Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Maximusz

    aktív tag

    válasz Egzee #1191 üzenetére

    Sziasztok!

    Egyre több helyen olvasom, hogy a hangkártyák korszerű digitális kimenetét használjátok. Ennek nagyon örülök, de mégis furdalja az oldalamat a kíváncsiság, hogy TI is belefutottatok-e abba a hiányosságba, mint én.

    A tényállás a következő:

    -Van egy Denon Házimozi erősítőm, ami képes akár üvegszálas optikai audió jelet, akár koaxiális audió jelet fogadni.
    -Volt egy Abit NF7-S-es alaplapom a maga csodálatos hangú integrált SoundStorm hangkártyájával (amit most is visszasírok - hisz hibátlanul működött, csak 2,5 Ghz-es egymagos proci ment bele maximum... mármint a hozzá integrált alaplapba :DD :DD :DD :DD )
    -Októberben jött egy csere, amikor is egy Gigabyte ga-ma78gm-s2h típusú alaplapra sikerült cserélni a már nem túl sebes régi alaplapomat (egyébként erről van szó ---> http://www.hardver-teszt.hu/test.php?tID=78 )

    eddig nem is volt semmi gubanc... - a gubanc most jött elő, ahogy a hőn szeretett barátnőm szeretett volna skype-on beszélgetni, vagy a pc-n tévét nézni a vadi új Leadtek tv2000 xp expert kártyával.

    A hiba leírása a következő:
    -Ha a géphez csatlakoztatott mikrofonba beszélek, az CSAK az analóg kimeneten képez hangot (de felvenni feltudom - hangrögzítővel)
    -A tuner audió átkötése is megtörtént, de az is csak az analóg helyre csatlakoztatott fejhallgatón hajlandó hangot kiadni.
    -Viszont... - és itt jön a csavar, amit nem tudtam eddig megoldani: - Ha én mikrofonozás közben zenét (mp3, wav, audió cd) vagy akár film ac3, dts hangsávját hallgatok, akkor az NEM szólal meg az analóg kimeneten CSAK IS a digitálison (ahova pedig a mikrofon és a tuner hangja nem megy ki....

    összegezve ---> analóg jelforrásnak csakis analóg kimeneten jelenik meg a hangja
    digitális jelforrásnak csakis digitális kimeneten jelenik meg a hangja.

    Ha ez természetes, az új integrált Realtek HD Audió chipeknél, akkor bocs, de régen az analóg jelforrásból érkező bármilyen hangot (vonal bemenet, analóg cd jel, MIKROFON) az NF7-S-es lapom INTEGRÁLT hang chipje digitalizálta, és továbbította az üvegszálas kábelen az erősítő fele...

    Van rá megoldás, vagy még senki sem tapasztalt ilyet digitálisan összekötött Realtek HD Audió chipnél?

    Köszönöm a türelmeteket : Krisztián

Új hozzászólás Aktív témák