- Itt a Patriot legfürgébb konzumer SSD-je
- Obsbot blog: AI funkciókat ígérő, mégis megfizethető webkamerák
- Megfizethető miditoronnyal gyarapodott a Phanteks Eclipse termékcsaládja
- Bemutatkozott a Lexar legfrissebb, strapabíró memóriakártyája, a Blue Plus
- A G.Skill DDR5 memóriájával lassacskán a 13 GHz-es határt ostromolják
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Léghűtés topik
- Milyen videókártyát?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kr:sz
tag
Sziasztok! Szerintetek otthoni sütőben, Lidl pizzakőre van értelme beruházni? (Vagy csak kidobott pénz) A sütő 300 fokot tud elvileg.
-
IntelKiller7
veterán
Igazabol nem muszaj. Sima napolyi stilusu pizzahoz eleg a Koda12. A 16-osban ugye nagyobb pizzakat tudsz vetni.
Canottora en nem hasznalnam, de sok gyakorlassal meg a suto kiismeresevel biztos megoldhato.
a Napolyi pizzat kedvelok csoportjaban sokan fejlesztettek tovabb a Koda-n pl langterelovel es egyek dolgokkal.
Ha 100.000 korul jutsz hozza az jo. Ha 200-at is meger akkor legyen a Raptor inkabb, ha penz, ekszer nem szamit akkor meg a Karu16. 😀
vagy 200+ert elektromosbol Effeuno. -
WiZARD
addikt
válasz
IntelKiller7 #1696 üzenetére
Én csak pizzát akarok sütni, és a 30 cm körüli átmérő elég.
Többire ott a rendes grill... -
IntelKiller7
veterán
Nem egy kategória sajnos. A Raptor ellenfele inkább a 16-os Koda vagy a Karu 16.
Karu 12-től váltottam Glowen Raptorra, de teljes mértékben megérte.
A Raptornak a méretei a meggyőzőek. Olyan mint egy rendes kemence, csak kicsiben. Glowen instáján a kenyértől a halon át a steak-ig mindent sütnek benne.Nekem pl jobban tetszik, hogy oldalt van a tűztere, így látom is, hogy mi történik, nem csak érzésre forgatom. A magassága miatt kényelmesebb benne dolgozni, na meg tényleg süthetsz benne bármit is. Felfűtése baromi gyors, 2 pizza közt is, 1-2 perc, és mehet a következő.
Facebookon csináltam 1 Glowenes csoportot. Elég sokan vagyunk már benne szerencsére, ha végigpörgeted szerintem tudsz jókat olvasni róla.
[link]
-
WiZARD
addikt
Sziasztok!
Most tervezek belevágni a témába, kemence vásárlással kezdeném.
Ooni/Cozze/Glowen közt van lényegi minőségbeli/használatbeli különbség? (gázzal)Legjobban Glowen tetszene, de egy használt Koda12 az majdnem féláron meglenne...
Használtnál van amire különösen figyelni kell, ami tönkremehet? -
(ex)Cat
senior tag
Sziasztok
A jövő hétvégén megyünk Milánóba egy kicsit. Van ott vmi ajánlott pizzázó esetleg? -
Jamby18
senior tag
válasz
IntelKiller7 #1690 üzenetére
Szia! Méretre igen, az első "csak" eloxàlt. A màsodikra azt írja keményen eloxàlt ami kopàsàlóbb, korrózióàllóbb stb. stb.
-
Jamby18
senior tag
Sziasztok!
Egyelőre sima elektromos tűzhelyben sütögetem a Pluhar féle Gyermelyi BL 55 receptet, [link] sima tepsivel. A pizza szépen megsül, már amennyire sima tűzhellyel sikerül. De mivel van itthon LIDL pizzakő így inkább át állnék arra. Ahhoz viszont kell egy lapát. A kettő közül szerintetek melyik? Elenyésző a különbség árban, szükséges a keményen eloxált?
[link], [link]
Előre is köszönöm -
Madoc
veterán
Az igényeidnek megfelelőt vedd még ha drágább is. Én nem cserélem le az enyém semilyen másikra, vagy elektromosra. Imádom forgatni, játszani a tűzzel.. Nekem az elektromos az már túl "instant" érzés. Mindamellett hogy az süt a legszebben.
Nagyobb sem kellene mert egy 32-es pizza simán megsül benne. Olyan 120 pizzát nyomtam le vele ugy hogy mindig a vendégek előtt sütök.
-
IntelKiller7
veterán
Jo a Cozze, de egy ido utan ugyis veszel nagyobbat. Meg akkor is, ha nem fer el a konyhaban.
A 17-est neztem en is sokaig, bar a festek hiba es a rozsdasodas annyira nem tetszik. Aztan jott a Glowen Raptor. Egybol szerelem, februarban meg is erkezett. Imadom.Az Effeoven-t is nagyon szimpatikus, de nekem a nyilt langon valo sutes nagyobb elvezet jelenleg. Az, hogy bevetem, majd 1-1,5 perx mulva kiveszem annyira nem mozgat meg.
Talan majd egy jo par 1000 pizza utan, 40-50 eves koromban -
|AP|
veterán
nekem is az a tervem, hogy a főzőlapon lenne, amíg sütök. De nem szívesen szórakoznék gázpalackkal, így is nagyon zsúfolt a konyha
Az Effeovens tudása jobban tetszik, és az tényleg egyenletesen süt, az is tetszik, hogy nem kell benne forgatni, de kicsit szívom még a fogam az árán
Viszont tartok tőle, hogy ha beruháznék egy Cozze-ba, akkor már egyből azon járna az agyam, hogy mi legyen a következő.
-
Madoc
veterán
A cozze 13 sem kicsi ám!És a teste ugyanaz mindnek csak a tüzelés más. Amugy a gázostól sem kell félni, annyi mintha a tűzhelyeden 3-4lyuk égne egyszerre. Én igaz kertes házban élek de télen a főzőlap tetejére teszem a cozze 13-at,pont ráfér. Teszteket viszont nemnagyon olvasni az elektromos változatról még. A sima sütőhöz képest bármit választassz óriási ugrás lesz. Viszont majd forgatnod kell, hacsak nem forgatósat veszel vagy az effeovent választod. (azok állítólag egyenletesen sütnek) A gázos cozze tud 480 fokot tutira a kövön mérve,jobban nem fűtöttem föl. 500 fokon semmit nem fogsz sütni, soha
. Amikor a kő közepe, (infra hőmérővel mérve) 450 fokos akkor szoktam elkezdeni sütni. Ez gázosnál olyan 20p felfűtési idő. 90mp egy pizza, míg nyujtom feltétezem a következőt addig melegszik ujra.
-
|AP|
veterán
Helló!
Kerestem a topikban véleményeket Cozze sütőkről, de csak keveset találtam és régebbről.
Nem vagyok annyira hardcore pizzás, de jó ideje már kísérletezgetek a kovászos kenyérrel/pizzával.
A tésztával már sikerült elérni egy szintet (nyilván nem profi szintet, de itthonra már elégedett vagyok vele), most már az itthoni sütő az akadály. Pizzavasat használok, grillfunkcióval kombinálva, de nem tud a sütő elég magas hőmérsékletet bármeddig is melegítem.
Így most egy pizzasütés nálam ~7 perc, amit úgy oldok meg, hogy félidőben feltétezem, hogy ne égjen meg a feltét/sajt. Így viszont félidőben hőmérsékletet is vesztek és jobban ki is szárad a pizza, mint azt szeretném.
A lakás kicsi, erkély minimális, így a gázos/fatüzelésű kemencék kizárva. Elektromos sütő jöhetne szóba.
Az Effeowens N3 tudása bőven elég lenne, 220k körül van, de baromi nagy (a konyhánk is kicsi) és azért még ez az ár is kicsit húzós heti 1-2 pizzázáshoz.
Olcsóbb alternatíva lehetne az elektromos Cozze13 (130k körül), de tartok attól, hogy nem véletlenül olcsóbb ennyivel.
Az Effeovens 500C fok körül tud, a Cozze állítólag csak 400-450. Talán beérném a kisebb hőmérséklettel is, de ha valaki már próbálta és konkrét tapasztalatokkal/érvekkel le tudna beszélni, akkor hajlandó lennék inkább az N3 irányába nézelődniKöszönöm előre is!
-
MrSealRD
veterán
Az oké, hogy te nem használod, de a gyártó ennek ellentmondó szándékkal gyártja le... Innentől meg hülyebiztosnak kell lennie. A magyarázat annyi volt, hogy a hústömővel(!) ne tömjem annyira...
Hát jó, amúgy se tömörítettem túl... Meglátjuk a következő darálásnál mit mutat.
(Amúgy ez a második darálás volt vele...első alkalomra nem volt gond.) -
bbuffy
senior tag
válasz
MrSealRD #1681 üzenetére
Mindenhol lehet hiba. Amúgy ez dagasztógép. Én az ilyen fejeket nem használom. Vettem külön darálót. Én sok artisannal dolgoztam, otthon is a második van már. Szerencsére semmi. Van tipushiba, néha állítani kell egy csavaron, de ez kb két évente egyszer. Hogy ne lógjon a fej.
De ettől függetlenül ennyi húst röhögve kéne ledarálnia. -
MrSealRD
veterán
Egy 6.9-es Artisanunk van. Mi is azt gondoltuk amit leírtál. Aztán egy 2-3kg-os húsdarálás után... kb mindenhonnnan is ömlött ki belőle a húslé, és leverte a biztosítékot mire észleltem a problémát. Szóval kellett az a gari... nem találtak problémát a szigetelésben és sehol. Kitakarították alaposan... bár a fényezésre nem figyeltek az mikrokarcos lett azért... Visszakaptuk, használjuk, működik. Meg lett járatva rendesen teszt jelleggel.
Továbbra is ajánlanám, de erősen vesztett a fényéből a hírneve számunkra... -
xavix13
őstag
válasz
IntelKiller7 #1678 üzenetére
Effeovens N3
-
xavix13
őstag
Üdv megint,
Úton a kemence, de még egy utolsót sütöttem a beépített sütőben, és az eredmény számomra is megdöbbentően jó lett.
Sütőt felpimpeltem kicsit, az grill fűtőszál fölé beaplikáltam 2 réteg alufóliát a fényes felével lefelé.
A sütési mód felső fűtőszál+grill, max hőfok, jelen esetben 285.
1 óra előmelegítés, illetve a pizzák előtt és közben egy fakanállal kitámasztva a sütőajtó, átverve a hőérzékelőt, hogy folyamatosan maxon izzon a grillszál.
Kövön sikerült 370-400 fokot is mérni így legbelül, fent pedig ahonnan jön a hő, a sarokban, volt hogy kiakadt az extol hőmérő, pedig 550 fokot tud. (Korábban itt sem sikerült 430nál többet mérni közvetlen a fűtőszálnál)
A tésztát szándékosan nagyobb hidróval készítettem, hogy kevésbé száradjon ki a hosszabb sütési idő alatt.
2 percre sikerült leszorítani a sütési időt, és még ilyen jó, sima sütős pizzát nem ettem azt kell mondjam. Picit el is gondolkoztam megint, hogy kell-e így a kemence nekem.Mindegy mostmár késő "bánat"...
És akkor egy két kép az egyik margheritáról: (Lehet még egy 15 sec mehetett volna) -
Lowocska123
újonc
Sziasztok,
Ha valakit érdekelne házi készítésű pizzavas akkor írjon privátban.
Van egy kontaktom, nekem is tőle van. Étolajjal van kiégetve, nem ragad, nem rozsdál. Folyóvíz alatt szoktam elmosni, szárazra törölni és kész, nem kell egyebet tenni. Természetesen a dörzsi szivacs és társait nem szereti, ez esetben újra ki kell égetni ha megsérül a bevonat de ez házilag is megoldható.
Alapvetően 8 mm vastag szénacélból van, 300 x 350 mm -es darab.
1 darab esetén12.000 Ft-ért adja, több darab esetén gazdaságosabb a tábla kiterhelése stb, akkor kicsit tud engedni az árból.
Ha valaki szeretne még tovább levinni az árból, van lehetőség arra, hogy csak a nyers vaslapot postázza és magának égeti ki a vevő. Ha kell, szívesen segítek a folyamatban.
Minden egyéb kérdést szívesen tolmácsolok. -
Lehet, de nagyjából tökmindegy. 3 év garival ki fogja dagasztani, amit írnak, vagy visszakapja a pénzt, amit rászánt és kicsit többet feccol bele. Nekem a Kitchen Aid előtt Bosch Mum 5 volt. Az is ment simán 6-7 évig, tökre nem érte meg lecserélni, még most is menne szerintem. És azt még nem is féltettem soha, kapott is rendesen.
-
Aidan85
aktív tag
válasz
#98690560 #1666 üzenetére
Ahogy nézem ezt a cikket, és a képeket, szerintem normális lehet az általad tapasztalt szálas szakadás. Szerintem csak elkezdett dolgozni a kovász, mintha a 3 evőkanál kovászt etetted volna fel, és lett belőle 71 % hidratáltságú kovászod.
A cikk szerint már nem hajtogatja, formázza, hanem csak beleönti a vaslábosba az esti pihentetés után.
Talán az előző alkalmakkor jobban összeállt a tésztád, mondhatni dagasztottad, most meg inkább csak összekverted.
Persze ez csak ötletelgetés. Nem készítettem még így kenyeret, ha kovászt beletettem mindig kidagasztottam rendesen a tésztát, hogy elváljon az edény falától, és utána hajtogatás fél, egy óránként, ahogy kijön.
-
#98690560
törölt tag
Sziasztok! Remélem hogy jó helyen vagyok:
Eddig 10 alkalommal sütöttem kovászos kenyeret, szóval nagyon az elején járok. Az utolsó 5 alkalommal a Dragomán György féle recept alapján mentem (700g liszt, 500g víz, 3 ek kovász összekever este, másnap hajtogat, formáz, süt)
Eddig nem volt gond, van hova fejlődni, de egész jók lettek.
Viszont tegnap este ugyanigy begyúrtam (BL80 Tüskeszentpéteri kenyérliszt, friss aktív kovász, langyos víz), ma reggel kezdtem volna hajtogatni, de annyira ragadt hogy semmit sem tudtam vele kezdeni. Ragadt a tál oldalához, az ujjaimat nem tudtam szétnyitni tőle. Ahogy próbáltam a sziromhajtást, a tészta szálasan szakadt, tört, sajnos jobban nem tudom leírni az állagát de ilyennek eddig soha nem láttam. Próbáltam kicsit lisztezni de kis darabokra szakadt tőle, egyszerűen nem tudtam semmit csinálni vele, a tálból is úgy kellett kivakarni. Rettentően erős volt a szerkezete, szálas, durván tapadt mindenhez. Mi okozhatta? Sehol nem találok leirást ilyen hibáról. Valaki tud segíteni? Eddig simán működött a recept, ugyanezeket az alapanyagokat használtam -
bbuffy
senior tag
válasz
IntelKiller7 #1664 üzenetére
Pedig bírja. Sok éve tolom úgy és meg sem rezzen.
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Csütörtöktől ez a csodagép a lidlben[link]
Szerintetek max 1 kg liszthez jó lehet vagy pár használat után leég a motor?
-
sz.zs.
Topikgazda
-
Beni2360
félisten
válasz
DrDoktor #1652 üzenetére
Van a facen Airfryer csopi ahol egyesek kenyer féle borzadályokat sütnek. És a többiek
és kerik a receptet. Egy morzsalékos tömör valami lett a végeredmény. Ket nap mulva ehetetlen valami lesz belőle. A csúcs meg Amikor fél időben megforditjak a kenyeret.
Ja kozben csereltem a robotgépemet tegnap hozták meg. Electrolux EKM5570. 94400 ft volt szállitassal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- PR-Telecom
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Escape from Tarkov
- Autós topik
- További aktív témák...
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest