Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
őstag
"fiam, mindig van lejjebb, de ez már a legalja"
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Akkor hamarosan temetés lesz?
-
Ribi
nagyúr
Szerintem legtöbben vagy notepad vagy ha az nem elég akkor open/libre office. Wordpad a kettö között egy keveset használt jószág lehetett.
-
temették a régi számológépet és az IE-t is, mindkettőt vissza lehetett hozni pár trükkel.
(van pár őskövület cuccom amihez IE kell és nincs megfelelő kompatibilítás az újjal)
Szerencsére visszafelé működnek a régi windows appok (legalábbis amiket használok) így a régi OS-ekből ki lehet szedni.[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
addikt
válasz
fatpingvin #1 üzenetére
Hiányozni fog?
Nekem sem...
Én is Windows-ra letöltöttem az LO-t és a Notepad++ -t oszt csókolom.
Szép lassan ki kell gyomlálni a régi app-okat, úgy se fogja még az MI sem karbantartani a kódját az ilyen régiségeknek. Az se ártana, ha lehetne lájtosítani a rendszert, hogy pl ne kelljen WoW64 sem asztali Windows-ra, meg kérnénk bele BTRFS támogatást is gárszonLe az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Hát akkor ennyi
Sokan nem fogják gondolom meg siratni. -
fatpingvin
őstag
válasz
E.Kaufmann #5 üzenetére
nekem aztán tökmindegy, nem használok ilyen rendszereket.
a "javasolja a rtf vagy doc formátumok használatát" viszont ha komolyan veszed akkor undorító, ha meg nem akkor meg valami elképesztő abszurd humor.
én az egyetemi éveim alatt megfogadtam hogy ha valaha oktatni fogok és assignmentet íratok, formai követelmény lesz a distribution-optimized formátum. azaz a hallgató vagy megírja plaintextben (ez az ideális), markdownban oké, egyéb formázott szöveget exportál PDF-be, a doc, odt meg hasonló formátumokban beküldött anyagok megnyitási kísérlet nélkül discarded.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
E.Kaufmann
addikt
válasz
fatpingvin #7 üzenetére
Azért még sokan hisznek a PDF-ben
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
fatpingvin
őstag
válasz
E.Kaufmann #8 üzenetére
a PDF-fel nincs bajom, az egy kész dokumentum terjesztésére kitalált formátum. a szerkesztési formátumok azok amikre azt mondom hogy igénytelenség és a professzionalizmus teljes hiánya ha abban terjeszted a véglegest.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Pikari
őstag
A fájlkezelőt kéne még kivenni. Úgyis nagyon elavult. Tegnap elmagyarázták nekem itt a fórumon, hogy hdd se kell a gépbe, mehet minden egyből a felhőbe. A jövő megállíthatatlan.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Gargouille
őstag
Kövezzetek meg, én picit azért sajnálom. Nem mondom, hogy gyakran használtam, de szerettem, hogy mindig kéznél van egy szűz gépen is. Kíváncsiságból megnéztem 3Mb az egész program, szerintem nem zavart sok vizet.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Pikari
őstag
válasz
Gargouille #13 üzenetére
Nekem azok nem jöttek be. Igaz, az újabb windowsok lebutított fájlkezelői sem.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Szép lista. Az MS Edge-t mondjuk nem értem miért van rajta
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
ledgeri
nagyúr
6 rás cikk, és még mindig így kezdődik:
"A Microsoft bővítettek a Windows lejárt funkcióinak listáját"// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Yeffy
veterán
válasz
Gargouille #13 üzenetére
Windows 11-ben már megjelent egy frissitessel. Win10-re nyilvan nem jon, csak hackelni lehet ra.
Big girls ride harder. || Kondi powaa'! ヅ
-
Alusky
tag
Évek óta nem használok Windowst, de ez azért gyász. Az ember felrak egy szűz rendszert és neki kell állnia keresni a harmadik feles alapszoftvereket, mert a csuda rendszerben nincs benne. Mintha autót vennél kerekei nélkül.
Szerintem adjuk oda a kódot a usereknek aztán majd azok írnak maguknak belőle rendszert, minek a többi.
Kicsit sem bánom, hogy otthagytam a W7 lejáratánál az egészet.[ Szerkesztve ]
-
-
Dr. Akula
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #4 üzenetére
A chromeos Edgeben van IE motor, kivételek közé hozzáadod a megnyitni kívánt oldalt és megy. Ehhez nem kell külön IE. Persze régi SSL/TLS kapcsolatot az se enged létrehozni.
#7fatpingvin: A trónok harcás csávó valami DOS-os szövegszerkesztőben írja a dolgait, aztán mégis elég a világhírnévhez.
#9Bici: Minek? A Libre is ingyenes, akkor már minek alább adni?
#14Pikari: Egy TC azért nem árt. Ha sok a linkelt hálózati könyvtárad, a winexplorer kis késleltetéssel tölti csak be, a TC meg azonnal. Ha sokszor kell nyitogatni, idegesítő lehet. Meg amúgy is sok jó funkciója van, amire a winexplorer nem képes.
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
őstag
válasz
Dr. Akula #20 üzenetére
Én debian linuxra váltottam kb 10 éve, úgyhogy a konkrét megoldás a windows problémáira az volt, hogy kidobtam.
-
Szépen szedik ki a hasznos dolgokat. Anno volt win98-ban az outlook express, amelyből lett később live mail. Egy egész felhasználó barát program volt, azt is lenyesték gyors. Aztán a win11 agymenése az apple majmolós tálcával. Se átméretezhető ikonok, se módosítható tálcaméret, se eszköztárak. Kb. olyanok mint az országunk, ők is így mennek előre, nem hátra.
izé
-
válasz
Dr. Akula #20 üzenetére
Csak poén volt, mert az Abiword pont olyan semmire sem jó (nem elég okos, de cserébe nem is sokkal gyorsabb, mint egy rendes szövegszerkesztő), mint amilyen a Wordpad volt, mégis létezik.
Bár, lehet, hogy a Wordpad sorsára jut, hiszen 2éve nem kapott új verziót.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Pikari
őstag
Msn messenger. Forradalmi ötlet volt, 2006-2007 körül szinte minden usernek lett accountja rajta, fel lehetett venni rá az ismerősöket, és chatelgetni velük. Telepíteni se kellett hozzá semmit, bent volt a rendszerben.
Aztán elkezdték folyamatosan váltogatni a protokollt, ötletszerűen kinyírva a régi verziókat, többször. Aztán ahelyett, hogy arra ügyeltek volna, hogy rendesen működjön rajta a telefonálás és a videóátvitel, elkezdtek mindenféle szmájlipakkokat, szkineket, meg mindenféle csodákat beleimplementálni, amitől instabil, és lassú lett.
Az emberek elkezdtek eltűnni. Jött a pánik a mikrószoftnál: atyaúristen, menekülnek az emberek a platformról. Mit kellene csinálni? Kijavítani a szar szoftvert? Kidobni a felesleges animpakkokat, skineket, mosolygós emotikat? Dehogy, inkább hagyták a francba, felvásárolták a skypeot. Aztán egyszerűen kinyírták az MSN-t, hogy mostantól akkor az nincs, és ez van. Persze össze lehetett vonni a skype és msn accountot. Össze is vontam. Mindkettőn volt kb 200 ismerős. Az összevonás után 3 napig működött is, és megvolt mindenki rajta. Aztán hirtelen az msnről importált emberek eltűntek, és soha többé nem is láttam őket, nem is tudtam felvenni velük a kapcsolatot.
Két hónap nem telt el, a linux verzióban már nem működött a kamera. Aztán még két hónap, és a mikrofon sem. Még két hónap, és elindítani sem lehetett feloldhatatlan dependenciák miatt. Egy év után már a windowsos verzió se működött normálisan, ezért a 200 (400) emberből maradt 3.
Ezen a ponton döntöttem úgy, hogy a microsoft bárminemű szolgáltatásaira a továbbiakban nem tartok igényt. Szerencsére éppen ekkor (2013 körül) történt meg az, hogy a linux már gyorsabb, stabilabb, jobb volt, mint a windows, jobb lett a hardver-kompatibilitása, azon szoftverek esetében pedig, amiket én személy szerint használtam, a linux lassan egy nagyságrendet vert rá a windowsra ekkorra már úgy, hogy pár évvel előtte még a windows volt a nyeregben. Úgyhogy nálam ment a kukába az egész ms.
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
Mondjuk amennyire utálom a két oldalon nem tükrözött, körkörösen nem szimetrikus kerekeket, és némelyik autónál az összes választható olyan, én bólintanék arra, hogy "autót kerék nélkül".
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
GoodSpeed
őstag
válasz
Gargouille #12 üzenetére
Mármint 3MB, mert a másik 3 Megabit lenne
Ha CIB-es ajánló kell, dobj privit Samsung Galaxy A54 5G
-
GoodSpeed
őstag
Amúgy nekem sosem jutott eszembe elindítani a Wordpad programját az emlmúlt 28 évből 20-ban
OpenOffice-t használtam sokáig, aztán MS 365-t és LibreOffice-t közösen, most meg LibreOffice-t csak
De látok az MS-nél kísérletezgetést és koncepciók hiányát.
Ez látszik a kaotikus Windows verziók számozásán és elnevezését, mert Windows 7 óta számozás van, de az is kaotikus, a Windows 8 után a 8.1 jött, a 8.1 után meg a 10, ami elvileg az utolsó lett volna, de most is Windows 11-en írokAztán a Windows 7 előtt a Vista (egyébként szerintem a legszebb Windows volt), na ott kitalálták, hogy az Outlook Express-t váltja a Mail (ami egyébként nem volt rossz, és még szép is volt), vele párhuzamosan futott a Live Mail... Windows 7-nél jött nekik az ihlet, hogy nem kell Mail beépítve, ha akarja a felhasználó, akkor ott van a Live Mail ... mert 2006 után vagy 2011-ig a Microsoftnál minden Live volt
Aztán a Live vonal kivezetésre kerül, jött a Windows 8 Modern UI-val, megint lett Posta, de már WS-es.... A Wordpad előtt a Paint volt amit ki akartak ganézni, de aztán engedtek a népharagnak és maradhatott...
A Windows 7 idején azt mondták, hogy már óriásig a telepítő, hiszen DVD-s, és sokkal fürgébb lenne, ha kivágnák a sok sallangot. Most megint gyomlálás van. Köztes megoldás lehetne, hogy elkészülnek ezek a programok, de csak külön tölthetőek le.
Ha CIB-es ajánló kell, dobj privit Samsung Galaxy A54 5G
-
-
Armagedown
őstag
válasz
MasterDeeJay #31 üzenetére
Ezzel lehet, hogy működne.
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
moleculez
veterán
válasz
fatpingvin #7 üzenetére
Nálunk CSAK LaTeX-ben lehetett megírni. Ugye Computer Science course volt aztán a prof. megmondta hogy aki nem képes arra hogy igényes papírt adjon le, az még most menjen haza. Őszintén először utáltuk, aztán rájöttünk miért is jó
Kevés elmélet lett annyira alátámasztva, mint a Dunning - Kruger effektus.
-
Gargouille
őstag
Aki szeretne IE-t használni és esetleg nem ismeri: nem kell thirdparty dolog hozzá, csak illeszd be ezt egy fájlba:
CreateObject("InternetExplorer.Application").Visible=true
Mentsd el bármilyen néven csak a kiterjesztése .vbs legyen. Aztán indítsd el és máris van valódi IE-d.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
válasz
Armagedown #32 üzenetére
CreateObject("InternetExplorer.Application").Visible=true
Ezt használom ahogy Gargouille is írta.
-
köszönöm nektek az infókat is és azt is, hogy egy pillanatra felidéztétek bennem, hogy milyen jó volt régen, amikor még tanulni is tudtam a random prohardver cikk hozzászólásokból!
az államkincstár cstinfo lekérdezője csak ie alatt hajlandó menni, letiltott java biztonsági funkciókkal. 15 év alatt még nem volt elég haveri pénz, hogy fejlesszenek rajta.
több régi, azóta nyugdíjas kolléga által írt progi a wordpadot nyitja, mert az úgyis mindenkinek van.
[ Szerkesztve ]
हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे हरे राम हरे राम राम राम हरे हरे Góranga!
-
fatpingvin
őstag
ez az úgynevezett Felhasználóbarát (tm) User Experience (tm).
lehet ezen vitatkozni de általános célú asztali oprendszernek a stock install windows elég nagy vicc.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
őstag
válasz
Dr. Akula #20 üzenetére
tudom, GRRM jól csinálja.
nekem is van egy creative writing munkaállomásom, Alpine Linux, csak konzol, a login shell a Midnight Commander, nano mint default text editorral beállítva. a home directoryban minden egyes file change után csinál egy incremental mentést amit elment két különböző helyre.
célra tökéletes, egyszer kellett beállítani, azóta a tökéletes, distraction-free munkakörnyezet.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
őstag
válasz
moleculez #33 üzenetére
jó gyakorlat, csak én ennnél engedékenyebb vagyok. az elvvel viszont egyetértek. annyi kivétellel hogy tudom hogy a hallgatók az én területemen jellemzően eléggé le vannak terhelve, az információ közlésének pedig én a legegyszerűbb és leginkább letisztult formáit preferálom, ez meg esszé esetén a plaintext.
-
Jim Tonic
nagyúr
Hát, nem tudom. Talán logikus döntés, igen, vannak sokkal jobbak, de ez már tényleg annyira ikonikus, hogy nem volna szabad kivenni.
Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Mióta Linuxon vagyok én kifejezetten szeretem a LibreOfficet. Teljesen használható.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
shotika
őstag
Én mondjuk hiányolnám, ha egy idő megszűnne. A sima jegyzettömb túl fapados, a fizetős Word meg tele van olyan funkcióval, amit nem használok.
Meglátjuk. A paintet is megpróbálták kicsinálni anno, de mégis túlélte. A mai napig ott szoktam szerkeszteni a képeimet.
Shotiii#2629 Gainward GTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
Nekem van erre egy kön partícióm egy ubuntuval, amin fent van minden ingyenes linuxos office csomag (wps, libre, onlyoffice, freeoffice).
Eddig mindegyikkel volt valami kisebb, nagyobb kompatibilitási gond, de így együtt biztos van egy, amivel úgy műxik minden az adott doksi esetén, ahogy MS Office-szal létrehozták.
Eddig a freeoffice kivételével mindegyikre szükség volt, pedig nagyon ritkán van dolgom doksikkal. :/
Az OO is fent volt sokáig, de az tudtommal nem tud semmi olyat, amit a többi négy közül egyik sem.[ Szerkesztve ]
-
-
fatpingvin
őstag
én most egy posztert készítettem konferenciára LO Draw-ban. alapvetően nem szeretem az ilyen szerkesztőket de a műfaji sajátosságain túlmutatóan nem volt vele semmi nyűg.
mnondjuk nem tudom windowson mi van, sose használtam és nem is tervezem. szerencsére nem is kell.
-
válasz
moleculez #46 üzenetére
Jóaz, nekem sajna nincsenek MS licenszeim semmihez, így maradnak az akternatívák.
Egyre több helyről hallom, hogy cégek, iskolák adnak MS licenszeket. Ez szerintem egész jó dolog.Bár én inkább egy JetBrains All Products Pack licenszre vágyom inkább.
-
Kész pazarlás, szerintem. Nem azért, mert Windows, hanem, mert párezer forintért árulnak Win11 kulcsokat számlával, az iskola meg ki tudja mennyiért veszi meg? Akinek van otthon számítógépe, az már egy párezer forintos kulcsot is ki tud pengetni.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
fatpingvin
őstag
azok a párezer forintos kulcsok számlával pont így kerülnek piacra: egy nagyobb cég/intézet vesz bulk licenszeket és ami marad azt értékesítik. szval ezek messze nem a normál áron forgalmazott licenszek és nem is "használtak".
-
Win7 kulcs kukázott brand gépről gyakorlatilag ingyen van. Az meg upgradelhető 10-11-re. Nekem a fő gépem gépházán is eredeti win7 kulcs van de nem azzal van aktiválva hanem isten tudja honnan ms fiókomból szedett egy kulcsot. De van hogy workstation lapokon alapból ott a pro beaktiválva csak felrakod és kulcsot sem kell beírnod. Használt cuccokon valahogy rajtamarad, nem egy ilyen gépem van/volt hogy nem írok be semmit és aktiválja magát. Brand gépek szinte mindegyike ilyen kulcsos. Cégnél van olyan gépem aminek több kulcsa is van, biosban, meg kettő matrica is, a gyári és egy key for refurb pc...(egy home és két pro) van hogy egyik nem működik akkor ott a másik de 99%-ban aktiválja kulcs nélkül. Egy darabig gyűjtögettem a selejtbe induló gépházakról a win7 kulcsokat aztán meguntam annyi volt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A program a Windows 95 óta része a PC-piac uralkodó operációs rendszerének.
- Eladó konfig! I5 10500 256GB M.2 SSD 1TB HDD 16GB DDR4 RTX3060 12GB! AKCIÓ!
- Eladó Shuttle XPC / i9-9900 / 128G DDR4 2666 / 2x1TB NVMe / hangtalan kompakt szerver
- Eladó játékgép, Arcade, Neo-Geo, Nintendo, Sega, pinball fx, van VIDEO, RGB-Design
- Új Dobozos Lenovo Ideapad Flex 5 x360 Érintős Ultrabook Tab 14 -30% Brutál AMD Ryzen 5 5500U 8/512
- Eladó konfig! I5-9400F 256GB 1TB 16GB DDR4 RX580 8GB!
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest