- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amazon Fire TV stick/box
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- hdd hibás fizikai méret
Hirdetés
-
TKL-es újoncokkal gyarapodott a Corsair belépős K70 Core billentyűzetcsaládja
ph A FlashTappel kecsegtető, kompaktabbá tett megoldások egyike a cég továbbfejlesztett Slipstream rádióját kapta.
-
Greenwashing miatt támadják az olaszok a Sheint
it Olaszország vizsgálatot indított a Shein weboldal és app ellen, greenwashing vádjával.
-
Jövőre jön a Suikoden I&II HD Remaster Gate Rune and Dunan Unification Wars
gp PC-re és konzolokra is megjelenik tavasszal a remaster kiadás.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csakdzsó
tag
A hang ALC1220-VB,Asus lapokon pedig 4080 csücsül,nem tudom melyik lehet jobb.
köztudottan ugyebár a nácik árja atlantisziak, tehát valójában magyarok is nyilván és persze gyíkok is... Mé? Nem tuttad? :D
-
nagyúr
Ha jól tudom az ALC1220-VB direktbe csatlakozik a CPU-hoz Intel HD Audio szabvánnyal.
Az ALC4080 USB-n keresztül csatlakozik.
Ez a fő különbség, amúgy képességek terén ugyan az.
Amiben alaplaponként még eltérés lehet az az, hogy a front kimeneten milyen erősítő megoldás van használva.Nekem két ALC4080-as hátsó, analóg kimenetre csatlakoztatott B650E deszkám van itthon és mindkettő elég koros Onkyo AV erősítőre van rákötve. Teljesen elégedett vagyok velük, pedig korábban inkább a HDMI kimenetre és az erősítőkben lévő DAC-ra bíztam. Kiderült, hogy hiba volt, ezekben a deszkákban sokkal jobb a DAC és az analóg jelkezelés is.
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Wilks
tag
Jo otlet ez a "hibakeresest segito kijelzo".
Sajnos nagyon keves alaplap tamogatja ezt.
En a "kozepes" erossegu lapokba belerakatnam a hibakeresést segítő kijelzőt,plusz a
"Clear CMOS / Flash / Smart gombokat" is a hatso panel port-ra.
Sok felhasznalonak jol jonne ez.[ Szerkesztve ]
-
csakdzsó
tag
Kutakodtam az ALC4080 után,és nincs a szoftverében ekvalézer!És ez az usb csatlakozás...
Innentől egyértelműen az ALC1220 különböző variánsai lesznek a bombabiztosak.
Természetesen olyan deszka kell,amin van optikai,8 pcb.
Ezzel az a gond,hogy a legtöbbje Intel cucc.A végén ez miatt hagyom ki a Ryzent,pedig azt szeretnék.[ Szerkesztve ]
köztudottan ugyebár a nácik árja atlantisziak, tehát valójában magyarok is nyilván és persze gyíkok is... Mé? Nem tuttad? :D
-
Gigabánat.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
nagyúr
Ilyen megalapozott és alapos háttérkutatásnak én nem is merek ellent mondani...
Na jó, de...Kutakodtam az ALC4080 után,és nincs a szoftverében ekvalézer!
ASUS ROG Strix B650E-E w/ ALC4080 & Sonic Studio III (...életembennemelőször hallom egy hardware-el kapcsolatban az a kifogást, hogy egy szoftveresen létrehozott hatást nem tud (minden audio codec esetén szoftveres equalizert (nem lézer!!!) vagy magyarul hangszínszabályzót használnak)... ):(Magam előtt látom azt a fórum hozzászólást, ahol a jóképességű felhasználó azért ekézi az ALC4080-at, mert az Realtek szoftverben nem találja az equalizer lehetőséget, miközben csak az alaplapi szoftvercsomagot nem rakta fel, vagy eleve rossz helyen keresi...)
Természetesen olyan deszka kell,amin van optikai,8 pcb.
Mert optikai kimenetnél annyira számít a zajszűrés, ugye?Ember, optikai kimenetnél digitális jel megy a kimeneten, a dedikált hangeszköz kezelés, amit a 8 rétegű PCB-től vársz az analóg kimeneteknél számít, ahol az alaplapi DAC-ot használod!
Digitális jeltovábbításánál nem fogsz zajt összeszedni az alaplapon...Ezzel az a gond,hogy a legtöbbje Intel cucc.A végén ez miatt hagyom ki a Ryzent,pedig azt szeretnék. :((
Azzal együtt, hogy az összes létező érved hibás, még ez is...
AM5 alaplapok 8 PCB réteggel és ALC1220 audio codeccel:[AsRock X670E Steel Legend]
[Gigabyte B650E AORUS PRO AX]
[Gigabyte B650E AORUS PRO X USB4]
[Gigabyte B650E AORUS Master]
[Gigabyte X670E AORUS Master]
[Gigabyte X670E AORUS Xtreme]
[MSI MAG X670E Tomahawk]
De igazad van, emiatt mindenképpen inkább Intel alapot vegyél...[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
tibaimp
nagyúr
Nekem bejöttek a Giga cuccai, eddig is sok alaplap+VGA volt tőlük, sőt a rokonságban is mindenkinek azzal raktam össze olcsóbb gépeket is, olcsóbb Giga lapokkal. A korábbi 2070-em és z370-es lapom is Giga volt. De persze, kinek mi
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
-
MSI van már 5 éve, közben teszt jelleggel vettem egy szuper B550 ASRockot. Szuper alaplap (volt, azóta én hülye eladtam). Ha fejlesztek valaha AM5-re, akkor ASRock lesz szerintem. Egyedül az UEFI-jüket rühellem, az MSI jobban kezemre esik. Asusról nem hallottam sok jót, régen nagyobb szó volt az Asus, ma már szinte mindenben Brand lettek... a Brandet fizeted ki felárral, nem a terméket.
-
válasz kromatika #12 üzenetére
Nekem egyetlen bajom volt Windows alatt, az az MSI Dragon Center szerintem egy oltári nagy hülyeség, egy bloatware. Gyűjti is rólad az adatot, visszaküldi a cégnek, meg igazából semmi haszna sincs neki, ami mellett emlékeim szerint 300-400 megányi helyet lefoglal a rendszerből. Linux alatt ilyen problémám nincs.
B550 Tomahawkom van. Jó minőségűek a VRM-ek, sok csatlakozó van a lapon, jól el van látva hűtőbordákkal, az UEFI is könnyen kezelhető... én elvagyok vele. Játszani már nem játszok, szóval netezéshez meg egyéb nem megerőltető feladathoz több, mint elegendő. Egyedül a méretével vagyok bajban, szerintem majd egy mATX lapra fogom cserélni és egy mATX házba fog kerülni az új. Csak kevesebb helyet foglal az is.
[ Szerkesztve ]
-
csakdzsó
tag
Csak a neten tudtam kutakodni/fórumokon az ekwalézer után,nekem nincs otthon ilyen lapom.Nem sok információ volt,még a lap weboldalán sem.Ezek szerint van neki,ez jó bár az usb-s csatolás ...passz.
Ha jól értem az alaplapi hangkártya csak az analóg kimenethez csatlakozik,vagyis nem digitális?Ezt nem tudtam.
Én digitális úton szeretnék zenét hallgatni,nem analóg módon.Ez a 21-ik század.
Akkor az optikai és a HDMI csati kell a digitális jelhez.A 8 rétegű nyákot a tartóssághoz és a hőelvezetéshez gondoltam,nem az optikai kimenet miatt.Meg elég FLOW
[ Szerkesztve ]
-
r92king
tag
AMD lapokra olyan nehez ratenni azt a 6 darab SATA portot? Tudom elvault meg minden, de regen en bevasaroltam vinyokbol. Giga lapot szeretnek, mert nagyon jol szerpelnek a VRM teszteken a Hardware Unboxed csatornan, de AM5-bol van 2 darab eleg draga lapon. Tobbi gyarto se bokezu AM5 es sata portok teren, amig Intelnel meg rengeteg opcio van.
À tout le monde, à tous mes amis, je vous aime, je dois partir
-
-
killbull
aktív tag
-
Tomcat
őstag
Azért itt is "befigyel" a csupán 4db SATA port. Miért kellett ezt is megcsonkítani, ráadásul egy felső kategóriás alaplapon? Miért nem tudják a gyártók legalább az ilyen drágább lapokra az elvárt minimum 6-db portot rárakni? Helye a ezen a lapon is lenne bőven. Mindegy hány db m2 van rajta számomra ez így érdektelen.
Tomcat
-
Igen, de már sok alaplapon nem 2, hanem 3 db M.2 foglalat van. Nem mondom, hogy a SATA haldoklik, de nem lesz az sem örökéletű. Te szeretsz szarakodni a kábelekkel? Én nem. Változnak a felhasználói igények is, már nem akarnak a gépbe HDD-t, mert hangos, nincs benne optikai meghajtó, nincs benne mobilrack, nincs benne kártyaolvasó. Van egy teljesen buta számítógépházad, amiben az alaplap meg a videókártya van, mindenhol máshol légüres tér meg ventilátorok. Szerintem totál el van szabva az egész, de hát ennyi az átlag user igénye. Mennyen a kóloftutyi oszt jóvan. Az egész számítógép képes kívülre kommunikálni USB porton keresztül. Net, perifériák, megjelenítés, minden megy róla.
Előbb-utóbb a többkártyás számítógépek is el fognak tűnni aztán lesz egy ilyen lapszerű szar, amit bele kell rakni egy tepsi hűtőolajba és voálá. Kész a számítógép. A számítógépszerelők meg mehetnek átképezni magukat virágkötőnek, mert ezt Vér Istvánka is megfogja tudni otthon "szerelni".
[ Szerkesztve ]
-
r92king
tag
Ezt csak AMD lapokon csinálják. Intel lapok teli vannak 6 portos opcióval. Partpickeren nézd meg. 26 darab AM5 lap van, amin 6 sata port van. LGA 1700 165 féle lap. De sok mizéria után ki akar venni Intel-t?
[ Szerkesztve ]
-
-
r92king
tag
Ez mind szép, hogy neked olyan lapod van, meg olyan volt, de ettől függetlenül nagyon kevés az opció AM5-s lapok terén. 2 darab méreg drága Giga lapon van 4-nél több SATA,.Bocsi, látom javítottad. Igen AM4-en volt 222 darab lap.[ Szerkesztve ]
-
Egyébként gyorsban utána néztem Neweggen. Ha jól látom a szűrőt, akkor 8 a maximum SATA port, mint az előző tokozásnál. Tényleg elég sovány a kínálat.
Ez egész kellemes kis MSI lap: [link] 6 porttal. Ha fejlesztek majd AM5-re, akkor valami ilyesmit fogok venni.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest