Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Moleman

    addikt

    Sziasztok!

    Ha minden jól alakul, a nem túl távoli jövőben családi házba költözöm vidékre, ahol szeretnék egy stúdiót kialakítani (és egyben dolgozószobát/pihenőszobát, komoly hangszigeteléssel, mert nagyon nem bírom a zajt, pedig még aránylag fiatal vagyok).

    Alapvetően gitáros vagyok, jó lenne egy olyan hely, ahol próbahangerőn tudok játszani, esetleg mérsékelten jól énekelni, másokat minimálisan zavarva. Idővel talán dobolni is tanulnék.

    A jelenlegi terveim szerint 2 potenciális helye van, az egyik egy adott 4.3×4.4 méteres szoba a földszinten, a másik egy kb 5.5×3.5 méteres tetőtéri szoba, a tetőtér még nincs kialakítva, csak nagyvonalú terv. A ház kívülről vastagon szigetelve lesz Nikecellel, a kiválasztott szobába belülre is kerülhet 10-15 centi, oda gondolom valami egyedi hangszigetelő anyag kell, plusz valami dupla szigetelésű ajtó.

    A földszinti stúdió előnyei:
    + el lehet halasztani a tetőtér kialakítását, ha idő előtt kimerülne a keret (ez elég vastag pont),
    + pont mellette van egy WC (ez is fontos, főleg ha egész nap ott dolgozom),
    + talán könnyebb megoldani a klimatizálást.

    A tetőtéri stúdió előnyei:
    + talán könnyebben védhetőek benne az értékek (de ezt lehet, hogy csak én képzelem bele),
    + távolabb van a ház többi helyiségétől (bár az alapos szigetelés miatt majdnem mindegy),
    + a döntött falak akusztikája - nem tudom, hogy jobb-e vagy rosszabb.

    Feleség, gyerekek még nincsenek, ha véletlenül sok gyerek lenne, akkor a tetőtéri nagyobb szoba lehetne az övék, ha csak egy, akkor a potenciális stúdiók egyike - ez esetben a földszinti praktikusabb lenne gyerekszobának (a tetőtérbe nem terveztem fürdőt, bár ez még változhat).

    Bocsi a kisregényért, meg hogy részben építészeti tanácsot kérek, de bármilyen top tippet, anyagjavaslatot örömmel fogadnék, hogy hogyan induljak neki ennek az egésznek, hátha valaki volt már hasonló helyzetben.

    Nagyon köszönöm a segítséget!

    U.i.: A pince sajnos nem szerepel a nevezők közül, vizesedik és a házon kívülről nyílik, semmilyen szempontból nem lenne biztonságos a hangszereknek.

Új hozzászólás Aktív témák