Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • *Ropi*

    félisten

    válasz DeFranco #9600 üzenetére

    Egyrészt a fotópapírnak soha sem lesz akkora dinamikája és tónusátfogása mint egy monitornak, másrészt a monitornak saját fénye van, ami a rajta megjelenített kép kontrasztdinamikájába nagyban belejátszik.

    Ha a színek nem stimmelnek, az azért van mert vagy nem kalibrált a monitorod vagy nem a megfelelő színtérben nézed a képet (Vagy ha a tiéd kalibrált és jó színteret használ a megjelenítő programod is, akkor a fotósotok monitora nem volt kalibrálva. A fotomarket.hu nyomdáját ugyan nem ismerem, de nem feltételezem róluk, hogy nem kalibrált rendszerben dolgoznak mert az egyenlő lenne a szakmai öngyilkosságukkal - bár attól még elszabhatták a hívást, ha automata rendszerben dolgoznak.).

    A fotósotok mit mondott ezekről?

    Ha belinkelsz vagy átküldesz PÜ-ben 1-2 képet, akkor meg tudom mondani, hogy rendben vannak-e (ugye én is kalibrált rendszeren dolgozom).

    Nézd meg ezeket a képeket: prémium minőségű fine art album formájában a kezedbe tudom adni őket, hogy láthasd mit tud kihozni belőlük egy valóban jó nyomda papíron. ;)

    (#9601) Balinov: A rózsaszín bejön (cOxErNeK iS bIzToS bE fOg :DDD), nagyon nem tudok belekötni...A színek a tonemappingos HDR-hez mérten rendben vannak (szerencsére nem csúszott meg a kezed csuklóropogásig tekerve a vibrance-ot, így nem túl hivalkotóan harsányak a tónusok, mint ahogy általában átesnek vele az emberek a ló túloldalára :D), a sétálós ösvény vezeti a szemet ahogy kell (ráadásul jobbra kicsit felfelé, ami pozitívabb érzést kelt)...A jobb szélen a kerítésben lévő vízszintes sötét csíkot szedném ki, mert mindig odaugrik rá a szemem, meg a flare lehetne jobbra kijjebb és vagy 0.5 - 0.7 Fé-el halványabb: akkor ellenpontozná a Nap fényét, jobban egyensúlyba kerülne a kép.

    [ Szerkesztve ]

    Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Új hozzászólás Aktív témák