Hirdetés

Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • tothzoltan

  tag

  válasz mad823 #11 üzenetére

  Mindig borzasztó ezeket az összehasonlításokat nézni. Almát a körtéhez. Gyümölcs-gyömülcs, értem, hogy lehet rajta vitatkozni, de a statisztika nem mutatja meg, hogy mindenzt MacOS alatt hogy érzed munka közben, egy olyan szoftverrel dolgozva amit nem háromésfélmillió konfigurációra kellett optimalizáljanak. Mac-et nem TombRaiderezni használ a józaneszű ember. Ergo nem is arra találják ki, csak megmutatják, hogy ha nagyon akarják akkor ezt is tudják. Mindannyian egyetérthetünk abban, hogy az Apple nem az Nvidia piaci részesedésére pályázik.
  (Elenyésző szempont, hogy lassan a MacStudio kompakt méretében akkora mint a 3 slotos rommá hűtött 4090.)
  Szóval én egy kicsit sarkítottnak érzem ezt a 'Harmad fogyasztás, negyed teljesítmény'- dolgot.

  Viszont szerencsére a boltban lehet mindkettőt kapni, és minden user eldöntheti, hogy mennyit akar rákölteni és mire akarja használni, legfőképp hogy miért.
  A Cinebench statok ezért szörnyűek sokszor, csak elbizonytalanítják azt aki nem járatos túl mélyen a témában.

  I'm thinking different.

 • lezso6

  HÁZIGAZDA

  válasz mad823 #19 üzenetére

  Azt se felejtsük el, hogy az M2 Max lapka valamivel feljettebb gyártástechnológián készül és hát elég NAGY lapka, valami 500 mm2 körüli, azaz kb a 4080 és 4090 között van félúton. A tesztben viszont az M2 Ultra látható, ami már kettő darab M2 Max lapka, tehát már ~1000 mm2. :D Bazi nagyok ezek, de persze el is lehet adni, így a fogyasztás és teljesítmény oltárán beáldozták a méretet. Így ez gyakorlatilag nem mérnöki zsenialitás, hanem inkább brute-force GPU téren.

  [ Szerkesztve ]

  A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák