Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kiskornel

    addikt

    válasz End-ru #1597 üzenetére

    "Nekem ilyenem lett mára, hát mit mondjak az 50D nem egy iso bajnok, 1600-on már nagyon feszegeti a határait" - nem. Ezek nem a redszered határai, hanem kizárólag a te határaid. Ez nincs rendesen feldolgozva. :( Ez simán elbírná a HD, vagy 2k felbontásokat, igaz akkor már 0,5-1 óra utómunka kellene rá (bár itt elég könnyű a háttér).
    Amiből erre következtetek, h 400% nagyítás mellett látszódik elég erősen a színzaj. Betöltve bármely progiba ezt a kis képet, már csak a színzaj szűrő csúszka útjának elején az összes eltűnik. De a szelektív világosság zajszűrés is csodákat tud művelni a kép egyes részeire alkalmazva.
    Ahol az élesítés mellett megjelent a halo, ott clone stamppel le kellene szedni.

    Szvsz a technika téged semmibene nem korlátoz, max nem haználod ki rendesen (vagy nem tudod használni).

    Amúgy meg elég nehéz ilyen fényképezni. A pillanathoz grat. Múltkor pár 100-at beletettem a zárba, és egyse sikerült a földközeliek közül. 1/4000sec ajánlott, viszont ahhoz nem árt, ha kisüt a nap. Akkor még az ison is csökkenthetsz.
    Elég nagy az induló sebességük a cinkéknek. Én inkább a leszálló ágat eröltetném, fékezéskor. A kis DOF és a záridőre és az utófeldolgozásra több hangsúlyt fektetnék a helyedben. Induló fotónak OK.

    (#1591) Chapel: ha ez nagyobb méretben is megvan, akkor tartsd meg. Jó kis pillanat, szép környezetben, szép színekkel.

    (#1589) m3ss: nyami-nyami. :)

    (#1585) nesa: vakuval nekem is túl kontrasztos lesz. Sok kis apro csillanást ki kell venni, levinni a kontrasztot, stb, és akkkor természetesebb megjelenést kölcsönöz a képnek. Folteltávolító eszköz a fénypontokra. De jól haladsz. Milyen messze helyezted a vakut? Nem zavarja őket? Nálam a frászt hozta rájuk.

    http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

Új hozzászólás Aktív témák