- Bizonyos GeForce VGA-kat már meg tud menteni a leégéstől az ASUS
- Még a Sony sem tudja, hogy mikor jön a következő PlayStation
- A Minisforum megmutatja a NAS-gyártóknak, hogy miképpen kell AI NAS-t tervezni
- Lassan több Ubuntu fut Windows 11-en, mint natívan telepítve
- Lassan felkötheti a gatyáját a Micron, az SK Hynix és a Samsung
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Ha így haladunk, pár év múlva megint Pentium 4-ekkel nyomulunk
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Akciókamerák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
wasd.hu
senior tag
Aliról én nem merek hardvert venni....
HA abból indulok ki hogy az USBstickek meg SD kártyák nagy eséllyel hamisítványok (függetlenül mennyit fizet érte az ember), el se tudom képzelni a kis kinai milyen kreativ dolgokat talál ki a sokkal nagyobb haszonkulcsal kecsegtető drágább hardverek hamisítására....
Átszitázzák a pricin a feliratot meg ilyenek... azt kapsz egy AM4 foglalatba épitett intel pentium MMX 200-at...
És ha vmi csoda folytán igazi a cucc, el se tudom képzelni hogy érvényesiteném a 3 éves garanciámat a liu & han limited corp-nál...Tényleg van ilyen is. Viszont ajánlom a kolléga munkáit ellenpélda és gyakorlati tapasztalat miatt:
https://logout.hu/blog/masterdeejay/index.html -
szabferi
tag
Az 5500 vs. 5600 CPU egy érdekes kérdés..... ha kifejezetten játékra kell a gép, akkor érdekes lehet egy 5500X3D proci, ha sikerül szerezni. Bár azt hivatalosan Európában nem adták ki. de Aliexpress és egyébb helyekről lehet szerezni. Mivel nem 32 MB a 3-as szintá cache benne, hanem 96 MB úgy 10-15%-kal jobban teljesít játékokban, mint az 5600.as CPU. Persze egyéb programokban viszont gyengébb. Kisebb az órajele. A fogyasztása nagyobb....
Aliról én nem merek hardvert venni....
HA abból indulok ki hogy az USBstickek meg SD kártyák nagy eséllyel hamisítványok (függetlenül mennyit fizet érte az ember), el se tudom képzelni a kis kinai milyen kreativ dolgokat talál ki a sokkal nagyobb haszonkulcsal kecsegtető drágább hardverek hamisítására....
Átszitázzák a pricin a feliratot meg ilyenek... azt kapsz egy AM4 foglalatba épitett intel pentium MMX 200-at...
És ha vmi csoda folytán igazi a cucc, el se tudom képzelni hogy érvényesiteném a 3 éves garanciámat a liu & han limited corp-nál... -
Robitrix
őstag
Természetesen, viszont pontosan tudom, hogy a legtöbb előre összerakott PC-be amit ezen boltok is árulnak, nagyjából a moslék utáni kategória van belerakva. Ahogy a többi alkatrészen is látszódik, hogy full alsópolcos típusok lettek összeválogatva.
Ismét mondom, 100x különbet tudok összerakni ha használom a használt piacot is, vagy csak nem ezeket a típusú termékeket válogatom össze. Senkinek nem ajánlanék 5050-et amúgy sem, főleg nem annyi pénzért. Tápból is valami jobb minőségűt tennék a gépbe és az 5500-as proci helyett legalább egy 5600/5600X-et raknék és még akkor is 400k alatt maradnék. Az egész üzenetem arra reflektált, hogy mekkora lehúzás a bolt részéről, hogy 100k-val drágábban adja mint amennyiért össze lehetne rakni újonnan ugyanezekkel az alkatrészekkel (Már ahol fel volt tűntetve a pontos típus). Ettől független én befejeztem itt Prohardveren a véleményezést, mert már sokadjára futok bele abba, hogy senki nem akarja megérteni a lényegét annak amit mondok és még az én k anyukámat, hogy leírtam
. Igen igen "hatalmas veszteség leszek". De mindenkinek egészségére váljék mit használ, mit vesz, miben hisz. Ennek 99%-a nem rád vonatkozik csak leírtam egy füst alatt.
Az 5500 vs. 5600 CPU egy érdekes kérdés..... ha kifejezetten játékra kell a gép, akkor érdekes lehet egy 5500X3D proci, ha sikerül szerezni. Bár azt hivatalosan Európában nem adták ki. de Aliexpress és egyébb helyekről lehet szerezni. Mivel nem 32 MB a 3-as szintá cache benne, hanem 96 MB úgy 10-15%-kal jobban teljesít játékokban, mint az 5600.as CPU. Persze egyéb programokban viszont gyengébb. Kisebb az órajele. A fogyasztása nagyobb....
-
Rowon
nagyúr
Természetesen, viszont pontosan tudom, hogy a legtöbb előre összerakott PC-be amit ezen boltok is árulnak, nagyjából a moslék utáni kategória van belerakva. Ahogy a többi alkatrészen is látszódik, hogy full alsópolcos típusok lettek összeválogatva.
Ismét mondom, 100x különbet tudok összerakni ha használom a használt piacot is, vagy csak nem ezeket a típusú termékeket válogatom össze. Senkinek nem ajánlanék 5050-et amúgy sem, főleg nem annyi pénzért. Tápból is valami jobb minőségűt tennék a gépbe és az 5500-as proci helyett legalább egy 5600/5600X-et raknék és még akkor is 400k alatt maradnék. Az egész üzenetem arra reflektált, hogy mekkora lehúzás a bolt részéről, hogy 100k-val drágábban adja mint amennyiért össze lehetne rakni újonnan ugyanezekkel az alkatrészekkel (Már ahol fel volt tűntetve a pontos típus). Ettől független én befejeztem itt Prohardveren a véleményezést, mert már sokadjára futok bele abba, hogy senki nem akarja megérteni a lényegét annak amit mondok és még az én k anyukámat, hogy leírtam
. Igen igen "hatalmas veszteség leszek". De mindenkinek egészségére váljék mit használ, mit vesz, miben hisz. Ennek 99%-a nem rád vonatkozik csak leírtam egy füst alatt.
Igazából nem írtam le, hogy mire gondoltam. 13k az a tápegység, de inkább egy irodai gépbe való, mint játékgépbe. Összehasonlítva még 5k-t rá kellene dobni és lenne egy alap, belépőszintű, DC-DC konverteres táp, amiben a szükséges 6 darab védelem benne van. 5k forint ebben a helyzetben egy észszerű beruházás, amivel úgy gondolom, hogy jelentősen lehet csökkenteni a kockázatát annak, hogy a tápegység legyen a leggyengébb láncszem a rendszerben.
Nem azt írtam, hogy a Deepcool mától holnapra el fog durranni, csak azt mondom, hogy mégsem egy olyan konstrukció, amire rábíznék több százezer forint értékű hardvert.
és még az én k anyukámat
Ilyet nem írt senki... Ez nem erről szól, mi most csak beszélgetünk.
-
Scarletiel
őstag
-
Rowon
nagyúr
2 éve ugyanezeket a ramokat 10k-ért adtam el itt Aprón, mert kb. csak annyiért vették meg az emberek.

Annál a tápnál azért egy fokkal jobbat biztosan lehetne ám találni...
-
bobalazs
nagyúr
Itt nem az volt a lényeg hogy 300-ért mit tudtam összerakni hanem az, hogy itt a nagy reklámozott oldalon közel 400k ugyanaz ami más helyen ugyanazokkal a márkákkal, típussal közel 300. Megvenném? Nem, de mégis olcsóbb egy százassal. Kajak gyerekek ennyire delulu van, hogy nem megy át és csak kötekedtek?
Tudom. Én meg elmondtam a véleményemet. Nem volt semmi kötekedés. Részemről biztos hogy nem volt.
-
Scarletiel
őstag
Itt nem az volt a lényeg hogy 300-ért mit tudtam összerakni hanem az, hogy itt a nagy reklámozott oldalon közel 400k ugyanaz ami más helyen ugyanazokkal a márkákkal, típussal közel 300. Megvenném? Nem, de mégis olcsóbb egy százassal. Kajak gyerekek ennyire delulu van, hogy nem megy át és csak kötekedtek?
-
bobalazs
nagyúr
300ból azért elég kula gép jött ki.
Biztos nem venném meg ha már egyszer HAn látom 5600/6700XT komplett gép van, több is, ami köröket ver erre.
Új vagy nem, ez felét éri ténylegesen, SZERINTEM. -
wdcuccok
csendes tag
Köszi az írást.
-
Scarletiel
őstag
Biztos 100k-ba kerül. Összeszerelés max egy 10-es, Windows telepítés is kb max annyi vagy 5000. A másik, hogy aki ilyen gépet vesz az tudjon már legalább egy Windows-t telepíteni. Az más kérdés hogy én egy PC gamertől elvárnám, hogy tudjon gépet összelegózni is, de azzal már sokat kérek tudom. Ha neked rendben az ár hát egészségedre. De bizonyítottam hogy áfával normális helyről 100k-val olcsóbb.
-
NandoXXL
őstag
-
himpike
aktív tag
Windows, telepítés, összeszerelés?
-
Scarletiel
őstag
-
himpike
aktív tag
Cakkra ugyanazt a gépet amit itt 389 000-ért reklámoznak 294 000 Ft-ból össze lehet rakni. Van egy 100 ezres kis árrés a dolgon
Szegény kiskereskedők.Max a nincsÁFA.hu-n..
-
Scarletiel
őstag
Cakkra ugyanazt a gépet amit itt 389 000-ért reklámoznak 294 000 Ft-ból össze lehet rakni. Van egy 100 ezres kis árrés a dolgon
Szegény kiskereskedők. -
Chaser
legenda
-
wasd.hu
senior tag
kösz a bemutatót Synth
-
Sixkiller6
őstag
-
KAMELOT
titán
-
Chaser
legenda
-
KAMELOT
titán
A tudása rendben is van, csak az ergonómia egy rakás xar. Nem tudnak rendes egereket gyártani.
Kis kezű nőknek elmegy. -
bobalazs
nagyúr
Nagyon ronda az egér, viszont a képességei csúcskategóriára helyezik.
Hasonlít még a Microsoft Wheel Mouse Optical 1.1ra az is ilyen szimmetrikus kialakitású volt, csak picit nagyobb. -
KAMELOT
titán
-
Mephike
őstag
Az a egér meg szégyen gyalázat. Kialakítása egy nagy nulla, max szemétbe jó!
Amihez nem értesz, ahhoz ne szólj hozzá, bölcsebbnek tűnsz majd utólag.
-
KAMELOT
titán
-
laed
senior tag
-
KAMELOT
titán
Sajnos a RAM és SSD árak végett, nem sokan építenek gépet mostanában!
Az a egér meg szégyen gyalázat. Kialakítása egy nagy nulla, max szemétbe jó! -
laed
senior tag
-
Chaser
legenda
-
D4v3
őstag
Poén az a retro ház. A bekapcsoláskori berregés, kattogás is járhatna mellé egy alaplapi csipogóval, hogy teljes legyen az élmény.
-
laed
senior tag
Majd az egérnek adunk sajtot.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- OLED TV topic
- Call of Duty: Modern Warfare 4 (2026)
- Béta iOS-t használók topikja
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Melyik tápegységet vegyem?
- Formula-1
- Ha így haladunk, pár év múlva megint Pentium 4-ekkel nyomulunk
- PlayStation 5
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Esport PC - Ryzen 5 5500X3D, RTX 3070, 512gb SSD
- Thrustmaster t3pm pedál
- Precision 7680 27% 16" FHD+ IPS i7-13850HX RTX 3500 Ada 32GB 1TB NVMe gar
- Mortal Kombat 11 Premium Edition PS4 játék - 3 hónap garancia
- Latitude 7450 27% 14" QHD+ IPS érintő Ultra 5 135U 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB Tüzes Ezüst MS gar.: 2év
- Dell Latitude 3301,13.3",FHD,i5-8365U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- Playstation/Xbox/Nintendo Switch Kontroller javítás, konzol és laptop karbantartás, pasztázás
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 2 - i5 1145G7, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, gar
- Dell Latitude 5310,13.3",FHD,i5-10210U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,LTE