Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- HTPC (házimozi PC) topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali médialejátszót?
- TCL LCD és LED TV-k
- Megfizethető játékos headsettel bővült az MSI portfóliója
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Hirdetés
-
Call of Duty: Black Ops 6 - Nem kapunk korai hozzáférést a kampányhoz
gp Visszatérünk a régi dolgokhoz, ezúttal egyszerre kapjuk meg az egyjátékos és multiplayer tartalmakat.
-
Retro Kocka Kuckó 2024
lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!
-
Mesterségesen kötne az NPU-hoz bizonyos funkciókat a Microsoft
ph A vállalat igencsak érdekelt abban, hogy az NPU-s PC-k terjedjenek, és ezt csak exkluzivitása lehet elérni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Túl sok fejlődést nem fog felmutatni ez a kategória sem.
Black Shark Watch GT okosóra eladó, vadiúj bontatlan.
-
pusszycat
nagyúr
Nekem 90w a töltöm de még csak ki sem próbáltam 33W töltöm. A 30 fokos szobámban nem volt kedvem tesztelgetni. Sokak szerint egy 10 perc alatt feltöltött telefon hamarabb le is merül.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/108kg.]
-
30 fok nem fogja befolyásolni a töltést.
Én megszoktam az F4 GT-nél, hogy pikkpakk töltődik, most csak sima gyorstöltést használok, a 90W-os csak akkor kerül elő, ha nagyon sietek.
Amúgy lemerül ez gyorsan...
[ Szerkesztve ]
-
pusszycat
nagyúr
És mi van azzal a szöveggel, h 30 szenzor felügyeli a töltést, ha tulmelegedne belassitva azt. Jött nekem az alirol ami kiírja mennyivel is tölt valójában 80% felett már elég vicces.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/108kg.]
-
-
pusszycat
nagyúr
Az nem töltő, hanem usb-c feszültségmérő.
KWS-2302C Type-C Current Voltage Power Meter Bidirectional Current Tester Cell Phone Charging Tester DC 4~30V 0~12A Voltmeter
-
-
FeRRaR1
őstag
Inkább úgy fogalmaznék hogy az akksikat nagyon gyilkolja a gyors töltés, és nekem a mindig lassan töltött Note 9-em gyári akksival fut bontatlanul pedig előrendelve vettem megjelenéskor (6+ éve).
Szóval lassú töltés a hosszú akksi élet titka. Persze ha 1-2 évente cserélsz telefont mint én korábban akkor annyira nem szempont.
De most csak azért is kivárom meddig megy el meg semmi nem tetszik ami ki van lyuggatva vagy noccsolva.
-
joelke HU
senior tag
Ívelt kijelző a belépő modelleken is? Már csak ez hiányzott.
iPhone SE 2020 (PRODUCT)RED
-
válasz joelke HU #10 üzenetére
Hol látod ezt?
A képen nem a 14-es modell van. A borítókép illusztráció.
A 13-asoknal is a Pro+-nál van ívelt kijelző.
[ Szerkesztve ]
-
Garzonrobot
kezdő
Nekem nincs rossz tapasztalatom gyors töltéssel. 65w Nord 2 ben 3 év alatt semmi számottevő nem történt az akksival.
Poco x3 4 éve fut a családban igaz az asszem csak 33w de annak sincs semmi baja mai napig.
Persze ez nem garantálja hogy egy év múlva is ez lesz a helyzet.Az viszont igaz, hogy a gyorsan felpumpált akksi nem bírja olyan sokáig töltéssel. Itt pl. a OnePlus különbséget is tesz, először 100%-ot ír, majd jó 10 perccel később jön csak a "feltöltve" felirat. Gondolom nagy töltési sebesség mellett melegszik is meg a cella feszültségek sem tudnak olyan gyorsan kiegyenlítődni. Vagy mittudomén
-
jbcs
tag
Ez még mindig téma? JÚJJ: "a gyors töltés rossz, a lassú töltés jó", már 18.456.233x volt szó róla, csomó videó, szakmai cikk van róla és cáfolva lett.
-
FeRRaR1
őstag
válasz Garzonrobot #12 üzenetére
Jobban degradálja az akksit, pl EV autóknál is. De asszony telefonja most lesz 3 éves, mindig gyorstöltve. Fél napot nem bír ki alacsony használattal. Nekem a Note 9 6+ év után is simán elmegy egy napot közepesén erős használattal.
Illetve konzultáltam pont itt PH-n igaz vagy 15 éve valakivel aki akksis lámpa gyártásban dolgozott és elmagyarázta hogy mindent úgy lő be hogy este és lassan töltődjön.
Egyébként az meg nem változtat semmin, nem hátráltat semmiben hogy 30 perc vagy 3 óra 30 perc alatt lesz tele miközben alszok...
Gondolom akksi technológia, mérete, cellaszáma, töltés erőssége, akksi hűtése mind tényező, de nagy vonalakban igaz.
jbcs
Nem mondtam hogy rossz, vannak előnyei és hátrányai. Akksi tönkre fog menni így is úgy is csak úgy előbb. De aki nem tölt nap közben annak 0 értelme gyors tölteni.
Első találat egy akksi gyártó honlapjáról:
Fast charging offers the convenience of quick power replenishment. Still, it may increase heat generation and cause battery degradation over time. On the other hand, slow charging is a safer and more gentle approach that prioritizes battery longevity but requires longer charging timesMásodik találat:
When using slow charging, the cycle life of the battery can usually reach more than 3,000 times. However, if it is always fast charging, the cycle life will be shortened to about a thousand times, or even lower. So slow charging vs fast charging are important to batteries life.De biztos mind hülyeséget beszelnek...
Vagy csak józan logika alapján is így kéne hogy legyen de mindegy.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Az új kamerákra kíváncsi leszek a Prok esetében .
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
-
cs.zs.
addikt
Ez az iparág is fejlődik. Amilyen akkuk ma vannak, 10 éve még nem is léteztek. Grafénes akku van a Xiaomi T-modellekben, amit akár 120 wattos impulzusokkal is lehet tölteni. Korábban sem az ilyen akku, sem az ilyen töltő nem létezett, ma meg hétköznapi.
Azt az akkut, amit 10 vagy 15 évvel ezelőtt 5Volt 1 Amperrel lehetett tölteni, azt ma is csak annyival lehet.
Más szitu....itt kérem mindenki!
-
jbcs
tag
"a gyorstöltés semmivel sem ártalmasabb az akkumulátorra nézve, mint a sima töltés. Bár a 18, 25 vagy akár 45 wattos gyorstöltők jóval gyorsabban tudják feltölteni a telefonunkat, viszont az utolsó 10-20%-ra a töltés sebessége lényegesen visszaesik. Ezt a gyártók éppen azért csinálják, hogy a kritikus tartományban ne tegyék ki indokolatlan igénybevételnek az akksit."
Én is tudok bármennyi hasonlót becsatolni...
Most, hogy 3 év használat után, a telefon akksija 92 vagy 87%-os lesz, magasról nem érdekel, ezért töltsem plusz fél, egy órával többet, hogy nyerjek pár százalékkal kisebb degradációt...?[ Szerkesztve ]
-
cs.zs.
addikt
-
FeRRaR1
őstag
válasz Garzonrobot #17 üzenetére
Fejlesztettek, illetve jobb a hő menedzsment ezért már nem annyira degradálja őket mint régen de attól meg jelen van csak kevésbé.
cs.zs.
Teljes mértékben egyet értek, de attól még fenntartom amit itt írtam egyel feljebb.
jbcs
Álltálában egy többé / kevésbé eltolt parabola írja le a töltési folyamatot. Szinte állandóan változik.Mindenki azt csinál amit akar / ami az életvitelének megfelel. Direkt 1A wireless töltőre rakom este mert teljesen mindegy hogy mennyi idő alatt lesz tele amég alszok. Akkor meg miért érdekelne a gyors töltés / extra degradálás?
Sőt a több cellás akksik kisebb kapacitásúak ez miatt, akkor mar inkább a nagyobb méretre és lassú töltésre szavaznék (+500 mAh kb) ha lehetne de mindegy is.
Szerintem / nekem arra jó a funkció hogy ha évente 1 max 2 alkalommal lemerül és gyorsan menni kéne valahova...
Mindegy is, zárjuk a témát.
Telefonrol:
12 Proban a kamera nem tetszett, elég mosott és fakó kepéket csinált de a 13 Pro elég jó már.Adnak tokot és gyors töltőt, nekem a mostani Note 9 volt a vízválasztó, előtte 1-2 évente új csúcs telo, ha ez elköszönne most akkor Redmi note 13 pro vagy Poco F6 pro lenne. Remélem a köv genekben megoldják már a front kamerát.
-
-
janeszgol
félisten
válasz Garzonrobot #12 üzenetére
A 30-70 W tartomany nem degradalja pluszban az akkut. Mar regebben velunk vannak, elterjedtek, igy vannak tapasztalatok. A 80-200W eredmenyeire, tapasztalataira meg varni kell, nem annyira elterjedtek meg. Illetve mivel nincs tolto a dobozban, a felhasznalok 99%-a pedig fillerbaszo a fold nevu bolygon, igy a boltban nem ezeket veszik, hanem a 20-70W tartomanybol, mivel ezek olcsobbak.
Emiatt nehez lesz majd tapasztalatokrol olvasni a 80W+ kategoriaban. -
janeszgol
félisten
En is 1A, 1.5A, 2A toktokkel toltom meg az S23U-t is, ez ilyen berogzodes. De az alkalmi gyorstoltesnek (60-70W) orulnek.
Most a kabeles gyorstoltokrol van szo. A wireless fast charging egy kulon kategoria. Engem ami izgat, az a vezetekmentes 50W-os toltes. Van mar ilyen telefon a piacon. -
Garzonrobot
kezdő
válasz janeszgol #24 üzenetére
A 80+ kategória nekem pl. már felesleges is, legalábbis a mostani átlag (telefon) akksi kapacitás mellé.
Persze biztos van az az élethelyzet amikor jól jöhet valakinek, nekem a 65w is elég, annyi viszont jó azért ha van, sokszor elfelejtem felrakni éjjelre.100+ meg már inkább farok méregetés a gyártók részéről, mint valódi problémára megoldás.
-
pusszycat
nagyúr
válasz Garzonrobot #26 üzenetére
"...sokszor elfelejtem felrakni éjjelre." - soha nem rakom fel éjjelre, max ha elalszom töltés közben.
Mert minek. Kb. 40 % kezdem a töltést megvan hamar, igaz be van kapcsolva a csak 80% töltsd fel.
Szóval nekem már jó igy is, miattam ne strapálják magukat a jövőben.Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/108kg.]
-
cs.zs.
addikt
válasz pusszycat #27 üzenetére
1 hétre, 2 hónapra is ráteheted.
Ha készen van, feltöltődött, a töltés leáll.
Ez nem egy autó akkuja + szovjet töltő, amit ha rajtahagytál szétfőtt.Amióta világ a világ, a telefonjaink, tabletünk,
éjjel töltőn vannak. Az újak is. Reggel maxon indulunk. 3 év múlva eszközcsere....itt kérem mindenki!
-
pusszycat
nagyúr
Pont nem tesz jót neki a folyamatosan csurig vagyok töltve. Mikor tele van igaz leáll a töltés de mikor lemegy 99% akkor megint bekapcsol, ki be kapcsol egész éjjel. És mi van ha mégis tovább akarod használni mint 3 év. Egy lestrapált akkuval eladni is ciki egy telefont. De nem szólok bele mások dolgába.
-
FeRRaR1
őstag
válasz pusszycat #29 üzenetére
6+ éve minden este maxra van lassú töltve a Note 9 és simán elmegy egész nap.
Nekem meg pont ez nem tetszene hogy a gyorstöltés miatt eleve kisebb kicsit az akksi és csak 80%-ra töltsem...Mindegy, kinek mi, nekem a wireless lassú töltés este és nagy akksi a megfelelő.
Kivéve mikor vezetek és megy az android auto, akkor az az is tölt, de az se gyors.
-
klaya86
senior tag
A telefon van értünk, nem mi a telefonért. Garanciális időszakon belül ingyen cserélik az akkut,ha olyan mértékben degradálódik, hogy indokolt legyen. Utána meg 20e Ft körül bármilyen telefonban lehet akkut cseréltetni, a következő 2 évre biztosan megint oké lesz a telefon. Nem azt mondom,hogy emiatt töltse mindenki 120w-al éjjel is a telefont,de ez a babusgatás,meg indokolatlanul lassú töltés, százalékok nézegetése vicc, teljesen felesleges.
[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
őstag
Az 50 MP nem rossz ötlet, bár ezt a 13 Pro-ba is beletehették volna, hogy a 200 MP-es kamera 50 MP-es képeket is tudjon lőni. Egyrészt mert elég óriási felbontás az is, másrészt egy jobb feldolgozással javítható lett volna (lenne) a képminőség, 200 MP-en nem tudja, amit amúgy tudna, és erre a 4x szenzorzoom a bizonyíték.
Ez a 4x szenzorzoom amúgy nem kifejezetten szép, bár telefonokba minden szívfájdalom nélkül belepakolnak ilyet. Az igazi azért mégiscsak az, ha van rendes, dedikált zoom lencse. A 13 Próba is inkább azt tettek volna a 8 MP-es ultraszéles helyett, amit csak nagyon ritkán használok, mert a főkamera is elég széles látószögű. -
FeRRaR1
őstag
Nem nincs igazad, mert senki nem babusgatja. Ha nem tudod megérteni hogy egy másodpercet nem vesz el az életemből hogy milyen gyorsan töltődik fel este akkor sajnálom.
Másrészt soha nem akarnám megbontani a telefont mert jó tapasztalatom még nem volt vele. Vízállóság, fény szivárgás kijelző körül és társai....
Soha nem néztem százalékot, nem is írja szerintem a degradálást. Lassu töltés nem indokolatlan, sőt akkor inkább megfordítanám hogy a legtöbbször a gyors töltés az.
Ba cy lus
No meg a megapixel önmagában pont semmit nem árul el a képminőségről. Szenzor méret, minőség, lencse méret, minőség, szoftver ami konvertálja 100x fontosabb mint egy MP, de azt lehet a dobozra írni meg a weboldalon villogni vele
-
Ba cy lus
őstag
Marketing szempontból természetesen erről van szó, viszont 4x-es szenzorzoomhoz a sztenderdnek számító 12 MP-en 16x12, azaz 192 MP-es szenzor szükséges. Amit persze egy ekkora lencse az életben nem fog szépen kirajzolni, de még a 2x-es szenzorzoomhoz szükséges 4x12 = 48 MP is kb. elérhetetlen. Még egy APS-C/FF méretű szenzornál sem alap, hogy a csatlakoztatott objektívvel szépen kirajzol akár "csak" 24 MP-t.
Másrészt a zaj miatt van értelme ezeknek a sokmegapixeles szenzoroknak. Én csak nézek, hogy a Redmi Note 13 Pro mobilommal raw-ban (a főkamerával; az ultraszéles mögött nem a legjobb a szenzor), szabad kézből (nem állványról) lőtt éjszakai képek kevésbé zajosak, mint pl. a Nikon D5300-asommal szintén szabad kézből elkövetett éjszakai fotók. Pedig van egy kis difi szenzorméretben.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Milyen TV-t vegyek?
- Robogó, kismotor
- HTPC (házimozi PC) topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- iOS alkalmazások
- További aktív témák...
- Honor Magic 5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új, bontatlan Samsung Galaxy A55 5G Black
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titan /Kártyafüggetlen/2027.08.01-ig Garancia/Számla
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen