tud belemenni a dologba, neki az egyetlen kapcsolata az informatikával a helyi számtechbolt eladója. Ne a ph!-s kemény magból indulj ki, akik naprakészek ár- és hardverkérdésekben is!

''Én x-ért vettem a sajátom, tehát ez is ér x-et (mert ha nem, akkor én vagyok hülye).''

Mint említettem, én x-ért vettem a sajátomat - most x-y összeget adnék csak érte, eltelt közben fél év - és ez a fél év különösen viharos volt a notebbok-árak tekintetében. Az az összeg, amiért én azt a notit megvettem, teljesen reális volt érte. Sőt, szerintem kimonodttan jó áron jutottam hozzá.

''Én is el akarom adni a sajátom, nehogy már ennyit érjen.''

Ezzel a problémával mindenkinek magánakl kell megbírkóznia - én egyébként nem akarom most eladni egyik gépünket sem. :D

''Jó márka egykori csúcsmodellje kultikus... árú (ez mobiltelefonoknál szintén létező jelenség).''

Ahogy WN31RD is alátámasztotta, van olyan, akinek ez többet lr a tényleges hardverelemeknél. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy neki mi számít fontosabbnak, és mire mennyit szán.

''Egy 2-3 éves gép legjobb felszereltség mellett sem éri el egy új Celeron-M -es vagy mobil Sempronos gép teljesítményét, sem proci, sem ram, hdd, akku tekintetében.''

Azért egy p3 1100-1200 MHz-es gép simán elég még mindenre, ha valakinek nincsenek extra igényei... És nem kevéssel olcsóbb.

''Így én jelenleg 100e -ben húzok meg egy olyan lélektani határt, aminél feljebb nem megyek használt noti tekintetében.''

Te ennyit szánsz rá.Nincs ezzel semmi gond. mint említettem, lehet is ennyiért használt (jó és márkás) notit kapni: Bővebben: link.

''Vga: régi ATi és Nvidia kártyák már éppúgy alkalmatlanok új játékra, mint egy integrált. Munkára mindkettő jó, játszani meg asztali gépen nagy LCD előtt Geforce6600-assal úgyis sokkal jobb. (Használtan nem tipikusak a 9700/x700/6600 gépek jelenleg.)''

Nekem nincs asztali gépem, tehát szempont volt a vga is. A mostani r9600 nekem tökéletesen megfelel. Kompromisszumokat pedig még az fx5900xt esetében is kénytelen voltam kötni, bár kétségkívül kevesebbet. Egy r7000, r9000, r9200, de akár egy mx420 GO vagy egy fx akármilyen NV-csip pedig bármikor lealáz 3d-ben akármilyen Intel Extreme Graphics-ot, vagy Radeon IGP-t. Ha másért nem, a saját dedikált memóriája miatt. Volt PH!-teszt az integrált vga-król, katasztrófa... :(

''150e felett tuti csak újat vennék garival boltban (munkára, nem játékra).''

Márciusban 220-ért vettem a mostani gépemet - lásd adatok. Eltelt közben 3 hónap, elég sok minden változott, de nem bántam meg. Az, hogy az új ára menni, le sem merem írni, kevesebb, mint feléért vettem. Mint kiderült az integrált wlan hiánya Business-Class HP gépeknél fájdalmas pont, ez volt az egyetlen tévedésem... Ennyiért ilyen gépet újan esélyem sem lett volna szerezni, akármilyen nagykerbe vagyok bejáratos, és ha dupla áfát igénylek is vissza. Cserébe lejárt már a remarketedként hozzá adott egy év gari, bár a HP nemzetközi honlapja szerint 2006-ig még szervizelik a világon bárhol. Bár őszintén remélem, nem lesz rá szükség...

''PH!: Sokkal jobban megbízom itteni tagokban, kevésbé hazudják el a hibákat (csak jó tapasztalatom van). Az árképzésben mindig más hirdetések magas árait veszik alapul, sokan tüzelik is őket erre, aztán meg rendre nem tudják eladni a cuccost. (Páran nem is akarják, inkább megtartják végül.) Sokkal kevésbé pörög és kevésbé összehasonlítható a piac, mint pl. egy 512MB DDR400 -as RAM esetén.''

Ha nem akarja adni valaki annyiért, amennyiért kereslet van rá, akkor inkább tartsa meg - így van ez rendjén. Nekem is ezért van még meg a Nokia 3650-esem. Túlságosan jó kis telefon ez ahhoz, hogy 20k-rt eladjam 10 hónaposan, garival... Inkább megtartom mókából. :D

''Készítettem magamnak egy táblázatot, hogy egy használt notinál mi mennyi ér szerintem, és ez alapján kalkulálok árat.''

Szívesen látjuk. :C

p

[Szerkesztve]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#6) EG0 válasza WN31RD (#2) üzenetére


EG0
(aktív tag)

Minőségi kategorizálás alátámasztására tudsz mondani konkrét szervizstatisztikákat is? Nem kötözködés, kérdés. Érdekelne, valójában mennyivel megbízhatóbb egy x pénzbe kerül notinál egy 2x-es.
Használt IBM-ek nekem is szimpik, csak az áruk nem. Én tartom, hogy közel azonos áron inkább új, de kevésbé márkás. Ez amíg nem látok statikat a garancidőn túli (!) meghibásodási arányokról, addig ízlés kérdése, utána már józan ész is.

Aki 400e-ért vesz laptopot, az vagy munkára veszi, vagy nem komplett imho. Aki munkára veszi, az számlásan fogja, mert elszámolja. Aki meg 400e-ért vesz egy már nem garis notit, az ... :F
Konkrétan egyébként mire kell jelenleg 400e forintnál drágább noti? Elképzelni nem tudom.

(#7) dat válasza EG0 (#1) üzenetére


dat
(senior tag)

Az általad leírtakkal nagyjából egyetértek, kis megkötéssel:
Én vennék notit használtan 100k fölött. Pl: egy IBM T42p-t mondjuk 300k ért is szívesen...

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ez kicsit összetettebb dolog minthogy konkrét árakkal dobálózz.

(#8) Vangelis


Vangelis
(nagyúr)

Én 300k ért vettem ujonna lapit, bevallom sajnáltam is meg nem is.
Végülis bevált, mert nincs vele gondom, nyuzom is rendesen.

De használtat nem vettem volna iylen árban...drágában meg doha.

(#9) emvy válasza EG0 (#6) üzenetére


emvy
(nagyúr)

Most egy használt IBM vagy Sony szubnoti ára bőven 200e felett lehet. És tudsz alternatívát ennyiért az új gépek között? Nem, mert egy 2 éves, fenti márkájú gépnek nem ellenfele egy Clevo M121, például. Vagy mondj valamit 200e körül, ami eléri egy IBM X31 súlyát, megbízhatóságát, billentyűzet-minőségét (és ugye egy 2 éves IBM gépre még van 1 év garancia).

while (!sleep) sheep++;

(#10) AMD Power


AMD Power
(titán)

[I';]'Vga: régi ATi és Nvidia kártyák már éppúgy alkalmatlanok új játékra, mint egy integrált. Munkára mindkettő jó, játszani meg asztali gépen nagy LCD előtt Geforce6600-assal úgyis sokkal jobb. (Használtan nem tipikusak a 9700/x700/6600 gépek jelenleg.)''

Ez a mondat valahogy nem áll össze nekem. Eleve mi számít réginek? A másik fele az én ''kaki'' Go Fx 5200-ell csinálok 2x annyi pontott neked bármelyik 3D tesztbe mint a legerősebb integrált vga. :U

Xbox One X White Special + Samsung UE55NU7023KXXH 4K UHD LED + Samsung M450 2.1.

(#11) dat válasza AMD Power (#10) üzenetére


dat
(senior tag)

nem azt mondta, hogy nem jobbak a régi kártyák mint egy integrált, hanem hogy a mai játékokhoz ezek is kevesek. A tiéd se sokmindent vinne el a mai progik közül.

(#12) Vangelis válasza emvy (#9) üzenetére


Vangelis
(nagyúr)

Hát vannak érvek és ellenérvek:D

jobban vagy már:?

(#13) emvy válasza Vangelis (#12) üzenetére


emvy
(nagyúr)

Miért, rosszul voltam?

while (!sleep) sheep++;

(#14) EG0 válasza peterkeT (#5) üzenetére


EG0
(aktív tag)

peterkeT: alapvetően nem neked szól :D Te kultúráltan vitatkozol, és ez nem mindekire mondható el.

Alapvetően nincs köztünk nagy véleménykülönbség, így csak apróságokra reagálok:

Ne a ph!-s kemény magból indulj ki, akik naprakészek ár- és hardverkérdésekben is!
Néha nem úgy tűnik. Egyébként sok újonc árul mostanában bolhán.

Egy vidéken élő, a számítástechnikában nem jártas valakinek
Ha egy ilyen rámigér árban, akkor az övé lesz, ez evidens. De ahogy mondtad, a ''keménymag'' nem köt olyan üzletet, aminél lényegesen kedvezőbb is van (akár új is).

Volt PH!-teszt az integrált vga-król, katasztrófa...
De kevesebbet fogyasztanak, és játékon kívül másra nem katasztrófa..

Ha nem akarja adni valaki annyiért, amennyiért kereslet van rá, akkor inkább tartsa meg
Akkor az annyira nem is akarta eladni. :DDD De nem ez a probléma. A probléma az, hogy valaki (pl. én) beír egy ajánlatot, és más NEM azt mondja, hogy ''szenya vagy, én y ezerrel többet adok érte'', hanem hogy ''extra szenya vagy, 3y ezerrel több alatt el na adja a tulaj!'' . Érted a különbséget.

[Szerkesztve]

(#15) Batman válasza emvy (#13) üzenetére


Batman
(őstag)

Az elöbb csiripelték a madark, hogy zegi vagy?:U
Igaz?

A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman

(#16) AMD Power válasza dat (#11) üzenetére


AMD Power
(titán)

Akkor miért játszok a Driver 3 , GTA San Andreas , illetve a Need for Speed Underground 2-el? Ja és ezek nem low grafikán mennek....:U

Xbox One X White Special + Samsung UE55NU7023KXXH 4K UHD LED + Samsung M450 2.1.

(#17) Vangelis válasza emvy (#13) üzenetére


Vangelis
(nagyúr)

a multkor mondtam valmait, valmai bajodra...de nem emlékszem

(#18) dat válasza AMD Power (#16) üzenetére


dat
(senior tag)

én is nyomtam NDFU2-t radeon IGP-n, de még ezen az integrált intelen is elmegy mediumon...úgyhogy mind1 :)

De azért nem ugyanaz a kategória mint egy x700 vagy r9700. Persze, valamennyire elviszi a mai játékokat, de azért nem lehet őket összehasonlítani.


[Szerkesztve]

(#19) emvy válasza Batman (#15) üzenetére


emvy
(nagyúr)

Zeg melletti. :)

while (!sleep) sheep++;

(#20) WN31RD válasza EG0 (#6) üzenetére


WN31RD
(addikt)

Nem vagyok szervizes, tehát nem tudok szervizstatisztikákkal szolgálni. Azt viszont nem egy helyen láttam, hogy bizonyos fajta gépek (konkrétan pl. ThinkPad-ek, de nem csak azok) sok év után is nagyjából jól működnek, amikor más fajta gépeknek már minden bajuk van.

''Én tartom, hogy közel azonos áron inkább új, de kevésbé márkás.''
Ez is egy vélemény. Én is elmondtam az enyémet, még egyszer nem írom le.
Egyébként ''márkásság'' alatt ugye nem a brandet érted? Mert ugyanazon név alatt kínálják az olcsó szart is, és a drága jó minőségű cuccokat is.

''Ez amíg nem látok statikat a garancidőn túli (!) meghibásodási arányokról, addig ízlés kérdése, utána már józan ész is.''
Nehéz lenne ilyen téren megbízható és összevethető statisztikai adatokat szerezni, mivel nem ugyanaz a szerviz javít mindenféle gépet, de talán mások tudnak segíteni.

Nem csak az számít, hogy garanciaidőn túl meghibásodik-e egy laptop. Sokra megyek vele, ha gariidőn belül szervizbe kell járkálnom, az idő pénz. De ha mégis szervizbe kerül a gép, akkor javítsák meg nagyon gyorsan... és akkor már megint nem mindegy a ''márka''.

''Aki meg 400e-ért vesz egy már nem garis notit, az ...''
Az ilyesmit én is furcsállnám, de attól, hogy valami használt, lehet rá még akár sok (> 2 év) gari is.

''Konkrétan egyébként mire kell jelenleg 400e forintnál drágább noti? Elképzelni nem tudom.''
Nézz meg pl. egy ThinkPad T43p-t, próbáld meg elképzelni, miért jó, ha ergonomikus, strapabíró, könnyű, és nagy teljesítményű. :)

''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#21) WN31RD válasza emvy (#9) üzenetére


WN31RD
(addikt)

Pontosan erről van szó... :U
De ha valaki csak a MHz-ek, GB-ok bűvöletében él, az ezt nem látja.

''mondj valamit 200e körül, ami eléri egy IBM X31 [...] billentyűzet-minőségét''
LOL :))

(Egyébként mondok: ThinkPad R5x. El nem éri, de megközelíti. Csak éppen az egy nagy, nehéz dög, és minden más szempontból alacsonyabb minőségi kategória.)

''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#22) emvy válasza WN31RD (#21) üzenetére


emvy
(nagyúr)

Na igen, az R5x. Most vettünk egy R50e-t egy barátomnak, 206000 forintért, meglepődtem, hogy a billentyűje eléri a T4x széria minőségét, mondjuk a T4x nem éri el az X31-et.
Más kérdés, hogy műanyag az egész, és 3 kiló -> de jelenleg szerintem best-buy a kategóriájában.

while (!sleep) sheep++;

(#23) WN31RD válasza emvy (#22) üzenetére


WN31RD
(addikt)

''Más kérdés, hogy műanyag az egész, és 3 kiló -> de jelenleg szerintem best-buy a kategóriájában.''
Teljesen egyetértek.
Mondjuk szerintem, amennyire meg tudom ítélni, az a műanyag jobb minőségű, mint a hasonló árú egyéb gépek műanyagjai. De legalábbis nem festett.

''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#24) Vangelis


Vangelis
(nagyúr)

Hozzá tudmnátok szólni? hogy vajon miért ilyen halovány a hdd teljesitménye? 8mb os (csak 4200rpm)
Bővebben: link

(#25) AMD Power válasza Vangelis (#24) üzenetére


AMD Power
(titán)

IBM Travelstar 80GN 8 MB Cache , ATA 100 , 4200RPM

Itt az enyémről készült teszt...

Bővebben: link

:F

[Szerkesztve]

Xbox One X White Special + Samsung UE55NU7023KXXH 4K UHD LED + Samsung M450 2.1.

(#26) Vangelis válasza AMD Power (#25) üzenetére


Vangelis
(nagyúr)

Enyém kicsit azért xarabb, mert nem olyan stabil...vagyis össze vissza ugrál az adat átvitel...:O

(#27) WN31RD válasza peterkeT (#5) üzenetére


WN31RD
(addikt)

''Nem lehetne, az itt található OFF hozzászólásokat ide átkopizni?''
A jelenlegi fórummotorral erre sajnos nincs lehetőség.

''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#28) HEBI


HEBI
(senior tag)

Manapság már mindenki notebookot akar venni, még azok is akiknek nem is igazán arra van szüksége, ezért ha el akarod adni a notebookod, akkor ''egy csomó'' kevésbé hozzáértő ember is jelentkezik rá. Nekik elsődleges szempont a notebook külső állapota. Használt gép esetében is(!) ez erősen függ az eredeti vételárától a felhasznált anyagok miatt.
Az 1-1,5 éves használt gépek között meg rengeteg van ami százezer forintnál többet ér és érdemes is megvenni, mivel még javában garanciálisak.
A mai legmodernebb játékok egy 1,6-os Pentium-M-en egy ATI 9600M-mel már simán futnak, ez pedig használtan olyan 160-190ezer HUF között itthon, nyugatabbra meg a feléért meg lehet kapni.

A csiga nem lassú állat, csak nagy a súrlódása...

(#29) xedos


xedos
(addikt)

Másfél-két hónappal ezelőtt még ezt mondtam volna:
P3-as notebook 128-256RAMMAL, 10-20G winyóval, DVD-vel
még műkődő akksival kb 100Mhz=10.000Ft
Azóta egy picit olcsóbbak lettek (típus függő) Bár minden extra +dobb rajtuk!
512RAM,DVD író, nagyobb felbontás stb...

Az akksi árak meg lejebb mentek! Most már itthon is hozzáférhetőek az utángyártott olcsó és jó akksik is! 25K-ért szinte minden típushoz van!

Egy mobil P3-as noti 500Mhz-től felfele már szinte mindenre elég!
DIVX, DVD,WORD,EXCEL stb... az más kérdés, hogy milyen sebességgel...
Nekem van egy másodlagos notim: IBM T20-as. P3 700Mhz 256M RAMMAl,
annyi hogy kapott egy új 5400-es 40G winyót és egy új akksit...
Imádom!!! 4-6óra üzemidő!!! Kicsi-könnyű és szeretem:) Ja igen... DVD-t is írtam vele...

A vége offtopic lett...

4 tabla Tibi csokiért vihető OSX kompatibilis DLINK USB WIFI (DWA-140)

(#30) xedos válasza HEBI (#28) üzenetére


xedos
(addikt)

Az árral kapcsolatban erőssen kételkedem!
Én nem nagyon láttam 200K alatt 9600-os VGA-val rendelkező notit!!!

4 tabla Tibi csokiért vihető OSX kompatibilis DLINK USB WIFI (DWA-140)

(#31) HEBI válasza xedos (#30) üzenetére


HEBI
(senior tag)

Ilyen témában az apronet a barátod. pl.: nc6000-et beírod a keresőben.

A csiga nem lassú állat, csak nagy a súrlódása...

(#32) xedos válasza HEBI (#31) üzenetére


xedos
(addikt)

Pontossan...
Én a notebooksystemnél láttam ilyet, meg valaki árult itt a fórumon...
Ebből általánosítani....

4 tabla Tibi csokiért vihető OSX kompatibilis DLINK USB WIFI (DWA-140)

(#33) peterkeT válasza xedos (#30) üzenetére


peterkeT
(nagyúr)

3 hónapja vettem 220-ért az aláírásomnál szereplő gépet. ;)

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#34) tts válasza EG0 (#1) üzenetére


tts
(addikt)

Nem vennék - soha semmilyen használt cuccot nem vennék.

Eleve gyanakvó vagyok a használt cuccokkal szemben.

Notik meg a nagy bevásárló központokban röhejes áron vehetők - zsír újan.

Mondjuk én kereskedőnél vettem, nem egy Cora modell - de eszembe sem jutott használtat keresni. (IBM - R51 - szeretem:C)

[Szerkesztve]

(#35) peterkeT válasza tts (#34) üzenetére


peterkeT
(nagyúr)

Mint említettük korábban egy 200k-ért kapott zsírúj notebook alaposan elmarad teljesítményben egy használtan 200k-t érő notebooktól. Cserébe ott van a garancia. Nagyon hasonlít a helyzet az autóvásárlásra - van, aki szerint nem éri meg új autót venni, és van olyan is, aki használtat nem venne soha...

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#36) tts válasza peterkeT (#35) üzenetére


tts
(addikt)

nem kezdeném el vitatni mit is takar az alaposan - az a gép amiért 200-at kiad valaki használtan, hát annak valami komoly dolgot kellene tudnia

(#37) peterkeT válasza tts (#36) üzenetére


peterkeT
(nagyúr)

#33. ;)

Szerk: amúgy jegessnél érdemes körülnézni: Bővebben: link. A jelenlegi kínálatában szereplő Sony-ért nagyon vérzik a szívem, de ez az ár egy ici-picit valóban túlzás érte. Ha akkor látom meg ennyiért, amikor az enyémet vettem, akkor lealkudtam volna valahogy 300-ra, és elhozom...

p

[Szerkesztve]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#38) tts válasza peterkeT (#37) üzenetére


tts
(addikt)

természetesen már régen megnéztem - ha neked jó, őszintén veled örülök - végülis a mérce az ember saját megelégedettsége - én is odavagyok az enyémért

egy Sony szerintem mindig nagy durranás - de azért... szóval én nem vagyok szarrágó meg nem is sajnálom magamtól a dolgokat, de amikor tavaly ősszel elém tettek egy SONY-t több mint 1 millió bruttóért - azért az durva volt - szóval szerintem ők néha ráközelítenek az irrealitás határára

[Szerkesztve]

(#39) peterkeT válasza tts (#38) üzenetére


peterkeT
(nagyúr)

:D Azért lehet venni Sony notikat jó áron, csak nem ezen a kontinensen... :O

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#40) xedos válasza peterkeT (#33) üzenetére


xedos
(addikt)

De nem is 160-190K körül volt :)
Én 205K-ért adtam el az ASUS-omat...

4 tabla Tibi csokiért vihető OSX kompatibilis DLINK USB WIFI (DWA-140)

(#41) Sipi- válasza EG0 (#1) üzenetére


Sipi-
(tag)

''Jelenleg egy Celeron-M-es gép nettó ára 120e, ami bruttó 150e. (Aki nem tud nagykerben vásárolni, az vegye meg Piacon, többen adják nagyker áron notikat, vagy várjon 1-2 hónapot, és ugyanott lesz az ár.) Nettó 150e-ért MÁR lehet kapni Centrino Pentium-M -es gépeket.''

Hol, milyet típusút, márkát? Nagyker is lehet, nem probléma :)
Ugye min. 256 MB memória azért van benne?
Nővéremnek kell noti, de ha 120 nettóért kapok új, garisat, akkor inkább hozzárakom azt a +20k-t és ezt veszem meg, mint használtan valamit. Csak officera kell, meg dvd-t nézni (ezért kell tv-out is).

(#42) Mapesz válasza EG0 (#1) üzenetére


Mapesz
(csendes tag)

Most olvasgattam az eladó notis hirdetéseket és valóban elég sokhelyen (80% kb)
-nem rossz-beleírogatsz h ennyi+annyi újonnan,számlával stb...

Szóval igazán közkincsé tehetnéd h ugyan hol? Itt ugye más üzletét se ronthatnád tehát nyugodtan mondhatod!

Én is vadászok vmi jó notira max 170-ért min 64MB saját vgamem,512 ram centrino 1,4(dothan lenne az igazi),30-as vinyó,DVD-olvasó-lenne benne szvsz nagy tapasztalatoddal segíthetnél kicsit...:) Előre is köszönöm...(számla,gar nem is kéne,sőt használt is jó lenne vegyes használatban min 2,5-órás akksival)

Még 1*thx......Péter

Vino vendibili non opus est hedera. (Persius)

(#43) EG0


EG0
(aktív tag)

Hali!
Na akkor szép sorjában. 120 nettóért nagykerben kapsz notit (pl. CHS-ben ACER, Ramiris picit drágább), innentől kezdve a kereskedőn múlik, mennyit tesz rá. 125-130k körül indulnak Albacomp-ok (pl. Mycom), Fujitsu-Siemens-ek.

Én egyébként meguntam az irreális használt árakat, úgyhogy vettem újonan egy ilyen gépet:
IBM r50e, 15'', 4400mAh, Pentium-M 1500, 512MB, 40GB, combo, wlan, WinXP Prof.
A bruttó ára 220e alatt volt. (Akárhogy is számolom, de egy Celeron-M-es géphez képest +jobb proci, +jobb akku, +256MB, +wlan, +legális Xp prof., +IBM név: sokkal jobb vétel)

u.i.: Akkuidőt kell mondanom ilyen akksival P-m procival? :C

[Szerkesztve]

(#44) Sipi- válasza EG0 (#43) üzenetére


Sipi-
(tag)

Az IBM jó döntés volt :)

Árban én maximum 120-130k nettóért keresek laptopot, office munkára.

ramiris-nál ezt találtam:
Asus A4508LB - 125k - Ha jól nézem, ez Celeron D procis, de nem mobil proci. Így melegszik ez elég rendesen, nem? Ill. 16:10-es a képe.
Asus A3519LB - 139k - Ez mobil procis celeron, nem tűnik már rossznak (dépboltban ugyanez 146k+áfa). De ez már árban sok nekem egy kicsit.
Acer 2355NLm - 135k - Mobil celeron, viszont ennyiért dvd-rw is van benne, de nincs wlan (gépbolt: 150k)

hrp:
Fujitsu-Siemens AMILO Pro V2010 (Cel M 340 1.5G 256M 40G): 133k - Eddig ez tűnik a legjobbnak (dvd/cdrw-vel). Akkor inkább már az acer, mert dvdrw van combo helyett. De ebben van wlan.
Acer TM2304NLC CelM-1.3GHz - 120k - dvd/cdrw-vel. Viszont nincs wifi.

Szóval érdekes a helyzet, nehéz a döntés :) Majd jövőhéten összedobok egy excel táblát és az majd kiadja az eredményt :)

(#45) EG0 válasza Sipi- (#44) üzenetére


EG0
(aktív tag)

Én is 120-130-ért néztem, de aztán rájöttem, hogyha összeadom, mennyivel több pl. az IBM, akkor az tulképp ''olcsóbb''.
Nekem dvd író nem kellett, mert van külső.
Asztali procis gépet ma már újonnan nem vennék (akkor inkább celeron-m). Ha nem dolgozol útközben, akkor akár mobil sempronban is gondolkozhatsz, ha sokat dolgozol, akkor csak centrino pentium-m.

A 2010-es máshol olcsóbb. Ha wlan a gond, akkor picimacis karim van eladó 3k-ért :)

A táblázat jó ötlet, én a használtakra csináltam, csak senki nem annyiért akarta adni, mint amik ott kijöttek nekem ;-)

(#46) Sipi- válasza EG0 (#45) üzenetére


Sipi-
(tag)

A gép nem nekem kell, hanem nővéremnek. Főleg office jellegű munkára, meg dvd-nézésre ill. passziánsz erőforrásigényű játékokra :)
Hordozgatni nem sokat hordozgatná (szerintem max. 1-2szer havonta).
Ebből gondolom, hogy celeron-m elég. Asztali procis gépet nem akarok neki venni, mert hozzámvágja, hogy miért porszívót vettem hősugárzóval összeépítve :D :D
Wlan most nem kell, az nem fontos szempont, csak opcionális.
A dvd író sem annyira fontos, de azért legalább cd író kell.
A rászánt összeg kb. 100k, de inkább hozzárakunk még 20-30k és újat, nem használtat vennénk (gari és külső állapot sokat számít). Szóval nettó 120-130k a legfelsőbb határ igazából. Sürgősnek nem nagyon sürgős, de kb. a nyáron meg kellene venni.

(#50) Sipi-


Sipi-
(tag)

Az a döntés született, hogy inkább egy új, mobil proci celeron lesz a gép, nem használt.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Használt notebookot vennél? mennyiért? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.