Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Gigabánat.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
veterán
MSI van már 5 éve, közben teszt jelleggel vettem egy szuper B550 ASRockot. Szuper alaplap (volt, azóta én hülye eladtam). Ha fejlesztek valaha AM5-re, akkor ASRock lesz szerintem. Egyedül az UEFI-jüket rühellem, az MSI jobban kezemre esik. Asusról nem hallottam sok jót, régen nagyobb szó volt az Asus, ma már szinte mindenben Brand lettek... a Brandet fizeted ki felárral, nem a terméket.
-
veterán
válasz kromatika #12 üzenetére
Nekem egyetlen bajom volt Windows alatt, az az MSI Dragon Center szerintem egy oltári nagy hülyeség, egy bloatware. Gyűjti is rólad az adatot, visszaküldi a cégnek, meg igazából semmi haszna sincs neki, ami mellett emlékeim szerint 300-400 megányi helyet lefoglal a rendszerből. Linux alatt ilyen problémám nincs.
B550 Tomahawkom van. Jó minőségűek a VRM-ek, sok csatlakozó van a lapon, jól el van látva hűtőbordákkal, az UEFI is könnyen kezelhető... én elvagyok vele. Játszani már nem játszok, szóval netezéshez meg egyéb nem megerőltető feladathoz több, mint elegendő. Egyedül a méretével vagyok bajban, szerintem majd egy mATX lapra fogom cserélni és egy mATX házba fog kerülni az új. Csak kevesebb helyet foglal az is.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Igen, de már sok alaplapon nem 2, hanem 3 db M.2 foglalat van. Nem mondom, hogy a SATA haldoklik, de nem lesz az sem örökéletű. Te szeretsz szarakodni a kábelekkel? Én nem. Változnak a felhasználói igények is, már nem akarnak a gépbe HDD-t, mert hangos, nincs benne optikai meghajtó, nincs benne mobilrack, nincs benne kártyaolvasó. Van egy teljesen buta számítógépházad, amiben az alaplap meg a videókártya van, mindenhol máshol légüres tér meg ventilátorok. Szerintem totál el van szabva az egész, de hát ennyi az átlag user igénye. Mennyen a kóloftutyi oszt jóvan. Az egész számítógép képes kívülre kommunikálni USB porton keresztül. Net, perifériák, megjelenítés, minden megy róla.
Előbb-utóbb a többkártyás számítógépek is el fognak tűnni aztán lesz egy ilyen lapszerű szar, amit bele kell rakni egy tepsi hűtőolajba és voálá. Kész a számítógép. A számítógépszerelők meg mehetnek átképezni magukat virágkötőnek, mert ezt Vér Istvánka is megfogja tudni otthon "szerelni".
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Egyébként gyorsban utána néztem Neweggen. Ha jól látom a szűrőt, akkor 8 a maximum SATA port, mint az előző tokozásnál. Tényleg elég sovány a kínálat.
Ez egész kellemes kis MSI lap: [link] 6 porttal. Ha fejlesztek majd AM5-re, akkor valami ilyesmit fogok venni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest