- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen monitort vegyek?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CPU léghűtés kibeszélő
- MILC felhasználók szakmai topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fradi81
veterán
Hali
-Itt milyen lisztben formáz pizzát a mester?
-Sütőben legfelülre érdemes tenni az öntöttvasat, és grill állásban sütni?
-Mi lehet ez a jelzés a 250 mellett? -
csƵ
addikt
Euronicsból rendelve postán maradó. 29mbaros reduktort adtak hozzá. De ha jól értem, akkor azt nem is kell cserélni állíthatóra, mert tudja a hőt.
Én Flaga 7,5 kilós palackkal használnám, nem a behemót szürkével. Van is nálunk csereautomata, csak fogalmam sincs honnan szerezzek palackot. -
BB9360
aktív tag
válasz
IntelKiller7 #1787 üzenetére
Valószínűleg igazad van, de a lényeg a 3 havonta 5-6 pizza. Mert - gondolom - legtöbbünk nem napi 5-6 pizzára keres eszközt. Ráadásul ott van még a tészta, a formázás, a feltétezés kérdése, amik még szintén befolyásolják a végeredményt.
Szóval biztosan jobb a glowen általánosságban, de vajon az egyén számára és az ő szintjén kijön-e valaha ez a különbség? Persze ha pénz és egyebek nem számítanak, akkor miért ne, de akkor mehetünk az általad említett Gozney irányába is...Írom ezeket úgy, hogy egyelőre nincs helyem, ahol tarthatnám, pizza fogyasztásunk nem éri el a havi 1 db-ot, amikor sütök, akkor a sütőben készítem, és sokszor jobban ízlik a tésztája, mint a jobb pizzériákban kaphatónak, mégis azon gondolkodom, hogy cozze vagy glowen...
-
csƵ
addikt
válasz
IntelKiller7 #1787 üzenetére
Én nem akartam szétkúrni a villanysütőmet, hogy 300°C-t csinálok benne meg félóráig előmelegítem meg ilyenek.
Biztos van jobb, nyilván. De kocapizzásként havi pár pizzára full értelmetlen nekem ennyit kiadni, mert ezzel a Cozze-val is nagyon jó pizzákat lehet sütni. -
BB9360
aktív tag
Továbbra is motoszkál bennem ez a venni, nem venni kérdés...
Ha a sima Cozze 13-at nézem (hőmérő nélkül - gondolom, amúgy sincsen sok értelme), most 100k körül vehető. A Glowen Raptor (gázszettel) inkább 175k. Ilyen összehasonlításban melyik érné meg, van tapasztalata itt valakinek ezzel kapcsolatban?
Köszönöm! -
tomisanzero
tag
válasz
IntelKiller7 #1780 üzenetére
Akkor megsporoltam egy "felesleges" lépcsőt
-
IntelKiller7
veterán
válasz
tomisanzero #1779 üzenetére
Ez igy kezdodik mindig. A Livia tulajok is hasonlon mennek at. Hiaba hazudnak maguknak.
-
tomisanzero
tag
Sziasztok. Viszonylag hamar, már az első két otthoni sütős, kiábránditó pizzám után rájöttem, hogy ez így nem fog menni, ezért rendeltem egy gázos Cozze 13-t. Már nagyon várom, ha fel lesz avatva, teszek képeket.
-
BB9360
aktív tag
Hát ez az! Az a palack jó nagy, hogy azt is még kint tároljam, ahol már a grill is szépen foglalja a helyet, majd még be is hozzam, ahol szintén nincsen hely, hát... Ez nem segíti annak elfogadását, hogy akarok venni 200k körüli összegért egy kemencét, amit jó, ha havonta egyszer használnánk...
Tudom, ez is egyéni probléma.
Mert értem én, hogy ez, vagy egy Cozze (abszolút értékben) sokkal jobb, mint egy Livia, és magam szeretem a (leg)jobbat venni, de lehet, hogy az én - speciális - helyzetemre más megoldás a hasznosabb. Talán egy elektromos Lívia negyed áron jobb árérték arányú, azaz az egy sütésre/pizzára jutó költség lényegesen alacsonyabb, és nem megy annyira az élvezeti érték rovására sem.
Sajnos tényleg a legnagyobb problémám a tárolás és a használat helyigénye/helyszűke... -
AIex
tag
Most én is ezen gondolkodom, hogy lakásba kellene venni egy gázos kemencét, ami az ideálistól mondjuk elég messze van,
Raptor gázégőjéhez van reduktor is, ami palackos használatot feltételez, lakásban pedig a legkompaktabb megoldás, talán a Mol 5.5kg-os palackja, bár fajlagosan ezt a legdrágább cserélni, illetve saját reduktora van, igy az égőfejet, direktbe a reduktorra kellene kötni, ami elméletileg kivitelezhető.
-
BB9360
aktív tag
Ezt jó, hogy írtad, ezek szerint rátehetem az indukciós főzőlapra gond nélkül, és így bármikor használható a lakásban? Már csak az a kérdés, hogy akkor be kell vinni valahogy egy/a gázpalackot. Szűk a hely a két pult között. Tényleg, mekkora palackkal használjatok a gázos kemencéket? Meddig elegek?
Köszönöm. -
Madoc
veterán
válasz
IntelKiller7 #1766 üzenetére
cozze-val ugyanígy csinálom. 15-20 perc és 420 a kő közepe. 10-12 ember ugyanennyi pizza 1,5 óra alatt le szokott menni sörözgetve kényelmesen.
-
IntelKiller7
veterán
Én úgy szoktam a Glowennél, hogy begyújtom, kipakolok, majd kb neki is állhatok nyújtani, feltétezni, mert 15-20 perc alatt simán felpumpálja 400 fok fölé a követ.
Általában 5-6 ember mindig ott van, ha sütök.
Így a 6db pizza, kényelmesen 1 óra alatt megvan. Az elején mindig úgy tervezem, hogy mindenkinek sütök egyet egyet, aztán amikor megsül, kicsapta a párát majd fel lesz szeletelve mindenki belenyúl.
Így nagyon kényelmesen meg lehet sütni azt a 6-8-10 pizzát.
Meg amúgy is. 1,5 perc kb benne 1 pizza. Előkészülettel legyen mondjuk 5 perc 1db. Sima liba. -
BB9360
aktív tag
válasz
IntelKiller7 #1764 üzenetére
Köszi az igazán gyors választ!
Hát igen, nem sütünk minden héten pizzát, sőt!
Nem a Karuhoz hasonlítanám, bár az lenne az almát almával, hanem inkább a használhatóság és ár kérdéssel: ha két-három havonta van használva, akkor vajon megéri-e a 4-szeres árat (+ a lapátok)... Igen, ezt nekem kell eldönteni!Tény, hogy az is visszatartó erő, hogy 45-60 percig megy maxon a sütő (nyáron külön öröm), utána 5-7 perc 1 pizza, szóval, mire 6 db elkészül, majd egy óra (összesen 2 + az előkészületek majd 24 órája
).
Szóval egyelőre megvan a normális sütő, csak nem pizzára van optimalizálva, és a hellyel állunk hadilábon, főleg, ha kint kellene elhelyezni...
-
IntelKiller7
veterán
172k most a gázos Glowen. Egy hasonló Karu 16 350k(magyar webshopban).
Lehet használni asztalon, 70-80 pár fokot csinál az alja kb. 2 lába van, szóval nem fog szétégni az asztal.
Nagyon nagy a különbség? Igen. Jók ezek a kis sütők is, de pár sütés után, ha mondjuk nem fél évente sütsz 2 pizzát, akkor úgyis venni fogsz egy normális sütőt.
-
BB9360
aktív tag
Üdv!
Eddig a konyhai sütőben sütöttem a pizzákat (és kenyereket), de gondolkodom céleszközben. Láttam itt elektromos pizzasütőket (Ariete, Livia, stb.), és a Glowent is.
A Glowen, ha jól látom, alapból fával működik, de lehet kérni gázosat is (úgy azért jelentősen nő az ár); de azt jól gondolom, hogy az inkább kültéri? Mennyire melegszik, lehet használni úgy, hogy egy asztalra teszi az ember?Az elektromosok mehetnek gonolom bent is, meg kint is, és jóval olcsóbbak. Nagyon nagy a különbség?
Köszönöm!
-
csƵ
addikt
válasz
vinacarlos #1761 üzenetére
Látom már. A sima festetlen szürke kb. 147-re jön ki, más különbség nincs köztük?
-
IntelKiller7
veterán
válasz
vinacarlos #1758 üzenetére
Passz. Ha megint készlethiány van az alap kőből, akkor valszeg fireclay lesz benne. De semmi gond, mert, ha megérkezik az alap köve, akkor elküldik azt is ingyen.
-
csƵ
addikt
válasz
IntelKiller7 #1757 üzenetére
Jaj, istenem. Az asszony megöl.
Hogy lehet 2 kupont is megadni? Nekem 440 jön ki a Summer10 után.
-
vinacarlos
tag
válasz
IntelKiller7 #1757 üzenetére
Melyik kővel küldik vajon?
-
IntelKiller7
veterán
Aki most tervez Glowen Raptort venni használja a Summer10 és a BFP5 kuponkódokat. Így 467 euróért vihető a gázégős szett, ami 172.000Ft.
Ennyiért abszolút bestbuy
-
AIex
tag
Első körben mérd le, mekkora a grilled mélysége, mert ha 20-25cm, akkor további gond, hogy nem fogja a kő egészét átmelegiteni, és egyenetlenül fog sülni az alja,
Másik kérdés, ezt rakhatod-e faszenes grillre, vagy csak lávakövesre, mint ahogy a képen is szerepel,
Láveköves végig egyenletesen tudja melegiteni, relativ közelről, faszenes grillnél, pedig egy idő után, csak a parázs fogja melegiteni, amivel szerintem 250 fokot is nehéz lesz elérni, ha pedig akkor rakod rá, amikor "leég" a faszén, akkor szerintem a köved fog annyira felmelegedni, hogy az alja lehet odaég, a teteje pedig félkész lesz.
-
Madoc
veterán
A forgató lapát kis felületű, kerek lapát. Alányúlva forgatni és kivenni lehet vele a megsült pizzát. A vető az nagy az egész pizza ráfér. Van aki azon is feltétezi a tésztát én át szoltam húzni rá a feltétezett tésztát és úgy "bevetni" a sütőbe.
Attól a nyitott grillsütőtől még a benti elektromos sütő is jobb a pizzakővel. A grillben felül nem fog sülni csak alulról. (szerintem)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest