Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dany007

    veterán

    Üdv!

    Olyan kérdésem lenne, hogy kaphatnék-e egy szép és egyben hatalmas fotót "kölcsönbe" ? :)

    Kb egy hónapon belül érkezik a cégünkhöz egy új fotóminőségű digitális nyomtató. És szeretném letesztelni a tudását egy tényleg frankó profi képpel.
    Van már pár képem, de a többsége pici. Ami nagy méretben is van és igazán jó az egyetlen egy darab. A másik az a Hubblenek egy fotója... Ami tényleg jó nagy és szép is, de közelről már eléggé zajos (vagy csak túl sok a távoli csillag fénye :D)

    Igazából a Hubble fotója az egyetlen, amivel egy nagyjából 30x20cm-es képben kitudnánk hozni a maximumot a gépből. A gép ugyanis 1200x1200dpi-s felbontásban képes nyomni. 30x20-asnál kisebb képet meg nem akarok tesztnek mert nem adja ugyanazt a hatást. Sőt ha lehet inkább nagyobbat nyomnék.

    Van már 1db 800dpi-s képem meg1db 1200-as (mind 30x20cm-ben). De jó volna még egy, ami tényleg igényes, szép és jó nagy. Olyan 600 vagy 800dpi-re gondoltam 30x20cm-es méretben. Ez felbontásban 7000x4700 vagy 9500x6300 pixelt jelent. :B
    Valami szép színes fotóra gondoltam, ahol több apró részlet van is de egészben is jól mutat a kép.

    Nem akarok bunkó lenni, de a cég biztos nem fog tudni fizetni érte, mert rohadtul skótok. Viszont azt megígérhetem, hogy nem kerül üzleti felhasználásra a kép, plusz ha van rá igény a készítőtől, akkor szívesen nyomok belőle neki egy vagy több példányt a kívánt méretben és elpostázom neki (160cm szélességet tud majd a gép és tekercshosszt, ami általában 50m, szóval akár óriáspószter is lehet).

    Nem tudom hogy megy ez, hogy fotóz-e egyáltalán valaki ekkora méretben vagy nem-e bunkóság a kérés... Ha az, akkor elnézést.

Új hozzászólás Aktív témák